Peixe ao lumbo - lumbofisk

Betyg (1-5):
4 (3 betyg)

Fisken blir underbart krämig av kokosmjölken. Chili, koriander och grönsaker sätter smaken och räkorna toppar verket.

Tillagningstid: 45 minuter
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (13)
  • 800 g torskfilé
  • 2 finhackade gröna paprikor
  • 2 finhackade röda paprikor
  • 3 finhackade gula lökar
  • 2 finhackade chili
  • 6 finhackade tomater
  • 1 dl hackad färsk koriander
  • 1 dl olivolja
  • 4 dl kokosmjölk
  • 100 g skalade räkor
  • 0.5 krm salt
  • Kokorsis:
  • 3 dl ris
  • 6 dl kokosmjölk

Gör så här

  1. Lägg alla grönsaker i en bunke, blanda ner olivoljan och salta. Flytta hälften av grönsakerna till en traktörpanna. Lägg på fiskfiléerna och täck med resten av grönsakshacket. Häll över kokosmjölken. Låt koka under lock på svag värme tills fisken är kokt och grönsakerna mjuka. Strö över räkorna och låt dem bli varma utan att koka. Servera fiskgrytan med kokosris.

Kokosris

  1. Skölj riset. Värm kokosmjölken till kokpunkten och blanda i riset. Koka på svag värme tills riset är torrt, ca 20 minuter.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Festfiskgryta

(10)

Torsk på grönsaksbädd med rosa sås

(2)

Caldeirada

(11)

Asiatisk laxsoppa

(6)

Fiskfilé à la Walewska

(31)

Fiskfilé med räkor och primörer

(4)

Fisk i skaldjurssås

(8)

Moules-gryta torsk och räkor

(34)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 800 g torskfilé
  • 2 finhackade gröna paprikor
  • 2 finhackade röda paprikor
  • 3 finhackade gula lökar
  • 2 finhackade chili
  • 6 finhackade tomater
  • 1 dl hackad färsk koriander
  • 1 dl olivolja
  • 4 dl kokosmjölk
  • 100 g skalade räkor
  • 0.5 krm salt
  • Kokorsis:
  • 3 dl ris
  • 6 dl kokosmjölk

Peixe ao lumbo - lumbofisk

Betyg (1-5):
4 (3 betyg)

Fisken blir underbart krämig av kokosmjölken. Chili, koriander och grönsaker sätter smaken och räkorna toppar verket.

Tillagningstid: 45 minuter
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Lägg alla grönsaker i en bunke, blanda ner olivoljan och salta. Flytta hälften av grönsakerna till en traktörpanna. Lägg på fiskfiléerna och täck med resten av grönsakshacket. Häll över kokosmjölken. Låt koka under lock på svag värme tills fisken är kokt och grönsakerna mjuka. Strö över räkorna och låt dem bli varma utan att koka. Servera fiskgrytan med kokosris.

Kokosris

  1. Skölj riset. Värm kokosmjölken till kokpunkten och blanda i riset. Koka på svag värme tills riset är torrt, ca 20 minuter.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Festfiskgryta

(10)

Torsk på grönsaksbädd med rosa sås

(2)

Caldeirada

(11)

Asiatisk laxsoppa

(6)

Fiskfilé à la Walewska

(31)

Fiskfilé med räkor och primörer

(4)

Fisk i skaldjurssås

(8)

Moules-gryta torsk och räkor

(34)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies