För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Pastasallad med mozzarella och grillade grönsaker

Betyg (1-5):
5 (1 betyg)

Pastasallad är den perfekta sommarmaten. Grilla grönsakerna så att de fortfarande är lite krispiga och blanda sedan med kokt pasta, mozzarella och en smakrik tomatvinägrett.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 300 g pasta t ex cavatappi
  • 250 g broccoli
  • 2 små rödlökar
  • 1 knippe grön sparris
  • 2 mozzarella (à 125 g)
  • 1 dl strimlade morötter Hackad och klart
  • 1 kruka basilika, plockade blad
  • Tomatvinägrett:
  • 0.5 burk körsbärstomater, Mutti
  • 0.5 dl strimlad rödlök
  • 1 liten vitlöksklyfta
  • 1 dl olivolja
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 1.5 msk strösocker eller honung
  • salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Skölj pastan i kallt vatten när den är klar.
  2. Skär broccolin i skivor genom stammen så det blir platta ”träd”. Dela lökarna på mitten genom skalet. Ansa sparrisen. Grilla först löken, som tar längst tid, tills den är mjuk, ca 15 min. Grilla sedan broccolin till fin färg och sist sparrisen hastigt till fin färg men fortfarande krispig.
  3. Skär broccolin i något mindre bitar och dela sparrisen i tre delar. Skala lökhalvorna, skär dem i klyftor. Vänd runt de grillade grönsakerna med pastan, mozzarellan bruten i mindre bitar, morötter och basilikablad.

Tomatvinägrett:

  1. Mixa alla ingredienserna till vinägretten och servera till salladen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Mozzarella- och pestogratinerade grönsaker

(0)

Piccata med ratatouille

(1)

Spaghetti med tomat och fetaost

(10)

Korvstroganoff på grillen

(4)

Helstekt fläskytterfilé med tomatsås och fetaost

(18)

Grillad paprikasallad med chipotlevinägrett

(5)

Medelhavsgratäng

(23)

Stekta gnocchi med parmesan och örter

(2)
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 300 g pasta t ex cavatappi
  • 250 g broccoli
  • 2 små rödlökar
  • 1 knippe grön sparris
  • 2 mozzarella (à 125 g)
  • 1 dl strimlade morötter Hackad och klart
  • 1 kruka basilika, plockade blad
  • Tomatvinägrett:
  • 0.5 burk körsbärstomater, Mutti
  • 0.5 dl strimlad rödlök
  • 1 liten vitlöksklyfta
  • 1 dl olivolja
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 1.5 msk strösocker eller honung
  • salt och svartpeppar

Pastasallad med mozzarella och grillade grönsaker

Betyg (1-5):
5 (1 betyg)

Pastasallad är den perfekta sommarmaten. Grilla grönsakerna så att de fortfarande är lite krispiga och blanda sedan med kokt pasta, mozzarella och en smakrik tomatvinägrett.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Skölj pastan i kallt vatten när den är klar.
  2. Skär broccolin i skivor genom stammen så det blir platta ”träd”. Dela lökarna på mitten genom skalet. Ansa sparrisen. Grilla först löken, som tar längst tid, tills den är mjuk, ca 15 min. Grilla sedan broccolin till fin färg och sist sparrisen hastigt till fin färg men fortfarande krispig.
  3. Skär broccolin i något mindre bitar och dela sparrisen i tre delar. Skala lökhalvorna, skär dem i klyftor. Vänd runt de grillade grönsakerna med pastan, mozzarellan bruten i mindre bitar, morötter och basilikablad.

Tomatvinägrett:

  1. Mixa alla ingredienserna till vinägretten och servera till salladen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Mozzarella- och pestogratinerade grönsaker

(0)

Piccata med ratatouille

(1)

Spaghetti med tomat och fetaost

(10)

Korvstroganoff på grillen

(4)

Helstekt fläskytterfilé med tomatsås och fetaost

(18)

Grillad paprikasallad med chipotlevinägrett

(5)

Medelhavsgratäng

(23)

Stekta gnocchi med parmesan och örter

(2)