Pepparkakor med choklad

Pepparkakor med choklad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(12)

Dubbla pepparkakor med choklad och len pistagekräm. En uppdaterad favorit till adventsfikat!

Tillagningstid: 40 minuter
15 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 30 pepparkakor
  • 150 g mörk choklad 70%
  • Pistagekräm:
  • 50 g osaltade, skalade pistagenötter
  • 100 g rumsvarmt smör
  • 1.5 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 ägg, endast gulan
  • 1 citron, finrivet skal
  • 1 krm grön karamellfärg

Gör så här

  1. Mixa nötterna till ett mjöl i en matberedare.
  2. Vispa smör och florsocker fluffigtmed en elvisp. Tillsätt pistagemjölet, vaniljsocker, äggula, citronskal och karamellfärg. Vispa till jämn färg.
  3. Bred en klick smörkräm på hälften av pepparkakorna och täck med den andra hälften. Ställ kakorna i kylen.
  4. Smält choklad i mikro eller i vattenbad.Rör om och låt svalna.
  5. Doppa kakorna till hälften i densmälta chokladen och lägg upp dem på ett bakplåtspapper att stelna.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Isabelle

2015-12-09

Gjorde dessa till fredagsfikat och de var mycket uppskattade.

Elin

2014-03-06

Jag gjorde dessa till jul och de var supergoda flera veckor efteråt. Ingen risk att de blir mjuka. Förvarade dem i kylen.

annkristin

2013-12-08

man kan ha krämen bredvid och bre på direkt när man ska äta och chokladen kan man hoppa över

Ingrid

2013-11-30

Jag funderar på att testa det här receptet. Om vi inte blir så många tänkte jag frysa ner överbliven kräm, som jag sedan tinar och brer på strax innan servering. På grund av äggulan känner jag mig osäker på hur länge den håller sig i kylskåpet.

Coop

2013-11-26

@Anna Det går att göra dem i i förväg, dock blir kakorna inte krispiga då utan mjuka. Förvara i en sval dvs inte för kallt (kylskåp) inte för varmt rumstemperatur.

Anna

2013-11-25

Kan man göra dessa två dagar i förväg utan att de blir dåliga, och hur ska amn då förvara dem?

Liknande recept

Spara recept

Pepparkakor grundrecept

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Pepparkakor med kristyr

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Pepparkaksbiscotti med mandel

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Pepparkaksbollar

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Pepparkaksdrömmar

Betyg
Betyg
(37)
Spara recept

Pepparkakshus

Betyg
Betyg
(31)
Spara recept

Pepparkaksgrissini

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Pepparkakskladdkaka med lingongrädde

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Pepparkaksmuffins

Betyg
Betyg
(281)
Pepparkakor med choklad
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 30 pepparkakor
  • 150 g mörk choklad 70%
  • Pistagekräm:
  • 50 g osaltade, skalade pistagenötter
  • 100 g rumsvarmt smör
  • 1.5 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 ägg, endast gulan
  • 1 citron, finrivet skal
  • 1 krm grön karamellfärg

Pepparkakor med choklad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(12)

Dubbla pepparkakor med choklad och len pistagekräm. En uppdaterad favorit till adventsfikat!

Tillagningstid: 40 minuter
15 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Mixa nötterna till ett mjöl i en matberedare.
  2. Vispa smör och florsocker fluffigtmed en elvisp. Tillsätt pistagemjölet, vaniljsocker, äggula, citronskal och karamellfärg. Vispa till jämn färg.
  3. Bred en klick smörkräm på hälften av pepparkakorna och täck med den andra hälften. Ställ kakorna i kylen.
  4. Smält choklad i mikro eller i vattenbad.Rör om och låt svalna.
  5. Doppa kakorna till hälften i densmälta chokladen och lägg upp dem på ett bakplåtspapper att stelna.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Isabelle

2015-12-09

Gjorde dessa till fredagsfikat och de var mycket uppskattade.

Elin

2014-03-06

Jag gjorde dessa till jul och de var supergoda flera veckor efteråt. Ingen risk att de blir mjuka. Förvarade dem i kylen.

annkristin

2013-12-08

man kan ha krämen bredvid och bre på direkt när man ska äta och chokladen kan man hoppa över

Ingrid

2013-11-30

Jag funderar på att testa det här receptet. Om vi inte blir så många tänkte jag frysa ner överbliven kräm, som jag sedan tinar och brer på strax innan servering. På grund av äggulan känner jag mig osäker på hur länge den håller sig i kylskåpet.

Coop

2013-11-26

@Anna Det går att göra dem i i förväg, dock blir kakorna inte krispiga då utan mjuka. Förvara i en sval dvs inte för kallt (kylskåp) inte för varmt rumstemperatur.

Anna

2013-11-25

Kan man göra dessa två dagar i förväg utan att de blir dåliga, och hur ska amn då förvara dem?

Liknande recept

Spara recept

Pepparkakor grundrecept

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Pepparkakor med kristyr

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Pepparkaksbiscotti med mandel

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Pepparkaksbollar

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Pepparkaksdrömmar

Betyg
Betyg
(37)
Spara recept

Pepparkakshus

Betyg
Betyg
(31)
Spara recept

Pepparkaksgrissini

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Pepparkakskladdkaka med lingongrädde

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Pepparkaksmuffins

Betyg
Betyg
(281)