Pepparkaksbiscotti med mandel
  • Tid 20 min + 20 min i ugn
  • Ugn 200º

Pepparkaksbiscotti med mandel

4.5 (2 betyg)

Julbaka och bjud på biscotti med pepparkakssmak.

  • Tillagningstid 20 min + 20 min i ugn
  • Ingredienser 8
  • Ugnstemperatur 200º

Ingredienser

30 stycken
  • 100 g smör, rumsvarmt
  • 1.5 dl farinsocker
  • 2 ägg
  • 5 dl vetemjöl
  • 18 g pepparkakskrydda, (en påse)
  • 1.5 tsk bakpulver
  • 0.5 tsk salt
  • 50 g sötmandel, grovhackad
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Vispa smör och socker poröst. Rör ner ett ägg i taget. Tillsätt alla torra ingredienser och mandeln. Rör om till en smidig deg. Lägg degen på mjölat bakbord och forma till tre rullar, ca 30 cm långa.

  2. 2

    Lägg rullarna på en plåt med bakplåtspapper och grädda mitt i ugnen ca 10 min. Skär längderna i ca 1 cm sneda bitar.

  3. 3

    Vänd dem med snittytan upp och rosta i ugnen ca 10 min, vänd efter halva tiden. Låt kallna på galler och förvara i en burk med tättslutande lock.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar