Pasta med aubergine och paprika

Betyg (1-5):
3.62 (8 betyg)

”Färgrik, härlig rätt från byarna runt Neapel.” Receptör; Paolo Roberto

Tillagningstid: 40 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (13)
  • 400 g linguine
  • Pastasås
  • 1 liten aubergine
  • 1 dl valnötter, hackade
  • 2 msk olivolja
  • 1 röd paprika, fintärnad
  • 1 rödlök, finhackad
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 torkad peperoncini eller 1 tsk chiliflakes
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 msk olivolja
  • 1 dl torrt vitt vin
  • 50 g rucola
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

  1. Skär auberginen i små bitar. Fördela på en lutande skärbräda och strö över saltet. Låt stå 20–30 min, så att den bittra saften dras ut. Torka av auberginen lätt med hushållspapper.
  2. Rosta valnötterna i en torr panna till fin färg och lägg åt sidan. Koka upp en stor kastrull med saltat vatten till pastan. Hetta upp olja i en stor stekpanna.
  3. Lägg i paprika, lök, vitlök och peperocino. Fräs tills löken är mjuk utan att ha fått färg. Salta och peppra. Häll över på ett fat och släng peperocinon.
  4. Hetta upp olja i samma panna och fräs auberginen under omrörning ca 4 min. Lägg pastan i vattnet och koka någon minut mindre än vad som står på förpackningen (al dente).
  5. Vänd ihop alla grönsaker i stekpannan och häll på vinet. Låt sjuda ca 5 min. Lägg ner den avrunna pastan i såsen och vänd runt med nötter och rucola. Smaka av med salt och peppar och servera direkt.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spagetti med linser och tomatsås

(10)

Linsbolognese

(33)

Grönsakspasta

(0)

Spaghetti med tomat och fetaost

(8)

Tomatsoppa i termos med fetaost och bönpasta

(3)

Pasta med bacon och blomkål

(9)

Gnocchi med svamp och blomkål

(43)

Spagetti med köttfärssås gjord på korv

(3)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 400 g linguine
  • Pastasås
  • 1 liten aubergine
  • 1 dl valnötter, hackade
  • 2 msk olivolja
  • 1 röd paprika, fintärnad
  • 1 rödlök, finhackad
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 torkad peperoncini eller 1 tsk chiliflakes
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 msk olivolja
  • 1 dl torrt vitt vin
  • 50 g rucola
  • 0.5 tsk salt

Pasta med aubergine och paprika

Betyg (1-5):
3.62 (8 betyg)

”Färgrik, härlig rätt från byarna runt Neapel.” Receptör; Paolo Roberto

Tillagningstid: 40 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skär auberginen i små bitar. Fördela på en lutande skärbräda och strö över saltet. Låt stå 20–30 min, så att den bittra saften dras ut. Torka av auberginen lätt med hushållspapper.
  2. Rosta valnötterna i en torr panna till fin färg och lägg åt sidan. Koka upp en stor kastrull med saltat vatten till pastan. Hetta upp olja i en stor stekpanna.
  3. Lägg i paprika, lök, vitlök och peperocino. Fräs tills löken är mjuk utan att ha fått färg. Salta och peppra. Häll över på ett fat och släng peperocinon.
  4. Hetta upp olja i samma panna och fräs auberginen under omrörning ca 4 min. Lägg pastan i vattnet och koka någon minut mindre än vad som står på förpackningen (al dente).
  5. Vänd ihop alla grönsaker i stekpannan och häll på vinet. Låt sjuda ca 5 min. Lägg ner den avrunna pastan i såsen och vänd runt med nötter och rucola. Smaka av med salt och peppar och servera direkt.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spagetti med linser och tomatsås

(10)

Linsbolognese

(33)

Grönsakspasta

(0)

Spaghetti med tomat och fetaost

(8)

Tomatsoppa i termos med fetaost och bönpasta

(3)

Pasta med bacon och blomkål

(9)

Gnocchi med svamp och blomkål

(43)

Spagetti med köttfärssås gjord på korv

(3)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies