För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Påskkyckling med örter

Betyg (1-5):
3.33 (12 betyg)

Magnigfik kyckling fylld med färska örter och ungsgrillad med citron och lagerblad.

Tillagningstid: 1 timme 20 minuter
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1.1 kg hel färsk kyckling
  • 2 dl hackade färska örter, t.ex. persilja, basilika, mejram
  • 1 citron i klyftor
  • 3 smulade lagerblad
  • 0.5 dl olivolja
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 tsk torkad rosmarin
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Lossa skinnet på fågeln från bröstsidan genom att pressa in handen försiktigt. Peta in de hackade örterna under skinnet. Lägg citronklyftor och lagerblad i kycklingen. Bind eventuellt upp den med steksnöre. Lägg kycklingen på sidan i en oljad ugnsform.
  2. Blanda olja, salt och kryddor och pensla kycklingen runt om. Stek i nedre delen av ugnen i 5 minuter, vänd upp den andra sidan och stek 5 minuter. Vänd kycklingen med bröstet upp och stek ytterligare ca 1 timme.

Tips

Stek gärna potatis i klyftor, rotfrukter i bitar i formen tillsammans med kycklingen.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Kycklingbollar med dill och citron

(77)

Kyckling med pesto i ugn

(153)

Fruktig couscous med grillad kycklingfilé

(3)

Lamm tikka masala med sötpotatis och myntayoghurt

(11)

Kokoskyckling från Kenya

(37)

Indisk curry på kycklingfärs

(36)

Kalkonbröst i smakrik kallmarinad

(3)

Kycklingklubba med lök- och chilitäcke

(0)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 1.1 kg hel färsk kyckling
  • 2 dl hackade färska örter, t.ex. persilja, basilika, mejram
  • 1 citron i klyftor
  • 3 smulade lagerblad
  • 0.5 dl olivolja
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 tsk torkad rosmarin
  • 1 tsk salt

Påskkyckling med örter

Betyg (1-5):
3.33 (12 betyg)

Magnigfik kyckling fylld med färska örter och ungsgrillad med citron och lagerblad.

Tillagningstid: 1 timme 20 minuter
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Lossa skinnet på fågeln från bröstsidan genom att pressa in handen försiktigt. Peta in de hackade örterna under skinnet. Lägg citronklyftor och lagerblad i kycklingen. Bind eventuellt upp den med steksnöre. Lägg kycklingen på sidan i en oljad ugnsform.
  2. Blanda olja, salt och kryddor och pensla kycklingen runt om. Stek i nedre delen av ugnen i 5 minuter, vänd upp den andra sidan och stek 5 minuter. Vänd kycklingen med bröstet upp och stek ytterligare ca 1 timme.

Tips

Stek gärna potatis i klyftor, rotfrukter i bitar i formen tillsammans med kycklingen.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Kycklingbollar med dill och citron

(77)

Kyckling med pesto i ugn

(153)

Fruktig couscous med grillad kycklingfilé

(3)

Lamm tikka masala med sötpotatis och myntayoghurt

(11)

Kokoskyckling från Kenya

(37)

Indisk curry på kycklingfärs

(36)

Kalkonbröst i smakrik kallmarinad

(3)

Kycklingklubba med lök- och chilitäcke

(0)