Pasta med halloumipesto

Pasta med halloumipesto

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(47)

Halloumipasta med pesto på halloumi, solroskärnor och basilika. Ett nytt spännande recept med vår favoritost!

Tillagningstid: 20 min
4 portioner
  • 0.5 dl torkade belugalinser
  • 320 g pasta penne
  • 300 g fryst broccoli
  • 200 g halloumi
  • 0.5 dl solroskärnor
  • 1 kruka färsk basilika (både stjälk och blad)
  • 1 dl olja + till stekning
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Låt linserna sjuda i saltat vatten tills mjuka, ca 15 min. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Häll av pastavattnet över broccolin så den tinar.

Halloumipesto

  1. Riv halloumin fint. Rosta solroskärnorna till fin färg i torr stekpanna. Mixa solroskärnor, basilika, 1 dl olja och vitlök slätt med en stavmixer. Rör ner hälften av halloumin ochsmaka av med salt och peppar.
  2. Stek resten av halloumin i olja tills gyllene och knaprig, låt rinna av på hushållspapper.
  3. Vänd ihop peston med pastan och broccoli, toppa med linserna och den krispiga halloumin.

Tips

Toppa gärna med extra solroskärnor.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2021-09-20

Hej Håkan, alla våra recept provlagas och tiderna kontrolleras, så det ska absolut gå. Lycka till!

Håkan

2021-09-20

Kan det vara möjligt att göra detta på 20 minuter?

Checkbox Coop

2021-09-01

Hej Andreas, det går självklart bra att använda svensk ost som grillost eller eldost i stället. Lycka till i köket! hälsar Elsa

Andreas

2021-09-01

Hej Kan man använda svensk ost istället, till exempel grillost? Är inte så förtjust i hur mycket antibiotika dom pumpar i djuren i Grekland mm.

Malin M

2021-08-21

Gott men kräver en god olja. Lite för mycket olja också för min smak, minskar mängden nästa gång. Stekte osten i bitar.

Checkbox Coop

2021-07-23

Hej Malin, halloumin steks riven - men det går självklart bra att steka den i bitar eller tärningar om man vill ha större bitar. Hälften av halloumin används i peston, hälften steks och serveras till. Lycka till! /Elsa, webbredaktör

Malin

2021-07-22

Ska man steka riven halloumi, låter svårt. Eller är det inte all halloumi som ska rivas? Tycker inte att de framgår riktigt 🙈

Pasta med halloumipesto
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 0.5 dl torkade belugalinser
  • 320 g pasta penne
  • 300 g fryst broccoli
  • 200 g halloumi
  • 0.5 dl solroskärnor
  • 1 kruka färsk basilika (både stjälk och blad)
  • 1 dl olja + till stekning
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • salt och svartpeppar

Pasta med halloumipesto

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(47)

Halloumipasta med pesto på halloumi, solroskärnor och basilika. Ett nytt spännande recept med vår favoritost!

Tillagningstid: 20 min
4 portioner

Gör så här

  1. Låt linserna sjuda i saltat vatten tills mjuka, ca 15 min. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Häll av pastavattnet över broccolin så den tinar.

Halloumipesto

  1. Riv halloumin fint. Rosta solroskärnorna till fin färg i torr stekpanna. Mixa solroskärnor, basilika, 1 dl olja och vitlök slätt med en stavmixer. Rör ner hälften av halloumin ochsmaka av med salt och peppar.
  2. Stek resten av halloumin i olja tills gyllene och knaprig, låt rinna av på hushållspapper.
  3. Vänd ihop peston med pastan och broccoli, toppa med linserna och den krispiga halloumin.

Tips

Toppa gärna med extra solroskärnor.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2021-09-20

Hej Håkan, alla våra recept provlagas och tiderna kontrolleras, så det ska absolut gå. Lycka till!

Håkan

2021-09-20

Kan det vara möjligt att göra detta på 20 minuter?

Checkbox Coop

2021-09-01

Hej Andreas, det går självklart bra att använda svensk ost som grillost eller eldost i stället. Lycka till i köket! hälsar Elsa

Andreas

2021-09-01

Hej Kan man använda svensk ost istället, till exempel grillost? Är inte så förtjust i hur mycket antibiotika dom pumpar i djuren i Grekland mm.

Malin M

2021-08-21

Gott men kräver en god olja. Lite för mycket olja också för min smak, minskar mängden nästa gång. Stekte osten i bitar.

Checkbox Coop

2021-07-23

Hej Malin, halloumin steks riven - men det går självklart bra att steka den i bitar eller tärningar om man vill ha större bitar. Hälften av halloumin används i peston, hälften steks och serveras till. Lycka till! /Elsa, webbredaktör

Malin

2021-07-22

Ska man steka riven halloumi, låter svårt. Eller är det inte all halloumi som ska rivas? Tycker inte att de framgår riktigt 🙈