För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Pasta med saffransås och räkor

Betyg (1-5):
4.12 (16 betyg)

Fyllig tomatsås med saffran, vitlök och räkor.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 400 g pasta
  • 1 fänkål
  • 0.5 rödlök
  • 2 vitlöksklyftor, pressade
  • 1 msk olivolja
  • 1 frp saffran
  • 500 g krossade tomater
  • 2 dl grädde
  • 0.5 citron
  • 340 g räkor
  • salt och cayennepeppar

Gör så här

  1. Koka pasta enligt anvisningen på förpackningen. Strimla fänkålen tunt, gärna med mandolin.
  2. Fräs hälften av fänkålen, lök och vitlök i olja och saffran i någon minut. Häll i tomatkross och grädde. Låt sjuda ca 10 min. Smaka av med salt och cayennepeppar.
  3. Krama lätt runt resten av fänkålen med pressad citronsaft och smaka av med salt.
  4. Vänd ner räkorna och pastan i såsen precis innan servering. Toppa med den citrusmarinerade fänkålen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2020-01-08

Hej E! Vitt vin passar fint till den här rätten. Smaklig måltid!

E

2020-01-07

Hej. Låter väldigt gott! Vad passar bra att dricka till den här rätten?

E

2020-01-07

Hej. Låter väldigt gott! Vad passar bra att dricka till den här rätten?

E

2020-01-07

Hej. Vad passar bra att dricka till den här rätten?

Sanna

2019-03-20

Så himla gott! Slängde i lite vitt vin också.

Annika

2018-12-29

Gott och lätt att laga

Liknande recept

Pasta pesto med räkor

(7)

Asiatisk laxsoppa

(7)

Indisk bowl

(3)

Räkgryta med curry och chutney

(12)

Fiskgryta med saffran och räkor

(53)

Hummer med tre såser

(3)

Risotto med skaldjur och fänkål

(5)

Fisk i skaldjurssås

(8)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 400 g pasta
  • 1 fänkål
  • 0.5 rödlök
  • 2 vitlöksklyftor, pressade
  • 1 msk olivolja
  • 1 frp saffran
  • 500 g krossade tomater
  • 2 dl grädde
  • 0.5 citron
  • 340 g räkor
  • salt och cayennepeppar

Pasta med saffransås och räkor

Betyg (1-5):
4.12 (16 betyg)

Fyllig tomatsås med saffran, vitlök och räkor.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka pasta enligt anvisningen på förpackningen. Strimla fänkålen tunt, gärna med mandolin.
  2. Fräs hälften av fänkålen, lök och vitlök i olja och saffran i någon minut. Häll i tomatkross och grädde. Låt sjuda ca 10 min. Smaka av med salt och cayennepeppar.
  3. Krama lätt runt resten av fänkålen med pressad citronsaft och smaka av med salt.
  4. Vänd ner räkorna och pastan i såsen precis innan servering. Toppa med den citrusmarinerade fänkålen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2020-01-08

Hej E! Vitt vin passar fint till den här rätten. Smaklig måltid!

E

2020-01-07

Hej. Låter väldigt gott! Vad passar bra att dricka till den här rätten?

E

2020-01-07

Hej. Låter väldigt gott! Vad passar bra att dricka till den här rätten?

E

2020-01-07

Hej. Vad passar bra att dricka till den här rätten?

Sanna

2019-03-20

Så himla gott! Slängde i lite vitt vin också.

Annika

2018-12-29

Gott och lätt att laga

Liknande recept

Pasta pesto med räkor

(7)

Asiatisk laxsoppa

(7)

Indisk bowl

(3)

Räkgryta med curry och chutney

(12)

Fiskgryta med saffran och räkor

(53)

Hummer med tre såser

(3)

Risotto med skaldjur och fänkål

(5)

Fisk i skaldjurssås

(8)