Pasta med saffransås och räkor

Betyg (1-5):
4.14 (14 betyg)

Fyllig tomatsås med saffran, vitlök och räkor.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 10 st
  • 400 g pasta
  • 1 fänkål
  • 0.5 rödlök
  • 2 vitlöksklyftor, pressade
  • 1 msk olivolja
  • 1 frp saffran
  • 500 g krossade tomater
  • 2 dl grädde
  • 0.5 citron
  • 340 g räkor

Gör så här

  1. Koka pasta enligt anvisningen på förpackningen. Strimla fänkålen tunt, gärna med mandolin.
  2. Fräs hälften av fänkålen, lök och vitlök i olja och saffran i någon minut. Häll i tomatkross och grädde. Låt sjuda ca 10 min. Smaka av med salt och cayennepeppar.
  3. Krama lätt runt resten av fänkålen med pressad citronsaft och smaka av med salt.
  4. Vänd ner räkorna och pastan i såsen precis innan servering. Toppa med den citrusmarinerade fänkålen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Sanna

2019-03-20

Så himla gott! Slängde i lite vitt vin också.

Annika

2018-12-29

Gott och lätt att laga

Liknande recept

Risotto med skaldjur och fänkål - Coop

(5)

Peixe ao lumbo - lumbofisk - Coop

(3)

Bouillabaisse-risoni med räkor - Coop

(12)

Hummer med tre såser - Coop

(1)

Bouillabaisse med örtaioli - Coop

(34)

Pasta med kräftstjärtar - Coop

(83)

Lax- och skaldjursgryta med saffran - Coop

(12)

Fiskgryta med saffran och räkor - Coop

(42)
10 st
  • Ingredienser 10 st
  • 400 g pasta
  • 1 fänkål
  • 0.5 rödlök
  • 2 vitlöksklyftor, pressade
  • 1 msk olivolja
  • 1 frp saffran
  • 500 g krossade tomater
  • 2 dl grädde
  • 0.5 citron
  • 340 g räkor

Pasta med saffransås och räkor

Betyg (1-5):
4.14 (14 betyg)

Fyllig tomatsås med saffran, vitlök och räkor.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka pasta enligt anvisningen på förpackningen. Strimla fänkålen tunt, gärna med mandolin.
  2. Fräs hälften av fänkålen, lök och vitlök i olja och saffran i någon minut. Häll i tomatkross och grädde. Låt sjuda ca 10 min. Smaka av med salt och cayennepeppar.
  3. Krama lätt runt resten av fänkålen med pressad citronsaft och smaka av med salt.
  4. Vänd ner räkorna och pastan i såsen precis innan servering. Toppa med den citrusmarinerade fänkålen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Sanna

2019-03-20

Så himla gott! Slängde i lite vitt vin också.

Annika

2018-12-29

Gott och lätt att laga

Liknande recept

Risotto med skaldjur och fänkål - Coop

(5)

Peixe ao lumbo - lumbofisk - Coop

(3)

Bouillabaisse-risoni med räkor - Coop

(12)

Hummer med tre såser - Coop

(1)

Bouillabaisse med örtaioli - Coop

(34)

Pasta med kräftstjärtar - Coop

(83)

Lax- och skaldjursgryta med saffran - Coop

(12)

Fiskgryta med saffran och räkor - Coop

(42)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies