Peppargrillad flankstek med smålökar

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.31 (35 betyg)

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 600 g flankstek eller oxfilé
  • 2 msk svartpepparkorn
  • 1 msk flingsalt
  • 20 små steklökar eller färska lökar

Gör så här

  1. Mortla pepparkornen grovt. Rubba in köttet med salt och peppar och grilla tills det har en innertemperatur på 57°-60°. Låt vila 5 min innan köttet skärs upp.
  2. Grilla lökarna indirekt i ca 15 min eller tills de är helt mjuka igenom. (Lökar med skal ska ha skalet kvar under grillningen.)
  3. Grilla gärna både kött och lökar under lock.

Vid servering:

  1. Tryck ut lökarna ur skalet och skiva köttet i 1 cm tjocka skivor. Servera med tomatbruschettan och något smaksatt smör tex bearnaise.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Viltgryta med rotfrukter

Betyg
Betyg
(26)
Spara recept

Köttgryta med körsbärstomater och sugar snaps

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Burgare med röd slaw och stekt bröd

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Chorizo- och mozzarellaköttbullar

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Gremolatastekt biff

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Brysselkålsallad med knaprigt sidfläsk

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Spett med bläckfisk och räkor

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Rostade rotfrukter med kassler

Betyg
Betyg
(27)
4 st
  • Ingredienser (4)
  • 600 g flankstek eller oxfilé
  • 2 msk svartpepparkorn
  • 1 msk flingsalt
  • 20 små steklökar eller färska lökar

Peppargrillad flankstek med smålökar

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.31 (35 betyg)

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Mortla pepparkornen grovt. Rubba in köttet med salt och peppar och grilla tills det har en innertemperatur på 57°-60°. Låt vila 5 min innan köttet skärs upp.
  2. Grilla lökarna indirekt i ca 15 min eller tills de är helt mjuka igenom. (Lökar med skal ska ha skalet kvar under grillningen.)
  3. Grilla gärna både kött och lökar under lock.

Vid servering:

  1. Tryck ut lökarna ur skalet och skiva köttet i 1 cm tjocka skivor. Servera med tomatbruschettan och något smaksatt smör tex bearnaise.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Viltgryta med rotfrukter

Betyg
Betyg
(26)
Spara recept

Köttgryta med körsbärstomater och sugar snaps

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Burgare med röd slaw och stekt bröd

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Chorizo- och mozzarellaköttbullar

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Gremolatastekt biff

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Brysselkålsallad med knaprigt sidfläsk

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Spett med bläckfisk och räkor

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Rostade rotfrukter med kassler

Betyg
Betyg
(27)