
Jamaican pepper steak
Så god kryddig Jamaicansk steak på entrecôte med paprika, tomat och lök. Recept ur kokboken: Roots av Kristian Smith.
- 500 g entrecôte / ryggbiff
- 1 gul lök
- 3 små paprikor, i olika färger
- 1 msk neutral olja
- 2 vitlöksklyftor, pressade
- 0.5 tsk salt
- 0.5 tsk nymalen svartpeppar
- 2.5 dl vatten
- 0.5 dl japansk soja
- 1 msk oxfond
- 0.5 tsk strösocker
- 0.5 tsk hot sauce / sambal oelek/ tabasco
- 2 tomater, tärnade
- 2 tsk majsstärkelse
Gör så här
- Skiva/strimla köttet, ca 1 cm. Strimla lök och paprika tunt. Fräs löken i hälften av oljan i en stekpanna. Tillsätt vitlöken, stek lite till. Häll över på en tallrik.
- Höj värmen. Stek köttet lite i taget i resten av oljan till fin stekyta. Salta och peppra. För över köttet till tallriken med löken.
- Häll vatten, soja, fond, socker och hot sauce i pannan. Rör runt så det goda på botten lossnar. Tillsätt paprika och tomat, låt puttra ca 2 min under lock.
- Blanda 1/2 dl kallt vatten med majsstärkelsen. Häll ner i pannan under omrörning tills såsen tjocknat något. Vänd ner lök och köttet. Smaka ev av med mer peppar/hot sauce.
Tips

Både strimlat kött och i skivor går bra, men godast om köttet får behålla en rosa mitt.
Jamaican pepper steak
Så god kryddig Jamaicansk steak på entrecôte med paprika, tomat och lök. Recept ur kokboken: Roots av Kristian Smith.
Gör så här
- Skiva/strimla köttet, ca 1 cm. Strimla lök och paprika tunt. Fräs löken i hälften av oljan i en stekpanna. Tillsätt vitlöken, stek lite till. Häll över på en tallrik.
- Höj värmen. Stek köttet lite i taget i resten av oljan till fin stekyta. Salta och peppra. För över köttet till tallriken med löken.
- Häll vatten, soja, fond, socker och hot sauce i pannan. Rör runt så det goda på botten lossnar. Tillsätt paprika och tomat, låt puttra ca 2 min under lock.
- Blanda 1/2 dl kallt vatten med majsstärkelsen. Häll ner i pannan under omrörning tills såsen tjocknat något. Vänd ner lök och köttet. Smaka ev av med mer peppar/hot sauce.
Tips

Både strimlat kött och i skivor går bra, men godast om köttet får behålla en rosa mitt.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2022-01-28
Denna rätt är toppen, har lagat denna flera gånger. Tycker man om stark mat som vi i våran familj så skall man inte missa denna rätt 🤗
2021-10-09
Ojojoj detta är ett måste att prova laga😍 Jag använde ryggbiff som kött.
2021-03-26
Otroligt gott! Rekommenderas.
2021-01-07
Till Sandra: Ris passar fint till! :)
2020-12-20
Vad rekommenderar du att äta till?
2020-10-17
Lätt att laga och fantastiska smaker!! Kommer definitivt göra detta flera gånger.
2020-09-03
Hej Leif. Såsen ska koka ner så att den blir tjockare. Men tycker du ändå det är för mycket vatten kan du tillsätta lite i taget tills det får den konsistensen du vill ha. Mvh Maja/redaktör
2020-08-27
Ska det verkligen vara 2,5 dl vatten? Ser inte ut så på bilden..
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
Marianne
2022-01-28
Denna rätt är toppen, har lagat denna flera gånger. Tycker man om stark mat som vi i våran familj så skall man inte missa denna rätt 🤗
Leif Thid
2021-10-09
Ojojoj detta är ett måste att prova laga😍 Jag använde ryggbiff som kött.
H
2021-03-26
Otroligt gott! Rekommenderas.
2021-01-07
Till Sandra: Ris passar fint till! :)
Sandra
2020-12-20
Vad rekommenderar du att äta till?
Jeanette
2020-10-17
Lätt att laga och fantastiska smaker!! Kommer definitivt göra detta flera gånger.
2020-09-03
Hej Leif. Såsen ska koka ner så att den blir tjockare. Men tycker du ändå det är för mycket vatten kan du tillsätta lite i taget tills det får den konsistensen du vill ha. Mvh Maja/redaktör
Leif
2020-08-27
Ska det verkligen vara 2,5 dl vatten? Ser inte ut så på bilden..