Pepparkaksrulltårta
  • Tid 40 min
  • Ugn 225º

Pepparkaksrulltårta

3.08 (13 betyg)

Tycker du om pepparkakor kommer du att älska den här julvarianten av klassisk drömrulltårta!

  • Tillagningstid 40 min
  • Ingredienser 10
  • Ugnstemperatur 225º

Ingredienser

1 stycken
  • 4 ägg
  • 1.5 dl strösocker
  • 1.5 dl potatismjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 msk pepparkakskrydda
  • 1 msk strösocker (runt rulltårtan)
Fyllning
  • 100 g rumsvarmt smör
  • 1.5 dl florsocker
  • 1 äggula
  • 1 msk pepparkakskrydda
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Sätt ugnen på 225°. Vispa ägg och socker pösigt med elvisp. Blanda de torra ingredienserna och sikta ner i smeten. Rör om till en jämn smet och häll ut på en plåt med bakplåtspapper.

  2. 2

    Bred ut smeten jämnt i form av en rektangel och grädda direkt, mitt i ugnen. Grädda tills smeten är genomgräddad, ca 6 min. Strö socker på kakan och vänd upp den på ett bakplåtspapper.

  3. 3

    Dra av papperet som kakan gräddats på genast och rulla varsamt ihop kakan till en rulle från långsidan. Låt kallna inrullad i bakplåtspapperet.

Fyllning:

  1. 1

    Vispa smör, florsocker, äggula och krydda slätt och poröst, gärna med elvisp. Rulla ut kakan och bred på krämen. Rulla ihop igen från långsidan och skär upp i bitar.

Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Caroline

    wiggo ,mnb