Pasta med zucchini

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.7 (10 betyg)

Pasta med zucchini, skivad vitlök och riven parmesan. Toppa med pinjenötter och pressad citron. Om du är sugen på något fräscht, men ändå vill ha pasta, är denna grönsaksbomb bästa valet!

Tillagningstid: 20 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 300 g papardelle-pasta
  • 2 zucchini
  • 2 vitlöksklyftor, tunt skivade
  • 1 röd chili, tunt skivad
  • 0.5 dl olivolja
  • 70 g parmesanost
  • pinjenötter, torrostade
  • 0.5 citron, till servering
  • svartpeppar och flingsalt

Gör så här

  1. Koka pastan i saltat vatten enligt anvisning på förpackningen. Hyvla zucchinierna med potatisskalare.
  2. Fräs vitlök och chili i olja på medelvärme. Vänd ner pasta, zucchini och riven parmesan. Strö över pinjenötterna. Smaka av med flingsalt.
  3. Pressa lite citronsaft över pastan och dra ett varv med pepparkvarnen vid servering.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Lars

2019-12-05

Jag ersatte röd chili med en hel röd paprika (finstrimlad) och chiliflakes. Ännu matigare och väldigt gott!

Liknande recept

Spara recept

Pasta puttanesca

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Pastasallad med sparris och kallrökt lax

Betyg
Betyg
(60)
Spara recept

Pasta med aubergine och paprika

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Gnocchi med svamp och blomkål

Betyg
Betyg
(70)
Spara recept

Linsbolognese

Betyg
Betyg
(54)
Spara recept

Ugnsstekt kyckling med tagliatelle och rucolapesto

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Spagetti med linser och tomatsås

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Spagetti med köttfärssås gjord på korv

Betyg
Betyg
(4)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 300 g papardelle-pasta
  • 2 zucchini
  • 2 vitlöksklyftor, tunt skivade
  • 1 röd chili, tunt skivad
  • 0.5 dl olivolja
  • 70 g parmesanost
  • pinjenötter, torrostade
  • 0.5 citron, till servering
  • svartpeppar och flingsalt

Pasta med zucchini

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.7 (10 betyg)

Pasta med zucchini, skivad vitlök och riven parmesan. Toppa med pinjenötter och pressad citron. Om du är sugen på något fräscht, men ändå vill ha pasta, är denna grönsaksbomb bästa valet!

Tillagningstid: 20 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka pastan i saltat vatten enligt anvisning på förpackningen. Hyvla zucchinierna med potatisskalare.
  2. Fräs vitlök och chili i olja på medelvärme. Vänd ner pasta, zucchini och riven parmesan. Strö över pinjenötterna. Smaka av med flingsalt.
  3. Pressa lite citronsaft över pastan och dra ett varv med pepparkvarnen vid servering.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Lars

2019-12-05

Jag ersatte röd chili med en hel röd paprika (finstrimlad) och chiliflakes. Ännu matigare och väldigt gott!

Liknande recept

Spara recept

Pasta puttanesca

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Pastasallad med sparris och kallrökt lax

Betyg
Betyg
(60)
Spara recept

Pasta med aubergine och paprika

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Gnocchi med svamp och blomkål

Betyg
Betyg
(70)
Spara recept

Linsbolognese

Betyg
Betyg
(54)
Spara recept

Ugnsstekt kyckling med tagliatelle och rucolapesto

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Spagetti med linser och tomatsås

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Spagetti med köttfärssås gjord på korv

Betyg
Betyg
(4)