Grillad entrecôte med skön grön sallad

Grillad entrecôte med skön grön sallad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(9)

Vill man göra det enkelt för sig serverar man köttet med "bara" en sallad. Här tillsammans med en god dressing med mango chutney.

Tillagningstid: 25 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 500 g entrecôte i tjocka skivor
  • 1 dl grillolja
  • 2 tsk flingsalt
  • Sallad:
  • 70 g rucolamix
  • 0.5 gurka, slarvigt skalad och i bitar
  • 75 g färska böngroddar
  • 1 rödlök, i ringar
  • 2 avokador, tärnade
  • 50 g fetaost
  • Dressing:
  • 1 dl majonnäs
  • 1 dl mango chutney
  • 1 lime, finrivet skal (endast det gröna) och saft
  • salt

Gör så här

  1. Salladen:Blanda alla ingredienser till dressingen. Fördela alla grönsaker på ett stort fat. Smula över fetaost och ringla över dressingen vid servering.
  2. Pensla köttskivorna med grilloljan och salta. Grilla så att det fortfarande har en rosa mitt, 3-4 min per sida. Pensla köttet med grilloljan några gånger under grilltiden. Låt köttet vila 5 min innan det skärs upp i sneda tunna skivor. Servera med salladen.

Tips

Gott att servera med klyftpotatis och bbq-sås.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Grillad entrecôte med skön grön sallad
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 500 g entrecôte i tjocka skivor
  • 1 dl grillolja
  • 2 tsk flingsalt
  • Sallad:
  • 70 g rucolamix
  • 0.5 gurka, slarvigt skalad och i bitar
  • 75 g färska böngroddar
  • 1 rödlök, i ringar
  • 2 avokador, tärnade
  • 50 g fetaost
  • Dressing:
  • 1 dl majonnäs
  • 1 dl mango chutney
  • 1 lime, finrivet skal (endast det gröna) och saft
  • salt

Grillad entrecôte med skön grön sallad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(9)

Vill man göra det enkelt för sig serverar man köttet med "bara" en sallad. Här tillsammans med en god dressing med mango chutney.

Tillagningstid: 25 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Salladen:Blanda alla ingredienser till dressingen. Fördela alla grönsaker på ett stort fat. Smula över fetaost och ringla över dressingen vid servering.
  2. Pensla köttskivorna med grilloljan och salta. Grilla så att det fortfarande har en rosa mitt, 3-4 min per sida. Pensla köttet med grilloljan några gånger under grilltiden. Låt köttet vila 5 min innan det skärs upp i sneda tunna skivor. Servera med salladen.

Tips

Gott att servera med klyftpotatis och bbq-sås.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!