Pasta rosso med vitlöksfrästa champinjoner
  • Tid 25 min

Pasta rosso med vitlöksfrästa champinjoner

3.9 (58 betyg)

Receptet hittar du även i kokboken Mer vego av Sara Ask och Lisa Bjärbo och fotograf Ulrika Pousette.

  • Tillagningstid 25 min
  • Ingredienser 13

Ingredienser

4 portioner
  • 1 hackad gul lök
  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • 5 grovrivna morötter
  • 2 msk rapsolja
  • 500 g krossade tomater
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 2 dl crème fraiche
  • 320 g spagetti
  • 250 g champinjoner
  • smör
  • vitlök
  • salt och svartpeppar
  • färsk oregano eller basilika
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Stek lök, vitlök och morot i rapsolja. Tillsätt krossad tomat, buljongtärning och crème fraiche. Låt koka 15–20 min.

  2. 2

    Koka pasta enligt anvisning på förpackningen. Ansa och skär svampen i kvartar. Hetta upp en stekpanna och låt svampen steka tills den börjar bli lite torr. Tillsätt en klick smör och lite finhackad vitlök. Stek någon minut. Salta och peppra.

  3. 3

    Mixa såsen slät med stavmixer. Servera till den nykokta pastan. Toppa med svamp och ev oregano.

Sätt ett betyg

6 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Ane Marie Örbö Kirkegaard

    Supergott! Blandade lätt rostade nötter och fröer till gör det ännu godare!

  • Linus

    ja tyckte det smaka lik

  • Jenny

    Både recept och bild är tagna från boken Mera Vego. Kanske att man skulle ge lite cred till dem? Med det sagt är det ett jättegott vegetariskt alternativ till köttfärssås.

  • Robert

    Hallå! Ni glömde svampen...

Visa fler