Pepparbiffar

Betyg (1-5):
3.09 (45 betyg)

4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (10)
  • 600 g oxfilé eller ryggbiff
  • 1 msk torkad grönpeppar
  • 1 msk rosépeppar
  • 1 msk flingsalt
  • 2 msk smör eller margarin
  • Sås:
  • 1 dl vatten + 0,5 köttbuljongtärning
  • 2 dl grädde
  • 1 tsk soja
  • 1 msk dijonsenap
  • salt, eventuellt

Gör så här

  1. Skär filén i 2-3 cm tjocka skivor, biffen i 1-2 cm tjocka skivor. Smula grön- och rosépeppar och blanda med salt. Klappa in peppar- och saltblandningen i köttskivorna. Låt fettet bli ljusbrunt i en stekpanna. Stek skivorna ca 2 min på varje sida på medelstark värme. Vänd dem försiktigt så att pepparn sitter kvar.
  2. Lägg upp biffarna på ett fat och håll dem varma. Späd i pannan med buljong och grädde. Tillsätt soja och senap och låt såsen koka upp. Smaka av.

Servering

Servera med råstekt eller stekt potatis och en blandad sallad eller tomatsallad.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



10 st
  • Ingredienser (10)
  • 600 g oxfilé eller ryggbiff
  • 1 msk torkad grönpeppar
  • 1 msk rosépeppar
  • 1 msk flingsalt
  • 2 msk smör eller margarin
  • Sås:
  • 1 dl vatten + 0,5 köttbuljongtärning
  • 2 dl grädde
  • 1 tsk soja
  • 1 msk dijonsenap
  • salt, eventuellt

Pepparbiffar

Betyg (1-5):
3.09 (45 betyg)

4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skär filén i 2-3 cm tjocka skivor, biffen i 1-2 cm tjocka skivor. Smula grön- och rosépeppar och blanda med salt. Klappa in peppar- och saltblandningen i köttskivorna. Låt fettet bli ljusbrunt i en stekpanna. Stek skivorna ca 2 min på varje sida på medelstark värme. Vänd dem försiktigt så att pepparn sitter kvar.
  2. Lägg upp biffarna på ett fat och håll dem varma. Späd i pannan med buljong och grädde. Tillsätt soja och senap och låt såsen koka upp. Smaka av.

Servering

Servera med råstekt eller stekt potatis och en blandad sallad eller tomatsallad.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies