Pasta med halloumipesto

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(32)

Halloumipasta med pesto på halloumi, solroskärnor och basilika. Ett nytt spännande recept med vår favoritost!

Tillagningstid: 20 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 0.5 dl torkade belugalinser
  • 320 g pasta penne
  • 300 g fryst broccoli
  • 200 g halloumi
  • 0.5 dl solroskärnor
  • 1 kruka färsk basilika (både stjälk och blad)
  • 1 dl olja + till stekning
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Låt linserna sjuda i saltat vatten tills mjuka, ca 15 min. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Häll av pastavattnet över broccolin så den tinar.

Halloumipesto

  1. Riv halloumin fint. Rosta solroskärnorna till fin färg i torr stekpanna. Mixa solroskärnor, basilika, 1 dl olja och vitlök slätt med en stavmixer. Rör ner hälften av halloumin ochsmaka av med salt och peppar.
  2. Stek resten av halloumin i olja tills gyllene och knaprig, låt rinna av på hushållspapper.
  3. Vänd ihop peston med pastan och broccoli, toppa med linserna och den krispiga halloumin.

Tips

Toppa gärna med extra solroskärnor.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2021-09-01

Hej Andreas, det går självklart bra att använda svensk ost som grillost eller eldost i stället. Lycka till i köket! hälsar Elsa

Andreas

2021-09-01

Hej Kan man använda svensk ost istället, till exempel grillost? Är inte så förtjust i hur mycket antibiotika dom pumpar i djuren i Grekland mm.

Malin M

2021-08-21

Gott men kräver en god olja. Lite för mycket olja också för min smak, minskar mängden nästa gång. Stekte osten i bitar.

Coop

2021-07-23

Hej Malin, halloumin steks riven - men det går självklart bra att steka den i bitar eller tärningar om man vill ha större bitar. Hälften av halloumin används i peston, hälften steks och serveras till. Lycka till! /Elsa, webbredaktör

Malin

2021-07-22

Ska man steka riven halloumi, låter svårt. Eller är det inte all halloumi som ska rivas? Tycker inte att de framgår riktigt 🙈

Liknande recept

Spara recept

Indiska linspannkakor fyllda med kryddstark blomkål

Betyg
Betyg
(47)
Spara recept

Ugnsstekt fläskkarré med ingefärsrotmos

Betyg
Betyg
(32)
Spara recept

Laxgratäng

Betyg
Betyg
(171)
Spara recept

Lökpaj med smördeg

Betyg
Betyg
(57)
Spara recept

Köttfärspirog

Betyg
Betyg
(62)
Spara recept

Tomatsoppa med vitlöksbröd - Lotta Lundgren

Betyg
Betyg
(89)
Spara recept

Kycklingbollar med dill och citron

Betyg
Betyg
(99)
Spara recept

Enchiladas med bönor

Betyg
Betyg
(100)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 0.5 dl torkade belugalinser
  • 320 g pasta penne
  • 300 g fryst broccoli
  • 200 g halloumi
  • 0.5 dl solroskärnor
  • 1 kruka färsk basilika (både stjälk och blad)
  • 1 dl olja + till stekning
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • salt och svartpeppar

Pasta med halloumipesto

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(32)

Halloumipasta med pesto på halloumi, solroskärnor och basilika. Ett nytt spännande recept med vår favoritost!

Tillagningstid: 20 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Låt linserna sjuda i saltat vatten tills mjuka, ca 15 min. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Häll av pastavattnet över broccolin så den tinar.

Halloumipesto

  1. Riv halloumin fint. Rosta solroskärnorna till fin färg i torr stekpanna. Mixa solroskärnor, basilika, 1 dl olja och vitlök slätt med en stavmixer. Rör ner hälften av halloumin ochsmaka av med salt och peppar.
  2. Stek resten av halloumin i olja tills gyllene och knaprig, låt rinna av på hushållspapper.
  3. Vänd ihop peston med pastan och broccoli, toppa med linserna och den krispiga halloumin.

Tips

Toppa gärna med extra solroskärnor.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2021-09-01

Hej Andreas, det går självklart bra att använda svensk ost som grillost eller eldost i stället. Lycka till i köket! hälsar Elsa

Andreas

2021-09-01

Hej Kan man använda svensk ost istället, till exempel grillost? Är inte så förtjust i hur mycket antibiotika dom pumpar i djuren i Grekland mm.

Malin M

2021-08-21

Gott men kräver en god olja. Lite för mycket olja också för min smak, minskar mängden nästa gång. Stekte osten i bitar.

Coop

2021-07-23

Hej Malin, halloumin steks riven - men det går självklart bra att steka den i bitar eller tärningar om man vill ha större bitar. Hälften av halloumin används i peston, hälften steks och serveras till. Lycka till! /Elsa, webbredaktör

Malin

2021-07-22

Ska man steka riven halloumi, låter svårt. Eller är det inte all halloumi som ska rivas? Tycker inte att de framgår riktigt 🙈

Liknande recept

Spara recept

Indiska linspannkakor fyllda med kryddstark blomkål

Betyg
Betyg
(47)
Spara recept

Ugnsstekt fläskkarré med ingefärsrotmos

Betyg
Betyg
(32)
Spara recept

Laxgratäng

Betyg
Betyg
(171)
Spara recept

Lökpaj med smördeg

Betyg
Betyg
(57)
Spara recept

Köttfärspirog

Betyg
Betyg
(62)
Spara recept

Tomatsoppa med vitlöksbröd - Lotta Lundgren

Betyg
Betyg
(89)
Spara recept

Kycklingbollar med dill och citron

Betyg
Betyg
(99)
Spara recept

Enchiladas med bönor

Betyg
Betyg
(100)