För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Pasta med ärtpesto

Betyg (1-5):
4 (3 betyg)

Pasta med pesto är så gott! Servera gärna tomat, hyvlad morot och skivad rödlök till. Recept av: Liselott Forslin/ Sundkurs.se och foto: Ulrika Ekblom

Tillagningstid: 20 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 300 g fullkornsspagetti
  • 250 g frysta gröna ärtor
  • 1 dl pumpakärnor
  • 1 vitlöksklyfta, skalad
  • 0.5 dl olivolja
  • 1 dl finriven parmesanost
  • salt och nymald svartpeppar
  • Till servering
  • 400 g skalade räkor

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Koka ärterna enligt förpackningen och häll av vattnet.
  2. Mixa ärter, pumpakärnor och vitlök i en mixer till en grov massa. Häll i oljan och mixa lite till. Ta ev lite av pastavattnet och späd ut med om konsistensen är för tjock.
  3. Rör ner osten och smaka av med salt och peppar. Vänd runt med pastan och servera med räkor och en sallad.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Azra

2020-02-04

Gör peston innan. Kyler ner pastan för snabbt. Hade 3dl ost

Azra

2020-02-04

Gör peston innan. Kyler ner pastan för snabbt. Hade 3dl ost

Liknande recept

Ljummen matvetesallad med pannbiff och brynt löksmör

(1)

Kycklingpaj med gröna ärter

(14)

Pasta med skinka och ärtor

(16)

Ärt- och pepparrotspuré med ungsbakad lax

(0)

Lutfisk med brynt mandelsmör - Lotta Lundgren

(9)

Ärtpuckar med soltorkad tomat

(15)

Bönpasta med ärtpesto, smulad feta och rostade pumpakärnor

(37)

Krämig grönärtspasta

(28)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 300 g fullkornsspagetti
  • 250 g frysta gröna ärtor
  • 1 dl pumpakärnor
  • 1 vitlöksklyfta, skalad
  • 0.5 dl olivolja
  • 1 dl finriven parmesanost
  • salt och nymald svartpeppar
  • Till servering
  • 400 g skalade räkor

Pasta med ärtpesto

Betyg (1-5):
4 (3 betyg)

Pasta med pesto är så gott! Servera gärna tomat, hyvlad morot och skivad rödlök till. Recept av: Liselott Forslin/ Sundkurs.se och foto: Ulrika Ekblom

Tillagningstid: 20 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Koka ärterna enligt förpackningen och häll av vattnet.
  2. Mixa ärter, pumpakärnor och vitlök i en mixer till en grov massa. Häll i oljan och mixa lite till. Ta ev lite av pastavattnet och späd ut med om konsistensen är för tjock.
  3. Rör ner osten och smaka av med salt och peppar. Vänd runt med pastan och servera med räkor och en sallad.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Azra

2020-02-04

Gör peston innan. Kyler ner pastan för snabbt. Hade 3dl ost

Azra

2020-02-04

Gör peston innan. Kyler ner pastan för snabbt. Hade 3dl ost

Liknande recept

Ljummen matvetesallad med pannbiff och brynt löksmör

(1)

Kycklingpaj med gröna ärter

(14)

Pasta med skinka och ärtor

(16)

Ärt- och pepparrotspuré med ungsbakad lax

(0)

Lutfisk med brynt mandelsmör - Lotta Lundgren

(9)

Ärtpuckar med soltorkad tomat

(15)

Bönpasta med ärtpesto, smulad feta och rostade pumpakärnor

(37)

Krämig grönärtspasta

(28)