Pasta med grön sparris och lufttorkad skinka

Betyg (1-5):
3 (8 betyg)

Inga krusiduller, bara snabblagat och gott!

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (9)
  • 350 g pasta, t ex penne eller fusilli
  • 500 g grön sparris
  • 25 g smör
  • 3 dl smulat dagsgammalt bröd
  • 0.5 dl olivolja
  • 2 dl riven parmesan
  • 1.5 krm nymalen svartpeppar
  • 0.5 dl hackad persilja
  • Till servering:
  • 150 g lufttorkad skinka, t ex prosciutto eller parmaskinka

Gör så här

  1. Koka pastan enligt förpackningens anvisningar. Koka sparrisen mjuk i lättsaltat vatten, 4-10 minuter beroende på hur tjock den är. Häll av vattnet och skär sparrisen i cirka 5 centimeter långa bitar. Smält smöret i en stekpanna. Lägg i det smulade brödet och fräs tills det blivit gyllenbrunt och frasigt.
  2. Blanda pasta, sparris, smörbrynt bröd, eventuellt lite olivolja, parmesan, svartpeppar och persilja. Servera med skinka.

Tips

Om sparrisen inte är späd, snarare grov, kan det vara bra att skala den.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Tapenadfylld färsrulle med picklad rödlök

(1)

Vitlöksstekt gnocchi med skinka, tomat och fetaost

(30)

Pizza med olika topping

(1)

Sommarsallad med grillad lammrostbiff

(22)

Vesuvio-pizza

(8)

Barnens enkla pastasallad

(17)

Pastasallad med fylld pasta och basilika

(4)

Pasta med grönkålspesto och skinka

(1)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 350 g pasta, t ex penne eller fusilli
  • 500 g grön sparris
  • 25 g smör
  • 3 dl smulat dagsgammalt bröd
  • 0.5 dl olivolja
  • 2 dl riven parmesan
  • 1.5 krm nymalen svartpeppar
  • 0.5 dl hackad persilja
  • Till servering:
  • 150 g lufttorkad skinka, t ex prosciutto eller parmaskinka

Pasta med grön sparris och lufttorkad skinka

Betyg (1-5):
3 (8 betyg)

Inga krusiduller, bara snabblagat och gott!

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka pastan enligt förpackningens anvisningar. Koka sparrisen mjuk i lättsaltat vatten, 4-10 minuter beroende på hur tjock den är. Häll av vattnet och skär sparrisen i cirka 5 centimeter långa bitar. Smält smöret i en stekpanna. Lägg i det smulade brödet och fräs tills det blivit gyllenbrunt och frasigt.
  2. Blanda pasta, sparris, smörbrynt bröd, eventuellt lite olivolja, parmesan, svartpeppar och persilja. Servera med skinka.

Tips

Om sparrisen inte är späd, snarare grov, kan det vara bra att skala den.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Tapenadfylld färsrulle med picklad rödlök

(1)

Vitlöksstekt gnocchi med skinka, tomat och fetaost

(30)

Pizza med olika topping

(1)

Sommarsallad med grillad lammrostbiff

(22)

Vesuvio-pizza

(8)

Barnens enkla pastasallad

(17)

Pastasallad med fylld pasta och basilika

(4)

Pasta med grönkålspesto och skinka

(1)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies