Jamaican pepper steak

Jamaican pepper steak

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(43)

Så god kryddig Jamaicansk steak på entrecôte med paprika, tomat och lök. Recept ur kokboken: Roots av Kristian Smith.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 500 g entrecôte / ryggbiff
  • 1 gul lök
  • 3 små paprikor, i olika färger
  • 1 msk neutral olja
  • 2 vitlöksklyftor, pressade
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar
  • 2.5 dl vatten
  • 0.5 dl japansk soja
  • 1 msk oxfond
  • 0.5 tsk strösocker
  • 0.5 tsk hot sauce / sambal oelek/ tabasco
  • 2 tomater, tärnade
  • 2 tsk majsstärkelse

Gör så här

  1. Skiva/strimla köttet, ca 1 cm. Strimla lök och paprika tunt. Fräs löken i hälften av oljan i en stekpanna. Tillsätt vitlöken, stek lite till. Häll över på en tallrik.
  2. Höj värmen. Stek köttet lite i taget i resten av oljan till fin stekyta. Salta och peppra. För över köttet till tallriken med löken.
  3. Häll vatten, soja, fond, socker och hot sauce i pannan. Rör runt så det goda på botten lossnar. Tillsätt paprika och tomat, låt puttra ca 2 min under lock.
  4. Blanda 1/2 dl kallt vatten med majsstärkelsen. Häll ner i pannan under omrörning tills såsen tjocknat något. Vänd ner lök och köttet. Smaka ev av med mer peppar/hot sauce.

Tips

Både strimlat kött och i skivor går bra, men godast om köttet får behålla en rosa mitt.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Marianne

2022-01-28

Denna rätt är toppen, har lagat denna flera gånger. Tycker man om stark mat som vi i våran familj så skall man inte missa denna rätt 🤗

Leif Thid

2021-10-09

Ojojoj detta är ett måste att prova laga😍 Jag använde ryggbiff som kött.

H

2021-03-26

Otroligt gott! Rekommenderas.

Checkbox Coop

2021-01-07

Till Sandra: Ris passar fint till! :)

Sandra

2020-12-20

Vad rekommenderar du att äta till?

Jeanette

2020-10-17

Lätt att laga och fantastiska smaker!! Kommer definitivt göra detta flera gånger.

Checkbox Coop

2020-09-03

Hej Leif. Såsen ska koka ner så att den blir tjockare. Men tycker du ändå det är för mycket vatten kan du tillsätta lite i taget tills det får den konsistensen du vill ha. Mvh Maja/redaktör

Leif

2020-08-27

Ska det verkligen vara 2,5 dl vatten? Ser inte ut så på bilden..

Jamaican pepper steak
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 500 g entrecôte / ryggbiff
  • 1 gul lök
  • 3 små paprikor, i olika färger
  • 1 msk neutral olja
  • 2 vitlöksklyftor, pressade
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar
  • 2.5 dl vatten
  • 0.5 dl japansk soja
  • 1 msk oxfond
  • 0.5 tsk strösocker
  • 0.5 tsk hot sauce / sambal oelek/ tabasco
  • 2 tomater, tärnade
  • 2 tsk majsstärkelse

Jamaican pepper steak

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(43)

Så god kryddig Jamaicansk steak på entrecôte med paprika, tomat och lök. Recept ur kokboken: Roots av Kristian Smith.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skiva/strimla köttet, ca 1 cm. Strimla lök och paprika tunt. Fräs löken i hälften av oljan i en stekpanna. Tillsätt vitlöken, stek lite till. Häll över på en tallrik.
  2. Höj värmen. Stek köttet lite i taget i resten av oljan till fin stekyta. Salta och peppra. För över köttet till tallriken med löken.
  3. Häll vatten, soja, fond, socker och hot sauce i pannan. Rör runt så det goda på botten lossnar. Tillsätt paprika och tomat, låt puttra ca 2 min under lock.
  4. Blanda 1/2 dl kallt vatten med majsstärkelsen. Häll ner i pannan under omrörning tills såsen tjocknat något. Vänd ner lök och köttet. Smaka ev av med mer peppar/hot sauce.

Tips

Både strimlat kött och i skivor går bra, men godast om köttet får behålla en rosa mitt.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Marianne

2022-01-28

Denna rätt är toppen, har lagat denna flera gånger. Tycker man om stark mat som vi i våran familj så skall man inte missa denna rätt 🤗

Leif Thid

2021-10-09

Ojojoj detta är ett måste att prova laga😍 Jag använde ryggbiff som kött.

H

2021-03-26

Otroligt gott! Rekommenderas.

Checkbox Coop

2021-01-07

Till Sandra: Ris passar fint till! :)

Sandra

2020-12-20

Vad rekommenderar du att äta till?

Jeanette

2020-10-17

Lätt att laga och fantastiska smaker!! Kommer definitivt göra detta flera gånger.

Checkbox Coop

2020-09-03

Hej Leif. Såsen ska koka ner så att den blir tjockare. Men tycker du ändå det är för mycket vatten kan du tillsätta lite i taget tills det får den konsistensen du vill ha. Mvh Maja/redaktör

Leif

2020-08-27

Ska det verkligen vara 2,5 dl vatten? Ser inte ut så på bilden..