Pepparkakor med mandel

Pepparkakor med mandel

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(53)

De godaste pepparkakorna gör du givetvis själv. Med hackad mandel och smak av citron, nejlika, ingefära och kardemumma är de omöjliga att motstå.

Tillagningstid: 20 min + 1 dygn i kylskåp
Ugnstemperatur:175º
100 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1.5 dl ljus sirap
  • 2.5 dl socker
  • 0.5 msk malda nejlikor
  • 0.5 msk malen ingefära
  • 1 msk malen kardemumma
  • 1 msk malen kanel
  • 0.5 tsk olivolja med citronsmak
  • 250 g rumstempererat extrasaltat smör
  • 1 dl skållad hackad eller malen mandel
  • 7.5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bikarbonat

Gör så här

  1. Värm sirap, socker, kryddoroch olja i en kastrull underomrörning tills sockret smält.
  2. Lägg smöret i en bunke, hällden varma sockerblandningenöver smöret och rör till enjämn smet. Blanda ner denhackade mandeln och till sistvetemjöl och bikarbonat.
  3. Forma till en rulle. Rulla in iplastfolie och låt vila i kylskåpett dygn.
  4. Skiva tunt, med till exempelen osthyvel, och lägg ut på plåtmed bakplåtspapper. Gräddacirka 7 minuter.Tips! Ersätt citronolivoljanmed lite rivet citronskal.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Maria

2018-11-28

Goda och lättgjorda. Jag brukar baka ut hälften till advent, frysa in resten av degen för att ta fram och grädda en ny sats precis före jul.

Isabella

2017-12-05

Snälla Annas pepparkakor. Till nästa år hoppas jag att ni kan tillverka dem Utan palmolja. Har alltid tyckt att de är så goda men nu vill jag inte längre köpa dem.

Britta

2012-12-10

Godaste pepparkakorna jag har ätit. Väldigt omtyckta av alla som har smakat. Dessutom lätta att göra.

Gunilla Rist

2012-12-09

Att olivoljan med citron kan göra pepparkakorna så goda!

Emelie

2011-12-23

Supergoda pepparkakor! Nu duger köpta pepparkakor inte längre.. Alla som smakat dem tycker de smakar gott och är härligt krispiga. Jag rekommenderar!

yvonne

2011-12-09

Jättegoda och smakrika kakor. Rekommenderas.

Kerstin Flodin Larsson

2011-12-09

Jag har skrivit ut många av Era recept. Men nu är det bara att ödsla med papper. som det är nu ryms det int på ett A-4 ark, nu krävs det 2, inte blir det som man ser det i bild heller. Ändring till det gamla tack, där ingredienserna kom före Gör så här..

Liknande recept

Spara recept

Pepparkakor grundrecept

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Pepparkakor med choklad

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Pepparkakor med kristyr

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Pepparkaksbiscotti med mandel

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Pepparkaksbollar

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Pepparkakscheesecake

Betyg
Betyg
(56)
Spara recept

Pepparkaksdrömmar

Betyg
Betyg
(38)
Spara recept

Pepparkakshus

Betyg
Betyg
(31)
Pepparkakor med mandel
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 1.5 dl ljus sirap
  • 2.5 dl socker
  • 0.5 msk malda nejlikor
  • 0.5 msk malen ingefära
  • 1 msk malen kardemumma
  • 1 msk malen kanel
  • 0.5 tsk olivolja med citronsmak
  • 250 g rumstempererat extrasaltat smör
  • 1 dl skållad hackad eller malen mandel
  • 7.5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bikarbonat

Pepparkakor med mandel

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(53)

De godaste pepparkakorna gör du givetvis själv. Med hackad mandel och smak av citron, nejlika, ingefära och kardemumma är de omöjliga att motstå.

Tillagningstid: 20 min + 1 dygn i kylskåp
Ugnstemperatur:175º
100 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Värm sirap, socker, kryddoroch olja i en kastrull underomrörning tills sockret smält.
  2. Lägg smöret i en bunke, hällden varma sockerblandningenöver smöret och rör till enjämn smet. Blanda ner denhackade mandeln och till sistvetemjöl och bikarbonat.
  3. Forma till en rulle. Rulla in iplastfolie och låt vila i kylskåpett dygn.
  4. Skiva tunt, med till exempelen osthyvel, och lägg ut på plåtmed bakplåtspapper. Gräddacirka 7 minuter.Tips! Ersätt citronolivoljanmed lite rivet citronskal.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Maria

2018-11-28

Goda och lättgjorda. Jag brukar baka ut hälften till advent, frysa in resten av degen för att ta fram och grädda en ny sats precis före jul.

Isabella

2017-12-05

Snälla Annas pepparkakor. Till nästa år hoppas jag att ni kan tillverka dem Utan palmolja. Har alltid tyckt att de är så goda men nu vill jag inte längre köpa dem.

Britta

2012-12-10

Godaste pepparkakorna jag har ätit. Väldigt omtyckta av alla som har smakat. Dessutom lätta att göra.

Gunilla Rist

2012-12-09

Att olivoljan med citron kan göra pepparkakorna så goda!

Emelie

2011-12-23

Supergoda pepparkakor! Nu duger köpta pepparkakor inte längre.. Alla som smakat dem tycker de smakar gott och är härligt krispiga. Jag rekommenderar!

yvonne

2011-12-09

Jättegoda och smakrika kakor. Rekommenderas.

Kerstin Flodin Larsson

2011-12-09

Jag har skrivit ut många av Era recept. Men nu är det bara att ödsla med papper. som det är nu ryms det int på ett A-4 ark, nu krävs det 2, inte blir det som man ser det i bild heller. Ändring till det gamla tack, där ingredienserna kom före Gör så här..

Liknande recept

Spara recept

Pepparkakor grundrecept

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Pepparkakor med choklad

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Pepparkakor med kristyr

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Pepparkaksbiscotti med mandel

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Pepparkaksbollar

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Pepparkakscheesecake

Betyg
Betyg
(56)
Spara recept

Pepparkaksdrömmar

Betyg
Betyg
(38)
Spara recept

Pepparkakshus

Betyg
Betyg
(31)