Pasta penne med köttfärs och champinjoner
  • Tid 25 min

Pasta penne med köttfärs och champinjoner

3.65 (20 betyg)

En härligt krämig pasta , precis som man vill ha den!

  • Tillagningstid 25 min
  • Ingredienser 11

Ingredienser

4 portioner
  • 400 g pasta penne
  • 400 g nötfärs
  • 1 msk smör
  • 250 g champinjoner, delade
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 2 dl grädde eller crème fraiche
  • 1 köttbuljongtärning
  • parmesanost, till servering
  • färsk oregano, till garnering
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Koka pasta enligt anvisningen på förpackningen. Stek färsen i smör tills den är brun och smulig. Tillsätt champinjoner, vitlök, salt och peppar. Stek under omrörning ytterligare 3 min.

  2. 2

    Häll i 2 dl från det kokande pastavattnet, samt grädde eller crème fraiche. Riv ner en köttbuljongtärning och låt sjuda ca 5 min. Vänd runt såsen med pastan och servera med hyvlad parmesan. Garnera ev med färska örter.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
För mer svampsmak, byt buljongen mot 2 msk svampfond.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

7 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Agneta

    Sååå gott alternativ när man inte gillar tomatsås

  • Micho

    + häll i massa fryst persilja det blir dunder

  • Micho

    Bra vardagshjälte till middag, mycket enkel och fullt ätbar. Jag fick ut sex måttliga portioner av denna tweak: 500 g penne, 570 g nötfärs, 300 g svamp, 1 gul lök, 3 klyftor vitlök, 2,5 dl grädde, 3 dl pastavatten, 1,5 buljongtärning. Hade i en skvätt vitvinsvinäger också. Hade behövt 3 dl grädde tror jag, går att räddas upp med mjölk (och kanske då ta 3,5 dl totalt). Mycket mycket riven ost rekommenderas dock, jag tog grana padano för att snåla på plånboken.

  • Anneli

    Mycket gott, enkelt och snabbt

Visa fler