Pastasallad med kassler

Pastasallad med kassler

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(20)

Dags att laga en god pasta! Bästa picknickmaten, en klassisk pastasallad med knaperstekt kassler som blandas med spenatpesto.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
  • 300 g pasta
  • 300 g kassler, fintärnad
  • 0.5 msk olivolja
  • 200 g tomater, tärnade
  • svartpeppar
  • Spenatpesto
  • 0.75 dl solroskärnor
  • 60 g fryst spenat, tinad
  • 0.5 kruka färsk basilika
  • 1 dl olivolja
  • 1 vitlöksklyfta, skivad
  • 2 msk vatten
  • 60 g Grana padano, finriven
  • salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Stek den tärnade kasslern knaprig i olja.

Spenatpesto

  1. Rosta solroskärnorna i torr stekpanna till fin färg. Krama vätskan ur spenaten. Mixa ihop spenat med basilika, solroskärnor, olja, vitlök och vatten. Rör ner osten och smaka av med salt och svartpeppar.
  2. Vänd runt peston med den nykokta pastan och kasslern. Toppa med tärnade tomater och dra ett varv med pepparkvarnen.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Mats

2021-01-03

Väldigt gott, men vi använde torkad basilika. Gick lika bra

Pastasallad med kassler
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 300 g pasta
  • 300 g kassler, fintärnad
  • 0.5 msk olivolja
  • 200 g tomater, tärnade
  • svartpeppar
  • Spenatpesto
  • 0.75 dl solroskärnor
  • 60 g fryst spenat, tinad
  • 0.5 kruka färsk basilika
  • 1 dl olivolja
  • 1 vitlöksklyfta, skivad
  • 2 msk vatten
  • 60 g Grana padano, finriven
  • salt och svartpeppar

Pastasallad med kassler

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(20)

Dags att laga en god pasta! Bästa picknickmaten, en klassisk pastasallad med knaperstekt kassler som blandas med spenatpesto.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Stek den tärnade kasslern knaprig i olja.

Spenatpesto

  1. Rosta solroskärnorna i torr stekpanna till fin färg. Krama vätskan ur spenaten. Mixa ihop spenat med basilika, solroskärnor, olja, vitlök och vatten. Rör ner osten och smaka av med salt och svartpeppar.
  2. Vänd runt peston med den nykokta pastan och kasslern. Toppa med tärnade tomater och dra ett varv med pepparkvarnen.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Mats

2021-01-03

Väldigt gott, men vi använde torkad basilika. Gick lika bra