
Peixe ao lumbo - lumbofisk
Betyg (1-5):
Fisken blir underbart krämig av kokosmjölken. Chili, koriander och grönsaker sätter smaken och räkorna toppar verket.
Tillagningstid: 45 minuter
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- (13)
- 800 g torskfilé
- 2 finhackade gröna paprikor
- 2 finhackade röda paprikor
- 3 finhackade gula lökar
- 2 finhackade chili
- 6 finhackade tomater
- 1 dl hackad färsk koriander
- 1 dl olivolja
- 4 dl kokosmjölk
- 100 g skalade räkor
- 0.5 krm salt
- Kokorsis:
- 3 dl ris
- 6 dl kokosmjölk
Gör så här
- Lägg alla grönsaker i en bunke, blanda ner olivoljan och salta. Flytta hälften av grönsakerna till en traktörpanna. Lägg på fiskfiléerna och täck med resten av grönsakshacket. Häll över kokosmjölken. Låt koka under lock på svag värme tills fisken är kokt och grönsakerna mjuka. Strö över räkorna och låt dem bli varma utan att koka. Servera fiskgrytan med kokosris.
Kokosris
- Skölj riset. Värm kokosmjölken till kokpunkten och blanda i riset. Koka på svag värme tills riset är torrt, ca 20 minuter.
Liknande recept
Peixe ao lumbo - lumbofisk
Betyg (1-5):
Fisken blir underbart krämig av kokosmjölken. Chili, koriander och grönsaker sätter smaken och räkorna toppar verket.
Tillagningstid: 45 minuter
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Lägg alla grönsaker i en bunke, blanda ner olivoljan och salta. Flytta hälften av grönsakerna till en traktörpanna. Lägg på fiskfiléerna och täck med resten av grönsakshacket. Häll över kokosmjölken. Låt koka under lock på svag värme tills fisken är kokt och grönsakerna mjuka. Strö över räkorna och låt dem bli varma utan att koka. Servera fiskgrytan med kokosris.
Kokosris
- Skölj riset. Värm kokosmjölken till kokpunkten och blanda i riset. Koka på svag värme tills riset är torrt, ca 20 minuter.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!