Pasta med ärtpesto
Pasta med ärtpesto
  • Tid 20 min

Pasta med ärtpesto

3.5 (2 betyg)

Pasta med pesto är så gott! Servera gärna tomat, hyvlad morot och skivad rödlök till. Recept av: Liselott Forslin/ Sundkurs.se och foto: Ulrika Ekblom

  • Tillagningstid 20 min
  • Ingredienser 8

Ingredienser

4 portioner
  • 300 g fullkornsspagetti
  • 250 g frysta gröna ärtor
  • 1 dl pumpakärnor
  • 1 vitlöksklyfta, skalad
  • 0.5 dl olivolja
  • 1 dl finriven parmesanost
  • salt och nymald svartpeppar
Till servering
  • 400 g skalade räkor
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Koka ärterna enligt förpackningen och häll av vattnet.

  2. 2

    Mixa ärter, pumpakärnor och vitlök i en mixer till en grov massa. Häll i oljan och mixa lite till. Ta ev lite av pastavattnet och späd ut med om konsistensen är för tjock.

  3. 3

    Rör ner osten och smaka av med salt och peppar. Vänd runt med pastan och servera med räkor och en sallad.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar