Pepparentrecote med grillade grönsaker
  • Tid 90 min
  • Ugn 150º-Grill

Pepparentrecote med grillade grönsaker

3.84 (19 betyg)

  • Tillagningstid 90 min
  • Ingredienser 14
  • Ugnstemperatur 150º-Grill

Ingredienser

4 portioner
  • 2 msk rosépeppar
  • 2 msk grönpeppar
  • 1 msk hel eller grovmalen svartpeppar
  • 2 msk flingsalt
  • 1 kg hel entrecôte
Grönsaker:
  • 2 squash, i tjocka skivor
  • 500 g halverade tomater
  • 1 hel delad vitlök
Vinägrett:
  • 4 msk olivolja
  • 3 msk vit balsamvinäger
  • 1 citron, rivet skal
  • 0.25 dl plockad rosmarin
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Stöt pepparn i en mortel och blanda med saltet. Klappa in hela entrecoten med blandningen. Grilla entrecoten runt om och efterstek den sedan i ugnen tills innertemperaturen är 60 grader. Låt den vila 10 minuter innan du skär den i centimetertjocka skivor.

  2. 2

    Du som är van grillare kan även grilla färdigt entrecoten på grillen. Detta görs bäst i klotgrill med spjäll på svag glöd, i cirka 45 minuter. Använd gärna en ugnstermometer.

  3. 3

    Grilla grönsakerna och vitlöken tills de fått lite färg, några minuter. Lägg dem i en skål. Blanda ihop ingredienserna till vinägretten och häll den över grönsakerna medan de är varma.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar