Pepparkaksrulltårta

Pepparkaksrulltårta

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(21)

Tycker du om pepparkakor kommer du att älska den här julvarianten av klassisk drömrulltårta!

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:225º
1 stycken
  • 4 ägg
  • 1.5 dl strösocker
  • 1.5 dl potatismjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 msk pepparkakskrydda
  • 1 msk strösocker (runt rulltårtan)
  • Fyllning
  • 100 g rumsvarmt smör
  • 1.5 dl florsocker
  • 1 äggula
  • 1 msk pepparkakskrydda

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Vispa ägg och socker pösigt med elvisp. Blanda de torra ingredienserna och sikta ner i smeten. Rör om till en jämn smet och häll ut på en plåt med bakplåtspapper.
  2. Bred ut smeten jämnt i form av en rektangel och grädda direkt, mitt i ugnen. Grädda tills smeten är genomgräddad, ca 6 min. Strö socker på kakan och vänd upp den på ett bakplåtspapper.
  3. Dra av papperet som kakan gräddats på genast och rulla varsamt ihop kakan till en rulle från långsidan. Låt kallna inrullad i bakplåtspapperet.

Fyllning:

  1. Vispa smör, florsocker, äggula och krydda slätt och poröst, gärna med elvisp. Rulla ut kakan och bred på krämen. Rulla ihop igen från långsidan och skär upp i bitar.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Caroline

2017-12-15

wiggo ,mnb

Pepparkaksrulltårta
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 4 ägg
  • 1.5 dl strösocker
  • 1.5 dl potatismjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 msk pepparkakskrydda
  • 1 msk strösocker (runt rulltårtan)
  • Fyllning
  • 100 g rumsvarmt smör
  • 1.5 dl florsocker
  • 1 äggula
  • 1 msk pepparkakskrydda

Pepparkaksrulltårta

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(21)

Tycker du om pepparkakor kommer du att älska den här julvarianten av klassisk drömrulltårta!

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:225º
1 stycken

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Vispa ägg och socker pösigt med elvisp. Blanda de torra ingredienserna och sikta ner i smeten. Rör om till en jämn smet och häll ut på en plåt med bakplåtspapper.
  2. Bred ut smeten jämnt i form av en rektangel och grädda direkt, mitt i ugnen. Grädda tills smeten är genomgräddad, ca 6 min. Strö socker på kakan och vänd upp den på ett bakplåtspapper.
  3. Dra av papperet som kakan gräddats på genast och rulla varsamt ihop kakan till en rulle från långsidan. Låt kallna inrullad i bakplåtspapperet.

Fyllning:

  1. Vispa smör, florsocker, äggula och krydda slätt och poröst, gärna med elvisp. Rulla ut kakan och bred på krämen. Rulla ihop igen från långsidan och skär upp i bitar.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Caroline

2017-12-15

wiggo ,mnb