Pasta med gorgonzola, valnötter och stekta päron

Betyg (1-5):
3.82 (17 betyg)

Lättlagad pastarätt med gorgonzola, nötter, päron och grädde.

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (9)
  • 500 g spagetti
  • 200 g gorgonzola
  • 2 dl grädde
  • 2 dl valnötter
  • 2 msk smör
  • 2 msk rapsolja
  • 1 msk honung
  • 3 klyftade päron
  • svartpeppar från kvarn

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Värm ost och grädde i en kastrull så att osten smälter. Rosta nötterna i en torr het panna ca 2 min. Skaka panna hela tiden, nötterna bränns lätt. Hetta upp smör, olja och honung i en stekpanna. Stek päronklyftorna runt om på hög värme 2 – 3 min.
  2. Vänd ihop pastan med ostsåsen. Toppa med nötter och päron. Vrid över svartpeppar vid servering.

Tips

Komplettera med en näve ruccola och balsamicosirup.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Karin

2016-11-04

supergott, underbart

Imse

2014-03-03

Mums, sött,salt och syrligt! Smakerna gifter sig verkligen!

Sussie

2014-02-24

Första maträtten vi hittat recept till på Coops sida och som vi INTE gillat. Skum kombination av smaker!

Liknande recept

Grillad karré på surdegsbröd med chutney på nektariner och jalapeño

(6)

Köttfärssås med hetta och sötma

(18)

Sweet corn kachumbari

(5)

Bräckt lax med spenat och mangosalsa

(7)

Lotta Lundgren - Sötstark blomkålscurry

(45)

Falafel med saffransstekt blomkålsris

(4)

Quinoasallad med gurka, aprikos och nötter

(47)

Plommonspäckad fläskkarré

(0)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 500 g spagetti
  • 200 g gorgonzola
  • 2 dl grädde
  • 2 dl valnötter
  • 2 msk smör
  • 2 msk rapsolja
  • 1 msk honung
  • 3 klyftade päron
  • svartpeppar från kvarn

Pasta med gorgonzola, valnötter och stekta päron

Betyg (1-5):
3.82 (17 betyg)

Lättlagad pastarätt med gorgonzola, nötter, päron och grädde.

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Värm ost och grädde i en kastrull så att osten smälter. Rosta nötterna i en torr het panna ca 2 min. Skaka panna hela tiden, nötterna bränns lätt. Hetta upp smör, olja och honung i en stekpanna. Stek päronklyftorna runt om på hög värme 2 – 3 min.
  2. Vänd ihop pastan med ostsåsen. Toppa med nötter och päron. Vrid över svartpeppar vid servering.

Tips

Komplettera med en näve ruccola och balsamicosirup.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Karin

2016-11-04

supergott, underbart

Imse

2014-03-03

Mums, sött,salt och syrligt! Smakerna gifter sig verkligen!

Sussie

2014-02-24

Första maträtten vi hittat recept till på Coops sida och som vi INTE gillat. Skum kombination av smaker!

Liknande recept

Grillad karré på surdegsbröd med chutney på nektariner och jalapeño

(6)

Köttfärssås med hetta och sötma

(18)

Sweet corn kachumbari

(5)

Bräckt lax med spenat och mangosalsa

(7)

Lotta Lundgren - Sötstark blomkålscurry

(45)

Falafel med saffransstekt blomkålsris

(4)

Quinoasallad med gurka, aprikos och nötter

(47)

Plommonspäckad fläskkarré

(0)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies