Grön ärtsoppa med gratinerad ostmacka

Grön ärtsoppa med gratinerad ostmacka

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(9)

Riktigt snabb soppa gjord på gröna ärter. Servera med en god varm macka så har du en perfekt vardagsmiddag som hela familjen tycker om.

Tillagningstid: 20 min
Ugnstemperatur:250º
4 portioner
  • 1 gul lök, hackad
  • 1 vitlöksklyfta, hackad
  • 1 msk neutral olja
  • 5 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 500 g gröna ärter, frysta och tinade
  • salt och malen svartpeppar
  • 1 baguette
  • 50 g smör, rumsvarmt
  • 2 dl riven ost
  • 1 kruka persilja, hackad
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 dl rostade frön

Gör så här

  1. Fräs lök och vitlök mjuka i olja. Häll i vatten och lägg i buljongtärningen. Koka 5 min.
  2. Tillsätt ärterna och koka upp. Mixa slätt med stavmixer elleri kannmixer. Smaka av med salt och svartpeppar.
  3. Sätt ugnen på 250° grill.
  4. Skär baguetten i fyra halvor, bred på smör och lägg på plåt med bakplåtspapper.
  5. Blanda ost och persilja och fördela på bröden. Gratinera mitt i ugnen 3–4 min.
  6. Toppa ärtsoppan med crème fraiche och frön. Servera med gratinerad ostmacka.

Tips

Rosta frön, t ex solrosfrön, pumpakärnor och sesamfrön, i torr panna tills de är gyllene. Strö över salt. Spara i burk med lock. Använd att toppa soppor, sallader och grytor med.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Grön ärtsoppa med gratinerad ostmacka
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 1 gul lök, hackad
  • 1 vitlöksklyfta, hackad
  • 1 msk neutral olja
  • 5 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 500 g gröna ärter, frysta och tinade
  • salt och malen svartpeppar
  • 1 baguette
  • 50 g smör, rumsvarmt
  • 2 dl riven ost
  • 1 kruka persilja, hackad
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 dl rostade frön

Grön ärtsoppa med gratinerad ostmacka

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(9)

Riktigt snabb soppa gjord på gröna ärter. Servera med en god varm macka så har du en perfekt vardagsmiddag som hela familjen tycker om.

Tillagningstid: 20 min
Ugnstemperatur:250º
4 portioner

Gör så här

  1. Fräs lök och vitlök mjuka i olja. Häll i vatten och lägg i buljongtärningen. Koka 5 min.
  2. Tillsätt ärterna och koka upp. Mixa slätt med stavmixer elleri kannmixer. Smaka av med salt och svartpeppar.
  3. Sätt ugnen på 250° grill.
  4. Skär baguetten i fyra halvor, bred på smör och lägg på plåt med bakplåtspapper.
  5. Blanda ost och persilja och fördela på bröden. Gratinera mitt i ugnen 3–4 min.
  6. Toppa ärtsoppan med crème fraiche och frön. Servera med gratinerad ostmacka.

Tips

Rosta frön, t ex solrosfrön, pumpakärnor och sesamfrön, i torr panna tills de är gyllene. Strö över salt. Spara i burk med lock. Använd att toppa soppor, sallader och grytor med.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!