Påskkyckling med örter

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.33 (12 betyg)

Magnigfik kyckling fylld med färska örter och ungsgrillad med citron och lagerblad.

Tillagningstid: 1 timme 20 minuter
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1.1 kg hel färsk kyckling
  • 2 dl hackade färska örter, t.ex. persilja, basilika, mejram
  • 1 citron i klyftor
  • 3 smulade lagerblad
  • 0.5 dl olivolja
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 tsk torkad rosmarin
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Lossa skinnet på fågeln från bröstsidan genom att pressa in handen försiktigt. Peta in de hackade örterna under skinnet. Lägg citronklyftor och lagerblad i kycklingen. Bind eventuellt upp den med steksnöre. Lägg kycklingen på sidan i en oljad ugnsform.
  2. Blanda olja, salt och kryddor och pensla kycklingen runt om. Stek i nedre delen av ugnen i 5 minuter, vänd upp den andra sidan och stek 5 minuter. Vänd kycklingen med bröstet upp och stek ytterligare ca 1 timme.

Tips

Stek gärna potatis i klyftor, rotfrukter i bitar i formen tillsammans med kycklingen.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Kalkonbröst i smakrik kallmarinad

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Kycklingfilé i basilikasås med granatäpple

Betyg
Betyg
(62)
Spara recept

Kycklingrulader med färska örter

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Grillad kyckling med chimichurry

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Dillkokt kyckling

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Fruktig couscous med grillad kycklingfilé

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Saffranskokt kamutvete med chutneyglaserade kycklingben

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Lamm tikka masala med sötpotatis och myntayoghurt

Betyg
Betyg
(11)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 1.1 kg hel färsk kyckling
  • 2 dl hackade färska örter, t.ex. persilja, basilika, mejram
  • 1 citron i klyftor
  • 3 smulade lagerblad
  • 0.5 dl olivolja
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 tsk torkad rosmarin
  • 1 tsk salt

Påskkyckling med örter

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.33 (12 betyg)

Magnigfik kyckling fylld med färska örter och ungsgrillad med citron och lagerblad.

Tillagningstid: 1 timme 20 minuter
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Lossa skinnet på fågeln från bröstsidan genom att pressa in handen försiktigt. Peta in de hackade örterna under skinnet. Lägg citronklyftor och lagerblad i kycklingen. Bind eventuellt upp den med steksnöre. Lägg kycklingen på sidan i en oljad ugnsform.
  2. Blanda olja, salt och kryddor och pensla kycklingen runt om. Stek i nedre delen av ugnen i 5 minuter, vänd upp den andra sidan och stek 5 minuter. Vänd kycklingen med bröstet upp och stek ytterligare ca 1 timme.

Tips

Stek gärna potatis i klyftor, rotfrukter i bitar i formen tillsammans med kycklingen.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Kalkonbröst i smakrik kallmarinad

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Kycklingfilé i basilikasås med granatäpple

Betyg
Betyg
(62)
Spara recept

Kycklingrulader med färska örter

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Grillad kyckling med chimichurry

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Dillkokt kyckling

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Fruktig couscous med grillad kycklingfilé

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Saffranskokt kamutvete med chutneyglaserade kycklingben

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Lamm tikka masala med sötpotatis och myntayoghurt

Betyg
Betyg
(11)