Grillspett med köttfärs

Grillspett med köttfärs

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(7)

Grilla kryddiga köttfärsspett och servera med saffrans- och gremolatacouscous. De här grillspetten kommer göra succé och är något middagsgästerna sent kommer att glömma!

Tillagningstid: 50 minuter
Ugnstemperatur:250º
4 portioner
  • 400 g lammfärs, eller nöt- eller blandfärs
  • 0.5 liten finhackad röd lök
  • 0.5 urkärnad, hackad röd chili
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 ägg
  • 1 msk potatismjöl
  • 2 msk vatten
  • 2 msk olja till pensling
  • 12 grillpinnar
  • Saffrans- och gremolatacouscous:
  • 4 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1 tärnad morot
  • 0.5 g saffran
  • 4 dl couscous
  • 2 tärnade paprikor
  • 1 citron, rivet skal
  • 1 dl hackad persilja
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 msk smör

Gör så här

  1. Blanda färsen först med salt, sedan med resten av ingredienserna till en fast och smidig smet. Ställ den gärna i kylen ca 30 minuter, innan den formas till ovala biffar. Trä dem på blötlagda grillpinnar.
  2. Pensla med olja och stek eller grilla dem runt om tills de är genomstekta, ca 5 minuter.

Saffrans- och gremolatacouscous

  1. Koka upp vatten, smulad buljongtärning, morot och saffran och koka ett par minuter. Blanda i couscousen och resten av ingredienserna. Ta grytan från plattan och låt den stå ca 5 minuter.
  2. Rör couscousen luftig med en gaffel och servera till spetten. En klick matyoghurt är gott till (låglaktos om du är laktosintolerant).

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Susanne Båvner

2011-11-30

Riktigt Gott så det blir 5*****

Grillspett med köttfärs
19 st
  • Ingredienser (19)
  • 400 g lammfärs, eller nöt- eller blandfärs
  • 0.5 liten finhackad röd lök
  • 0.5 urkärnad, hackad röd chili
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 ägg
  • 1 msk potatismjöl
  • 2 msk vatten
  • 2 msk olja till pensling
  • 12 grillpinnar
  • Saffrans- och gremolatacouscous:
  • 4 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1 tärnad morot
  • 0.5 g saffran
  • 4 dl couscous
  • 2 tärnade paprikor
  • 1 citron, rivet skal
  • 1 dl hackad persilja
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 msk smör

Grillspett med köttfärs

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(7)

Grilla kryddiga köttfärsspett och servera med saffrans- och gremolatacouscous. De här grillspetten kommer göra succé och är något middagsgästerna sent kommer att glömma!

Tillagningstid: 50 minuter
Ugnstemperatur:250º
4 portioner

Gör så här

  1. Blanda färsen först med salt, sedan med resten av ingredienserna till en fast och smidig smet. Ställ den gärna i kylen ca 30 minuter, innan den formas till ovala biffar. Trä dem på blötlagda grillpinnar.
  2. Pensla med olja och stek eller grilla dem runt om tills de är genomstekta, ca 5 minuter.

Saffrans- och gremolatacouscous

  1. Koka upp vatten, smulad buljongtärning, morot och saffran och koka ett par minuter. Blanda i couscousen och resten av ingredienserna. Ta grytan från plattan och låt den stå ca 5 minuter.
  2. Rör couscousen luftig med en gaffel och servera till spetten. En klick matyoghurt är gott till (låglaktos om du är laktosintolerant).

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Susanne Båvner

2011-11-30

Riktigt Gott så det blir 5*****