Pasta rosso med vitlöksfrästa champinjoner

Pasta rosso med vitlöksfrästa champinjoner

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(88)

Receptet hittar du även i kokboken Mer vego av Sara Ask och Lisa Bjärbo och fotograf Ulrika Pousette.

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner
  • 1 hackad gul lök
  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • 5 grovrivna morot
  • 2 msk rapsolja
  • 500 g krossade tomater
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 2 dl crème fraiche
  • 320 g spagetti
  • 250 g champinjoner
  • smör
  • vitlök
  • salt och svartpeppar
  • färsk oregano eller basilika

Gör så här

  1. Stek lök, vitlök och morot i rapsolja. Tillsätt krossad tomat, buljongtärning och crème fraiche. Låt koka 15–20 min.
  2. Koka pasta enligt anvisning på förpackningen. Ansa och skär svampen i kvartar. Hetta upp en stekpanna och låt svampen steka tills den börjar bli lite torr. Tillsätt en klick smör och lite finhackad vitlök. Stek någon minut. Salta och peppra.
  3. Mixa såsen slät med stavmixer. Servera till den nykokta pastan. Toppa med svamp och ev oregano.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Ane Marie Örbö Kirkegaard

2016-09-04

Supergott! Blandade lätt rostade nötter och fröer till gör det ännu godare!

Linus

2016-03-28

ja tyckte det smaka lik

Jenny

2015-12-15

Både recept och bild är tagna från boken Mera Vego. Kanske att man skulle ge lite cred till dem? Med det sagt är det ett jättegott vegetariskt alternativ till köttfärssås.

Robert

2015-09-23

Hallå! Ni glömde svampen...

Jossan

2015-03-19

Står inte hur mycket svamp det ska vara med i receptet!

Plättan

2015-02-24

Mumsfillibabba

Pasta rosso med vitlöksfrästa champinjoner
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 1 hackad gul lök
  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • 5 grovrivna morot
  • 2 msk rapsolja
  • 500 g krossade tomater
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 2 dl crème fraiche
  • 320 g spagetti
  • 250 g champinjoner
  • smör
  • vitlök
  • salt och svartpeppar
  • färsk oregano eller basilika

Pasta rosso med vitlöksfrästa champinjoner

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(88)

Receptet hittar du även i kokboken Mer vego av Sara Ask och Lisa Bjärbo och fotograf Ulrika Pousette.

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner

Gör så här

  1. Stek lök, vitlök och morot i rapsolja. Tillsätt krossad tomat, buljongtärning och crème fraiche. Låt koka 15–20 min.
  2. Koka pasta enligt anvisning på förpackningen. Ansa och skär svampen i kvartar. Hetta upp en stekpanna och låt svampen steka tills den börjar bli lite torr. Tillsätt en klick smör och lite finhackad vitlök. Stek någon minut. Salta och peppra.
  3. Mixa såsen slät med stavmixer. Servera till den nykokta pastan. Toppa med svamp och ev oregano.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Ane Marie Örbö Kirkegaard

2016-09-04

Supergott! Blandade lätt rostade nötter och fröer till gör det ännu godare!

Linus

2016-03-28

ja tyckte det smaka lik

Jenny

2015-12-15

Både recept och bild är tagna från boken Mera Vego. Kanske att man skulle ge lite cred till dem? Med det sagt är det ett jättegott vegetariskt alternativ till köttfärssås.

Robert

2015-09-23

Hallå! Ni glömde svampen...

Jossan

2015-03-19

Står inte hur mycket svamp det ska vara med i receptet!

Plättan

2015-02-24

Mumsfillibabba