Pasta med morotssås och krunchiga kikärtor

Betyg (1-5):
3.63 (43 betyg)

Krämig och len pastasås med morötter och crème fraiche.

Tillagningstid: 35 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (11)
  • 400 g pasta penne
  • 800 g morötter
  • 1 msk olivolja
  • 0.5 tsk cayennepeppar
  • 2 dl crème fraiche
  • Krunchiga kikärtor
  • 400 g kokta kikärtor, avsköljda, på burk (bruttovikt)
  • 0.5 msk sesamolja
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 0.5 dl solroskärnor
  • 20 g bladpersilja, finhackad
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Skala och dela morötterna på längden. Vänd runt med olja, vitlök, cayennepeppar och salt på en ugnsplåt. Rosta mitt i ugnen tills de börjar ta färg, ca 10 min. Mixa morötterna med crème fraiche till en slät pure.

Krunchiga kikärtor:

  1. Hetta upp sesamolja i en stekpanna och stek kikärterna till fin färg. Tillsätt vitlök och solroskärnor och stek lite till. Ta pannan från värmen och vänd runt med persilja och salt.
  2. Blanda pastan med pastasåsen och servera toppad med kikärterna.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Mats

2019-10-30

Gott och enkelt!

Linda

2019-10-29

God och billig men lite torr i konsistensen.

Malin

2019-09-09

Supergott! Smidigt att slänga ihop med basvaror man har hemma. Rekommenderas varmt!

Lovisa

2019-08-10

Jätte- jättegod! Gillad av hela familjen. Även pappa som inte gillar kikärtor i vanliga fall gillar detta. Jag har lite mindre cayennepeppar för att vi tyckte den var för stark annars, använder vanlig olja istället för sesamolja och använder oatly ifraiche för att göra den vegansk. Förstår inte alls kommentarerna om att det skulle vara för torrt, det brukar bli riktigt god konsistens när jag gör den!

Susanne

2019-05-13

Våra barns absoluta favoriträtt! Mycket gott - brukar späda morotsröran med lite hett vatten eller buljong för lösare konsistens.

Amanda

2019-03-21

Brukar sällan bli besviken på recepten här, men detta var ingen höjdare. Ganska smaklöst och då kryddade jag dessutom lite extra. Helt OK, men inte mer än så.

Eva

2019-02-27

Tyckte såsen blev för torr

Lina

2019-02-19

Skulle behövas mer kryddor och lite saftigare konsistens. Vi använde fullkornspasta om det har betydelse.

Coop

2019-02-12

Tack för din feedback, Stig!

Stig

2019-02-07

Ser fram emot recept med färre ingredienser. Inte kul att alltid sakna någon råvara för att fullt klara hela receptet

Coop

2019-01-23

Hej Barbro! Bra tips, vi jobbar ständigt för att kunna erbjuda bra vegetariska och veganska recept. Det finns både havre- och sojabaserade motsvarighet till crème fraiche som går bra att använda i det här receptet. Lycka till med den veganska matlagningen! /Elsa, webbredaktör

Barbro

2019-01-22

Det vore roligt om alla recept kunde ha ett alternativt recept för veganer! Vi blir bara fler... Å som relativt nybörjare undrar jag vad som bäst ersätter creme fraiche i morots/kikärtsreceptet - ?

Liknande recept

Kålwrap med grillade bönbiffar

(6)

Lotta Lundgren - Ramen med fläskkarré och svamp

(59)

Krämig risotto med champinjoner, spenat och rökt skinka

(9)

Borsjtj med kryddig korv

(20)

Lotta Lundgren - Zucchiniburgare med klyftpotatis

(67)

Kycklingbollar med dill och citron

(55)

Thaikyckling med kokosnudlar - Lotta Lundgren

(116)

Lotta Lundgren - Spaghetti med kronärtspesto

(54)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 400 g pasta penne
  • 800 g morötter
  • 1 msk olivolja
  • 0.5 tsk cayennepeppar
  • 2 dl crème fraiche
  • Krunchiga kikärtor
  • 400 g kokta kikärtor, avsköljda, på burk (bruttovikt)
  • 0.5 msk sesamolja
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 0.5 dl solroskärnor
  • 20 g bladpersilja, finhackad
  • 0.5 tsk salt

Pasta med morotssås och krunchiga kikärtor

Betyg (1-5):
3.63 (43 betyg)

Krämig och len pastasås med morötter och crème fraiche.

Tillagningstid: 35 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Skala och dela morötterna på längden. Vänd runt med olja, vitlök, cayennepeppar och salt på en ugnsplåt. Rosta mitt i ugnen tills de börjar ta färg, ca 10 min. Mixa morötterna med crème fraiche till en slät pure.

Krunchiga kikärtor:

  1. Hetta upp sesamolja i en stekpanna och stek kikärterna till fin färg. Tillsätt vitlök och solroskärnor och stek lite till. Ta pannan från värmen och vänd runt med persilja och salt.
  2. Blanda pastan med pastasåsen och servera toppad med kikärterna.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Mats

2019-10-30

Gott och enkelt!

Linda

2019-10-29

God och billig men lite torr i konsistensen.

Malin

2019-09-09

Supergott! Smidigt att slänga ihop med basvaror man har hemma. Rekommenderas varmt!

Lovisa

2019-08-10

Jätte- jättegod! Gillad av hela familjen. Även pappa som inte gillar kikärtor i vanliga fall gillar detta. Jag har lite mindre cayennepeppar för att vi tyckte den var för stark annars, använder vanlig olja istället för sesamolja och använder oatly ifraiche för att göra den vegansk. Förstår inte alls kommentarerna om att det skulle vara för torrt, det brukar bli riktigt god konsistens när jag gör den!

Susanne

2019-05-13

Våra barns absoluta favoriträtt! Mycket gott - brukar späda morotsröran med lite hett vatten eller buljong för lösare konsistens.

Amanda

2019-03-21

Brukar sällan bli besviken på recepten här, men detta var ingen höjdare. Ganska smaklöst och då kryddade jag dessutom lite extra. Helt OK, men inte mer än så.

Eva

2019-02-27

Tyckte såsen blev för torr

Lina

2019-02-19

Skulle behövas mer kryddor och lite saftigare konsistens. Vi använde fullkornspasta om det har betydelse.

Coop

2019-02-12

Tack för din feedback, Stig!

Stig

2019-02-07

Ser fram emot recept med färre ingredienser. Inte kul att alltid sakna någon råvara för att fullt klara hela receptet

Coop

2019-01-23

Hej Barbro! Bra tips, vi jobbar ständigt för att kunna erbjuda bra vegetariska och veganska recept. Det finns både havre- och sojabaserade motsvarighet till crème fraiche som går bra att använda i det här receptet. Lycka till med den veganska matlagningen! /Elsa, webbredaktör

Barbro

2019-01-22

Det vore roligt om alla recept kunde ha ett alternativt recept för veganer! Vi blir bara fler... Å som relativt nybörjare undrar jag vad som bäst ersätter creme fraiche i morots/kikärtsreceptet - ?

Liknande recept

Kålwrap med grillade bönbiffar

(6)

Lotta Lundgren - Ramen med fläskkarré och svamp

(59)

Krämig risotto med champinjoner, spenat och rökt skinka

(9)

Borsjtj med kryddig korv

(20)

Lotta Lundgren - Zucchiniburgare med klyftpotatis

(67)

Kycklingbollar med dill och citron

(55)

Thaikyckling med kokosnudlar - Lotta Lundgren

(116)

Lotta Lundgren - Spaghetti med kronärtspesto

(54)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies