Pasta med räkor och musslor

Betyg (1-5):
2.62 (13 betyg)

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (11)
  • 500 g räkor med skal
  • 500 g färska musslor med skal
  • 1 hackad liten morot
  • 1 hackad liten gul lök
  • 0.5 krm kajennpeppar eller smaka av med färsk chili
  • 125 g skivade champinjoner
  • 1 dl olivolja
  • 400 g krossade tomater
  • 2.5 dl torrt vitt vin
  • 1 skivad vitlöksklyfta
  • Till servering:
  • 400 g pasta

Gör så här

  1. Borsta musslorna och drag bort skägget. Lägg dem i en rymlig gryta med lite kokande vatten. Koka under lock 5-6 minuter tills de öppnat sig.
  2. Skala drygt hälften av räkorna. Hetta upp hälften av oljan i en gryta och fräs morot, lök, champinjoner och kajennpeppar eller chili några minuter. Tillsätt tomaterna och vinet. Låt såsen koka ihop 10-15 minuter.
  3. Flytta de koka musslorna till såsen, hälften med och hälften utan skal. Koka pastan. Hetta upp resten av oljan tillsammans med vitlöken.
  4. Lägg i räkorna, både skalade och oskalade, och låt dem hastigt bli heta. Fördela musselsåsen och räkorna över pastan på varma tallrikar.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Vitlöksdoftande pasta med räkor och savojkål

(5)

Frutti di mare

(15)

Räkpasta

(6)

Bouillabaisse-risoni med räkor

(14)

Spaghetti med blåmusslor

(9)

Musselpasta med bacon

(28)

Räkpaella med risoni

(2)

Pasta med saffransås och räkor

(15)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 500 g räkor med skal
  • 500 g färska musslor med skal
  • 1 hackad liten morot
  • 1 hackad liten gul lök
  • 0.5 krm kajennpeppar eller smaka av med färsk chili
  • 125 g skivade champinjoner
  • 1 dl olivolja
  • 400 g krossade tomater
  • 2.5 dl torrt vitt vin
  • 1 skivad vitlöksklyfta
  • Till servering:
  • 400 g pasta

Pasta med räkor och musslor

Betyg (1-5):
2.62 (13 betyg)

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Borsta musslorna och drag bort skägget. Lägg dem i en rymlig gryta med lite kokande vatten. Koka under lock 5-6 minuter tills de öppnat sig.
  2. Skala drygt hälften av räkorna. Hetta upp hälften av oljan i en gryta och fräs morot, lök, champinjoner och kajennpeppar eller chili några minuter. Tillsätt tomaterna och vinet. Låt såsen koka ihop 10-15 minuter.
  3. Flytta de koka musslorna till såsen, hälften med och hälften utan skal. Koka pastan. Hetta upp resten av oljan tillsammans med vitlöken.
  4. Lägg i räkorna, både skalade och oskalade, och låt dem hastigt bli heta. Fördela musselsåsen och räkorna över pastan på varma tallrikar.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Vitlöksdoftande pasta med räkor och savojkål

(5)

Frutti di mare

(15)

Räkpasta

(6)

Bouillabaisse-risoni med räkor

(14)

Spaghetti med blåmusslor

(9)

Musselpasta med bacon

(28)

Räkpaella med risoni

(2)

Pasta med saffransås och räkor

(15)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies