Grillat kött med lime- och chilismör

Grillat kött med lime- och chilismör

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(8)

Grillat kött som toppas med ett smakrikt smör på chili och pressad lime. Servera med grillad hjärtsallad.

Tillagningstid: 15 min
4 portioner
  • 600 g flapsteak, flankstek, entrecôte eller mörad högrev
  • 1 tsk flingsalt
  • 100 g rumsvarmt smör
  • 1 röd chili, skivad
  • 2 lime
  • 4 hjärtsalladshuvuden
  • flingsalt
  • grovmalen svartpeppar

Gör så här

  1. Tänd grillen med kol/briketter på ena sidan. Salta köttet. Vispa smöret fluffigt och smaksätt med chili och finrivet skal av 1 lime.
  2. Vid fin glöd, grilla köttet direkt över värmen ca 1–2 min på varje sida. Köttet ska få fin yta och en innertemp på 52–55°. Låt vila 5 min.
  3. Dela lime och hjärtsallad och grilla ca 5 min. Skär köttet i skivor, strö över flingsalt och svartpeppar och servera med hjärtsallad, smör och pressad lime.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Grillat kött med lime- och chilismör
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 600 g flapsteak, flankstek, entrecôte eller mörad högrev
  • 1 tsk flingsalt
  • 100 g rumsvarmt smör
  • 1 röd chili, skivad
  • 2 lime
  • 4 hjärtsalladshuvuden
  • flingsalt
  • grovmalen svartpeppar

Grillat kött med lime- och chilismör

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(8)

Grillat kött som toppas med ett smakrikt smör på chili och pressad lime. Servera med grillad hjärtsallad.

Tillagningstid: 15 min
4 portioner

Gör så här

  1. Tänd grillen med kol/briketter på ena sidan. Salta köttet. Vispa smöret fluffigt och smaksätt med chili och finrivet skal av 1 lime.
  2. Vid fin glöd, grilla köttet direkt över värmen ca 1–2 min på varje sida. Köttet ska få fin yta och en innertemp på 52–55°. Låt vila 5 min.
  3. Dela lime och hjärtsallad och grilla ca 5 min. Skär köttet i skivor, strö över flingsalt och svartpeppar och servera med hjärtsallad, smör och pressad lime.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!