Grillad flankstek med nektarin- och rödbetssallad

Grillad flankstek med nektarin- och rödbetssallad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(6)

Flankstek är perfekt att lägga på grillen. Här serveras den med en av sommarens godaste sallader.

Tillagningstid: 50 min + koktid för rödbetorna
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 600 g flankstek
  • 1 msk flingsalt
  • 1 tsk svartpeppar
  • Nektarin- och rötbetssallad
  • 500 g färska rödbetor
  • 3 nektariner
  • 70 g rucola
  • 2 dl alfalfagroddar
  • 150 g chèvre
  • 0.5 citron, skalet
  • 2 msk pumpakärnor, torrostade
  • gräslök
  • Citronette
  • 0.5 citron, pressad saft
  • 3 msk olivolja
  • 1 msk flytande honung
  • 1 msk vatten

Gör så här

  1. Koka rödbetorna mjuka i saltat vatten. Gnid av skalet och skär i bitar. Skär nektarinerna i lika stora bitar.
  2. Rör ihop alla ingredienser till citronetten. Krydda köttet med salt och peppar på båda sidor. Grilla hastigt till fin grillyta med rosa mitt (55° innertemperatur).
  3. Låt vila på skärbrädan 5–10 min. Skär upp i skivor tvärs över köttets fibrer. Fördela rucola, rödbetor, nektariner och groddar på ett serveringsfat.
  4. Ringla över citronetten och smula över chèvren. Riv över citronskal och toppa med pumpakärnor och klippt gräslök.

Tips

Stek inte igenom flanksteken helt, då blir den seg.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Enkel pastasallad med halloumi

Betyg
Betyg
(27)
Spara recept

Filodegspaj

Betyg
Betyg
(32)
Spara recept

Isbergssallad med bacon och blue cheese-dressing

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Köttfärssoppa tacostyle

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Köttbullar med chèvre

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Miniburgare med gorgonzola och karamelliserad lök

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Entrecôtespett och kikärtssallad med fetaost

Betyg
Betyg
(75)
Spara recept

Grillad entrecôte med örtpesto

Betyg
Betyg
(8)
Grillad flankstek med nektarin- och rödbetssallad
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 600 g flankstek
  • 1 msk flingsalt
  • 1 tsk svartpeppar
  • Nektarin- och rötbetssallad
  • 500 g färska rödbetor
  • 3 nektariner
  • 70 g rucola
  • 2 dl alfalfagroddar
  • 150 g chèvre
  • 0.5 citron, skalet
  • 2 msk pumpakärnor, torrostade
  • gräslök
  • Citronette
  • 0.5 citron, pressad saft
  • 3 msk olivolja
  • 1 msk flytande honung
  • 1 msk vatten

Grillad flankstek med nektarin- och rödbetssallad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(6)

Flankstek är perfekt att lägga på grillen. Här serveras den med en av sommarens godaste sallader.

Tillagningstid: 50 min + koktid för rödbetorna
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka rödbetorna mjuka i saltat vatten. Gnid av skalet och skär i bitar. Skär nektarinerna i lika stora bitar.
  2. Rör ihop alla ingredienser till citronetten. Krydda köttet med salt och peppar på båda sidor. Grilla hastigt till fin grillyta med rosa mitt (55° innertemperatur).
  3. Låt vila på skärbrädan 5–10 min. Skär upp i skivor tvärs över köttets fibrer. Fördela rucola, rödbetor, nektariner och groddar på ett serveringsfat.
  4. Ringla över citronetten och smula över chèvren. Riv över citronskal och toppa med pumpakärnor och klippt gräslök.

Tips

Stek inte igenom flanksteken helt, då blir den seg.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Enkel pastasallad med halloumi

Betyg
Betyg
(27)
Spara recept

Filodegspaj

Betyg
Betyg
(32)
Spara recept

Isbergssallad med bacon och blue cheese-dressing

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Köttfärssoppa tacostyle

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Köttbullar med chèvre

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Miniburgare med gorgonzola och karamelliserad lök

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Entrecôtespett och kikärtssallad med fetaost

Betyg
Betyg
(75)
Spara recept

Grillad entrecôte med örtpesto

Betyg
Betyg
(8)