Biffwok med oystersås
  • Tid 25 min

Biffwok med oystersås

4.2 (10 betyg)

Wok med biff och färglada grönsaker.

  • Tillagningstid 25 min
  • Ingredienser 14

Ingredienser

4 portioner
  • 3 dl råris
  • 0.5 blomkålshuvud, i buketter
  • 2 morötter, slantade
  • 300 g vitkål, strimlad
  • 1 gul lök, strimlad
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 msk olivolja
  • 4 lövbiff i skivor, strimlade
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 2 dl oyster sauce
  • 2 msk ingefära, grovriven
  • 2 salladslökar, strimlade
  • salt
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Koka ris enligt anvisningen på förpackningen. Förbered alla grönsaker och köttet. Hetta upp olja i en wok eller stor stekpanna.

  2. 2

    Stek köttet hastigt i omgångar. Salta och peppra och lägg åt sidan.

  3. 3

    Stek blomkålen någon minut. Tillsätt morötter, vitkål, lök och vitlök. Stek under omrörning i het panna tills något mjuka. Häll i oystersås och ingefära. Smaka av med salt.

  4. 4

    Vänd ner köttet precis vid servering och toppa med salladslök. Servera med ris.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Häll på lite vatten så blir det liksom lite mer men tunnare sås.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

3 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Berivan

    Absolut godaste woken jag har testat! Så gott med färska grönsaker ! 5 av 5

  • Karin

    Supergott! Hela familjen gillade det.

  • Abbe

    Sååå gott! 5/5 stjärnor :-)