Grillad entrecôte med skön grön sallad
  • Tid 25 min

Grillad entrecôte med skön grön sallad

3.67 (3 betyg)

Vill man göra det enkelt för sig serverar man köttet med "bara" en sallad. Här tillsammans med en god dressing med mango chutney.

  • Tillagningstid 25 min
  • Ingredienser 13

Ingredienser

4 portioner
  • 500 g entrecôte i tjocka skivor
  • 1 dl grillolja
  • 2 tsk flingsalt
Sallad:
  • 70 g rucolamix
  • 0.5 gurka, slarvigt skalad och i bitar
  • 75 g färska böngroddar
  • 1 rödlök, i ringar
  • 2 avokador, tärnade
  • 50 g fetaost
Dressing:
  • 1 dl majonnäs
  • 1 dl mango chutney
  • 1 lime, finrivet skal (endast det gröna) och saft
  • salt
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Salladen:Blanda alla ingredienser till dressingen. Fördela alla grönsaker på ett stort fat. Smula över fetaost och ringla över dressingen vid servering.

  2. 2

    Pensla köttskivorna med grilloljan och salta. Grilla så att det fortfarande har en rosa mitt, 3-4 min per sida. Pensla köttet med grilloljan några gånger under grilltiden. Låt köttet vila 5 min innan det skärs upp i sneda tunna skivor. Servera med salladen.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Gott att servera med klyftpotatis och bbq-sås.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar