Pastagratäng med ostsås, broccoli och soltorkade tomater
  • Tid 35 min
  • Ugn 225º

Pastagratäng med ostsås, broccoli och soltorkade tomater

4 (1 betyg)

En perfekt gratäng som skapas av rester

  • Tillagningstid 35 min
  • Ingredienser 12
  • Ugnstemperatur 225º

Ingredienser

4 portioner
  • 300 g kokt pasta
  • 125 g broccoli
  • 60 g soltorkade tomater, halverade
  • 75 g fetaost
  • persilja, till garnering
Ostsås
  • 25 g smör
  • 40 g purjolök, strimlad
  • 1 vitlöksklyfta, hackad
  • 2 msk vetemjöl
  • 6 dl mjölk
  • 2 dl riven ost + 1 dl
  • 0.5 tsk svartpeppar
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Ostsås: Smält smöret i en kastrull. Fräs purjolök och vitlök någon minut utan att det tar färg. Strö mjölet över löken och rör om. Tillsätt mjölken, lite i taget, och 2 dl av osten, rör om. Sänk värmen och låt sjuda ca 5 min, salta och peppra. Rör om då och då. Smaka av med salt och peppar.

  2. 2

    Skär broccolin i små buketter och stjälken i tunna skivor. Koka upp vatten i en kastrull, lägg i broccolin och låt koka ca 2 min. Lägg pastan i en gratängform tillsammans med broccoli och soltorkade tomater.

  3. 3

    Häll såsen över pastan och toppa med riven ost och fetaost. Gratinera högt upp i ugnen ca 10 min, tills gratängen fått färg. Toppa med hackad persilja och nymalen svartpeppar.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
En bra rätt att göra av det du hittar i kylskåpet!
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

2 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Coop webbredaktör

    Hej Göran! Ostsåsen är mättande så 300 g ska räcka. Men det här är ju en resträtt, så har man mer pasta hemma är det förstås bara att använda mera. Lycka till i köket! hälsar Elsa, webbredaktör.

  • Göran

    300 gram kokt pasta är ganska lite till 4 port. Du kanske menar 300 gram okokt .