Kycklinglårfilé med harissa

Kycklinglårfilé med harissa

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(56)

Saftiga heta lårfiléer serverade med en klassik tabbouleh och en svalkande klick yoghurt .

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner
  • 600 g kycklinglårfilé
  • Marinad:
  • 2 msk harissa
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk flingsalt
  • Tabbouleh:
  • 2 dl bulgur
  • 4 dl vatten
  • 1 grönsaks- eller hönsbuljongtärning
  • 4 urkärnade, tärnade tomater
  • 1 finhackad paprika
  • 2 dl hackad bladpersilja
  • 2 dl mynta
  • Dressing:
  • 1 finhackad rödlök
  • 1 finhackad vitlöksklyfta
  • 1 citron, rivet skal och pressad saft
  • 3 msk olivolja
  • 3 krm svartpeppar

Gör så här

  1. Blanda marinaden i en plastpåse och lägg ner kycklinglårfilén. Knyt ihop påsen och gnid in kycklinglårfilén ordentligt. Ta upp kycklingen ur påsen.
  2. Lägg kycklingen på grillen och grilla i 5-6 minuter på varje sida.

Tabbouleh

  1. Koka bulgur i vatten enligt anvisningen på förpackningen, men lägg i en buljongtärning i vattnet. Låt bulguren kallna och rör den luftig.
  2. Blanda dressingen på rödlök, vitlök, citronskal och citronsaft, olja, salt och peppar. Häll dressingen över bulguren och vänd ner grönsaker och kryddgrönt.

Servering

Servera tillsammans med tabbouleh och yoghurt (10%).

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Frans

2015-06-14

Jo det här är ju en väldigt exotisk maträtt från norra Thailand. Jag är extremt erfaren i den här typen av mat och älskar historien bakom kycklinglåret. Ett litet tips från mig skulle väll vara att hetta till det lite extra med en exotisk persika eller en italiensk mozzarella. För frågor maila gärna Frans69@live.se Tack

Kycklinglårfilé med harissa
16 st
  • Ingredienser (16)
  • 600 g kycklinglårfilé
  • Marinad:
  • 2 msk harissa
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk flingsalt
  • Tabbouleh:
  • 2 dl bulgur
  • 4 dl vatten
  • 1 grönsaks- eller hönsbuljongtärning
  • 4 urkärnade, tärnade tomater
  • 1 finhackad paprika
  • 2 dl hackad bladpersilja
  • 2 dl mynta
  • Dressing:
  • 1 finhackad rödlök
  • 1 finhackad vitlöksklyfta
  • 1 citron, rivet skal och pressad saft
  • 3 msk olivolja
  • 3 krm svartpeppar

Kycklinglårfilé med harissa

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(56)

Saftiga heta lårfiléer serverade med en klassik tabbouleh och en svalkande klick yoghurt .

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner

Gör så här

  1. Blanda marinaden i en plastpåse och lägg ner kycklinglårfilén. Knyt ihop påsen och gnid in kycklinglårfilén ordentligt. Ta upp kycklingen ur påsen.
  2. Lägg kycklingen på grillen och grilla i 5-6 minuter på varje sida.

Tabbouleh

  1. Koka bulgur i vatten enligt anvisningen på förpackningen, men lägg i en buljongtärning i vattnet. Låt bulguren kallna och rör den luftig.
  2. Blanda dressingen på rödlök, vitlök, citronskal och citronsaft, olja, salt och peppar. Häll dressingen över bulguren och vänd ner grönsaker och kryddgrönt.

Servering

Servera tillsammans med tabbouleh och yoghurt (10%).

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Frans

2015-06-14

Jo det här är ju en väldigt exotisk maträtt från norra Thailand. Jag är extremt erfaren i den här typen av mat och älskar historien bakom kycklinglåret. Ett litet tips från mig skulle väll vara att hetta till det lite extra med en exotisk persika eller en italiensk mozzarella. För frågor maila gärna Frans69@live.se Tack