Pekannötpaj

Betyg (1-5):
3.29 (108 betyg)

Pekannöten är underbart smörig och krispig. Den gör sig strålande i denna ljuvliga klassiskt amerikanska paj.

Tillagningstid: 1 timme 30 minuter
Ugnstemperatur:175º
10 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • Pajdeg:
  • 3 dl vetemjöl
  • 125 g tärnat smör
  • 3 msk vatten
  • Fyllning:
  • 2 msk vetemjöl
  • 2.5 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 3 ägg
  • 2.5 dl mörk sirap
  • 4 dl pekannötter

Gör så här

  1. Mät upp mjölet i en skål. Lägg i smöret. Finfördela fettet med en gaffel eller i en matberedare till en smulig massa. Tillsätt vattnet och knåda snabbt ihop till en deg.
  2. Tryck ut degen i pajformen och låt den vila i kylskåp medan du gör fyllningen.
  3. Blanda mjöl, strösocker och vaniljsocker i en bunke. Vispa äggen. Blanda ner äggen och sirapen i mjölblandningen och rör ihop till en jämn smet. Rör ner pekannötterna.
  4. Häll smeten i pajskalet. Grädda i ca 50-55 minuter. Prova med en sticka när smeten stelnat, den ska fortfarande vara mjuk, men utan att klibba.
  5. Servera med en klick vispgrädde eller vaniljglass.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Lovisa

2015-07-30

En succé alla älskat denna paj, lätt att göra också.

Rasmus

2014-07-17

Låter gott.

Liknande recept

Knäckig saffranstosca

(29)

Midsommartårta med hasselnötsgrädde och jordgubbar

(36)

Kolapaj med salta jordnötter

(6)

Gotländsk saffranspannkaka

(33)

Äppeltosca

(40)

Nötpaj

(16)

Sesamrutor

(11)

Påskens morotstårta

(27)
9 st
  • Pajdeg:
  • 3 dl vetemjöl
  • 125 g tärnat smör
  • 3 msk vatten
  • Fyllning:
  • 2 msk vetemjöl
  • 2.5 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 3 ägg
  • 2.5 dl mörk sirap
  • 4 dl pekannötter

Pekannötpaj

Betyg (1-5):
3.29 (108 betyg)

Pekannöten är underbart smörig och krispig. Den gör sig strålande i denna ljuvliga klassiskt amerikanska paj.

Tillagningstid: 1 timme 30 minuter
Ugnstemperatur:175º
10 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Mät upp mjölet i en skål. Lägg i smöret. Finfördela fettet med en gaffel eller i en matberedare till en smulig massa. Tillsätt vattnet och knåda snabbt ihop till en deg.
  2. Tryck ut degen i pajformen och låt den vila i kylskåp medan du gör fyllningen.
  3. Blanda mjöl, strösocker och vaniljsocker i en bunke. Vispa äggen. Blanda ner äggen och sirapen i mjölblandningen och rör ihop till en jämn smet. Rör ner pekannötterna.
  4. Häll smeten i pajskalet. Grädda i ca 50-55 minuter. Prova med en sticka när smeten stelnat, den ska fortfarande vara mjuk, men utan att klibba.
  5. Servera med en klick vispgrädde eller vaniljglass.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Lovisa

2015-07-30

En succé alla älskat denna paj, lätt att göra också.

Rasmus

2014-07-17

Låter gott.

Liknande recept

Knäckig saffranstosca

(29)

Midsommartårta med hasselnötsgrädde och jordgubbar

(36)

Kolapaj med salta jordnötter

(6)

Gotländsk saffranspannkaka

(33)

Äppeltosca

(40)

Nötpaj

(16)

Sesamrutor

(11)

Påskens morotstårta

(27)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies