Grillad flankstek med nektarin- och rödbetssallad
Grillad flankstek med nektarin- och rödbetssallad
  • Tid 50 min + koktid för rödbetorna

Grillad flankstek med nektarin- och rödbetssallad

4.5 (2 betyg)

Flankstek är perfekt att lägga på grillen. Här serveras den med en av sommarens godaste sallader.

  • Tillagningstid 50 min + koktid för rödbetorna
  • Ingredienser 15

Ingredienser

4 portioner
  • 600 g flankstek
  • 1 msk flingsalt
  • 1 tsk svartpeppar
Nektarin- och rötbetssallad
  • 500 g färska rödbetor
  • 3 nektariner
  • 70 g rucola
  • 2 dl alfalfagroddar
  • 150 g chèvre
  • 0.5 citron, skalet
  • 2 msk pumpakärnor, torrostade
  • gräslök
Citronette
  • 0.5 citron, pressad saft
  • 3 msk olivolja
  • 1 msk flytande honung
  • 1 msk vatten
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Koka rödbetorna mjuka i saltat vatten. Gnid av skalet och skär i bitar. Skär nektarinerna i lika stora bitar.

  2. 2

    Rör ihop alla ingredienser till citronetten. Krydda köttet med salt och peppar på båda sidor. Grilla hastigt till fin grillyta med rosa mitt (55° innertemperatur).

  3. 3

    Låt vila på skärbrädan 5–10 min. Skär upp i skivor tvärs över köttets fibrer. Fördela rucola, rödbetor, nektariner och groddar på ett serveringsfat.

  4. 4

    Ringla över citronetten och smula över chèvren. Riv över citronskal och toppa med pumpakärnor och klippt gräslök.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Stek inte igenom flanksteken helt, då blir den seg.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar