Krämig pasta med kyckling och sockerärter
Krämig pasta med kyckling och sockerärter
  • Tid 25 min

Krämig pasta med kyckling och sockerärter

4.33 (18 betyg)

God pastarätt med en sås på grädde, vitlök, tomater och basilika, toppad med parmesan.

  • Tillagningstid 25 min
  • Ingredienser 13

Ingredienser

4 portioner
  • 400 g fusillipasta
  • 400 g kycklingfilé tunnskivad
  • 0.5 msk olivolja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 dl vatten
  • 3 dl grädde
  • 100 g cocktailtomater
  • 0.5 kruka basilika
  • 100 g sockerärter
  • 70 g babyspenat
  • färsk finriven parmesanost, till servering
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Skär kycklingen i strimlor. Hetta upp olja i en stekpanna och stek kycklingen till fin färg runt om.

  2. 2

    Pressa i vitlöken och salta och peppra. Häll i vatten och grädde och rör om. Låt småputtra ca 5 min. Dela tomaterna och riv basilikabladen i mindre bitar.

  3. 3

    Tillsätt basilika och alla grönsaker i såsen och vänd ner den nykokta pastan i stekpannan eller tvärtom. Servera med parmesan.

Sätt ett betyg

3 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Susanna

    Väldigt gott, men ös på me mer kryddor.

  • Magdalena

    Det var jättegott! Vi hade i chiliflakes också vilket blev ännu godare.

  • Susanna

    Gott och enkelt, lite mer kryddor nästa gång