Pecan Pie

Pecan Pie

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(10)

”Det här är en paj jag aldrig kan få nog av. Den är supergod!” Renée Voltaire

Tillagningstid: 20 min + 2 timmar i frys/kyl
4 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 3 dl pekannötter
  • 80 g urkärnade färska dadlar (ca 10 stycken)
  • 1 msk kokosolja, smält
  • 0.5 tsk vaniljpulver
  • 1 krm salt
  • Fyllning
  • 200 g urkärnade färska dadlar (ca 25 stycken)
  • 0.5 dl pekannötter
  • 0.5 dl mandeldryck (eller vanlig mjölk)
  • 1.5 msk kakao (gärna raw)
  • 0.5 tsk vaniljpulver
  • 1 krm salt
  • Topping
  • 1 dl pekannötter
  • 1 msk finhackad mörk choklad
  • ev flingsalt

Gör så här

  1. Pajskal: Mixa pekannötter, dadlar, kokosolja, vaniljpulver och salt till en grov deg, som ändå håller ihop. Tryck ut i 4 små formar eller 1 stor (diameter ca 23 cm). Tryck även upp på kanterna. Ställ in i frysen 1 timme.
  2. Mixa alla ingredienser till fyllningen till en slät smet. Mixa länge och späd ev med mer mjölk om det behövs. Bred ut fyllningen i pajskalen och garnera med nötter, kakaonibs och ev flingsalt.
  3. Förvaras i kylskåp och tas fram några minuter före servering.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Pecan Pie
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 3 dl pekannötter
  • 80 g urkärnade färska dadlar (ca 10 stycken)
  • 1 msk kokosolja, smält
  • 0.5 tsk vaniljpulver
  • 1 krm salt
  • Fyllning
  • 200 g urkärnade färska dadlar (ca 25 stycken)
  • 0.5 dl pekannötter
  • 0.5 dl mandeldryck (eller vanlig mjölk)
  • 1.5 msk kakao (gärna raw)
  • 0.5 tsk vaniljpulver
  • 1 krm salt
  • Topping
  • 1 dl pekannötter
  • 1 msk finhackad mörk choklad
  • ev flingsalt

Pecan Pie

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(10)

”Det här är en paj jag aldrig kan få nog av. Den är supergod!” Renée Voltaire

Tillagningstid: 20 min + 2 timmar i frys/kyl
4 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Pajskal: Mixa pekannötter, dadlar, kokosolja, vaniljpulver och salt till en grov deg, som ändå håller ihop. Tryck ut i 4 små formar eller 1 stor (diameter ca 23 cm). Tryck även upp på kanterna. Ställ in i frysen 1 timme.
  2. Mixa alla ingredienser till fyllningen till en slät smet. Mixa länge och späd ev med mer mjölk om det behövs. Bred ut fyllningen i pajskalen och garnera med nötter, kakaonibs och ev flingsalt.
  3. Förvaras i kylskåp och tas fram några minuter före servering.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!