Calzone på pitabröd

Calzone på pitabröd

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(107)

Snabblagad pizza-calzone av pitabröd som fylls med skinka, tomatsås och ost och gräddas i ugnen.

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
  • 100 g rökt skinka strimlad
  • 150 g hushållsost
  • 400 g passerade tomater
  • 450 g pitabröd (5 st)
  • 2 tsk torkad oregano + 1
  • 300 g Raw slaw Hackat & Klart
  • 1 msk olivolja
  • 0.5 msk vinäger
  • 0.5 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Hacka skinkan något finare och riv osten. Bred ut passerade tomater i alla pitabröden och fyll med ost och skinka.
  2. Strö i oregano och lägg bröden på en plåt med bakplåtspapper. Pensla med vatten och strö över mer oregano. Grädda mitt i ugnen ca 10 min.
  3. Blanda raw slaw-mixen med olja, vinäger, salt och peppar. Servera salladen med pizzorna.

Tips

Smaksätt den passerade tomaten med vitlök, oregano och honung.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2021-04-01

Vad kul att ni gillade dem, Linda!

Linda

2021-03-31

Superlätt att fixa och barnen kunde ju ”göra” sin egen pizza! Snabbt och lätt när man inte vill spendera så lång tid i köket en vardagskväll!

Linda

2021-03-31

Superlätt att fixa och barnen kunde ju ”göra” sin egen pizza! Snabbt och lätt när man inte vill spendera så lång tid i köket en vardagskväll!

Checkbox Coop

2021-03-26

Bra tips, Jenny, tack!

Jenny

2021-03-25

Perfekt lunch när man är ledig och ensam hemma med barnen! Barnen gjorde sina egna pizzor och åt massvis! Jag klippte upp bröden med sax, vilket var mycket enklare än med kniv.

Erik

2021-01-17

Super lätt och gott. Som svar till Sara så är vass kniv svaret. Jag delade så jag hade en botten och ett locka

Sara

2021-01-10

Superlätt? Jag svettades och var grin färdig när jag skulle försöka öppna pitabröden och fylla dem. Fick knappt upp dem och sen gick de bara sönder... Men de kanske var för dålig kvalitet? Coops egna.

Jeanette

2020-12-29

Superlätt och jättegott.

Peter

2020-12-20

Mums

Anna

2020-12-13

Riktigt gott. Smakade som köpescalzone. Jag hade pizzasås istället för passerade tomater.

Calzone på pitabröd
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 100 g rökt skinka strimlad
  • 150 g hushållsost
  • 400 g passerade tomater
  • 450 g pitabröd (5 st)
  • 2 tsk torkad oregano + 1
  • 300 g Raw slaw Hackat & Klart
  • 1 msk olivolja
  • 0.5 msk vinäger
  • 0.5 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar

Calzone på pitabröd

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(107)

Snabblagad pizza-calzone av pitabröd som fylls med skinka, tomatsås och ost och gräddas i ugnen.

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Hacka skinkan något finare och riv osten. Bred ut passerade tomater i alla pitabröden och fyll med ost och skinka.
  2. Strö i oregano och lägg bröden på en plåt med bakplåtspapper. Pensla med vatten och strö över mer oregano. Grädda mitt i ugnen ca 10 min.
  3. Blanda raw slaw-mixen med olja, vinäger, salt och peppar. Servera salladen med pizzorna.

Tips

Smaksätt den passerade tomaten med vitlök, oregano och honung.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2021-04-01

Vad kul att ni gillade dem, Linda!

Linda

2021-03-31

Superlätt att fixa och barnen kunde ju ”göra” sin egen pizza! Snabbt och lätt när man inte vill spendera så lång tid i köket en vardagskväll!

Linda

2021-03-31

Superlätt att fixa och barnen kunde ju ”göra” sin egen pizza! Snabbt och lätt när man inte vill spendera så lång tid i köket en vardagskväll!

Checkbox Coop

2021-03-26

Bra tips, Jenny, tack!

Jenny

2021-03-25

Perfekt lunch när man är ledig och ensam hemma med barnen! Barnen gjorde sina egna pizzor och åt massvis! Jag klippte upp bröden med sax, vilket var mycket enklare än med kniv.

Erik

2021-01-17

Super lätt och gott. Som svar till Sara så är vass kniv svaret. Jag delade så jag hade en botten och ett locka

Sara

2021-01-10

Superlätt? Jag svettades och var grin färdig när jag skulle försöka öppna pitabröden och fylla dem. Fick knappt upp dem och sen gick de bara sönder... Men de kanske var för dålig kvalitet? Coops egna.

Jeanette

2020-12-29

Superlätt och jättegott.

Peter

2020-12-20

Mums

Anna

2020-12-13

Riktigt gott. Smakade som köpescalzone. Jag hade pizzasås istället för passerade tomater.