
Pasta med rökt lax
Betyg (1-5):
En lyxig och superenkel pasta med kallrökt lax och en sås på fänkål, saffran, vin och grädde. Toppa med finrivet citronskal.
Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 400 g tagliatelle
- 1 gul lök, hackad
- 1 fänkål, strimlad
- 1 förpackning saffran (à 0,5 g)
- 1 tsk fänkålsfrön
- 1 msk smör
- 1.5 dl torrt vitt vin
- 1 dl vatten
- 3 dl grädde
- 1 fiskbuljongtärning
- salt
- 200 g kallrökt lax i skivor
- nymalen svartpeppar
- 0.5 citron, finrivet skal (endast det gula), till servering
Gör så här
- Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
- Fräs lök, fänkål, saffran och fänkålsfrön i smör i en kastrull. Häll på vinet och låt koka kraftigt tills hälften återstår. Tillsätt vatten och grädde. Smula ner buljongtärningen och låt sjuda ca 5 min. Smaka av med salt.
- Vänd runt den nykokta pastan med såsen och strimlad lax. Dra några varv med pepparkvarnen och toppa ev med rivet citronskal vid servering.
Servering
Spara och toppa pastan med fänkålsdillen.
Liknande recept
Pasta med rökt lax
Betyg (1-5):
En lyxig och superenkel pasta med kallrökt lax och en sås på fänkål, saffran, vin och grädde. Toppa med finrivet citronskal.
Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
- Fräs lök, fänkål, saffran och fänkålsfrön i smör i en kastrull. Häll på vinet och låt koka kraftigt tills hälften återstår. Tillsätt vatten och grädde. Smula ner buljongtärningen och låt sjuda ca 5 min. Smaka av med salt.
- Vänd runt den nykokta pastan med såsen och strimlad lax. Dra några varv med pepparkvarnen och toppa ev med rivet citronskal vid servering.
Servering
Spara och toppa pastan med fänkålsdillen.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2019-02-21
Lite smaklös för både mig och min man. Och ändå hade vi i lite extra vin. Synd, för den såg väldigt god ut.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
Côline
2019-02-21
Lite smaklös för både mig och min man. Och ändå hade vi i lite extra vin. Synd, för den såg väldigt god ut.