Kycklinglårfilé med harissa
  • Tid 40 min

Kycklinglårfilé med harissa

3.33 (52 betyg)

Saftiga heta lårfiléer serverade med en klassik tabbouleh och en svalkande klick yoghurt .

  • Tillagningstid 40 min
  • Ingredienser 17

Ingredienser

4 portioner
  • 600 g kycklinglårfilé
Marinad:
  • 2 msk harissa
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk flingsalt
Tabbouleh:
  • 2 dl bulgur
  • 4 dl vatten
  • 1 grönsaks- eller hönsbuljongtärning
  • 4 urkärnade, tärnade tomater
  • 1 finhackad paprika
  • 2 dl hackad bladpersilja
  • 2 dl mynta
Dressing:
  • 1 finhackad rödlök
  • 1 finhackad vitlöksklyfta
  • 1 citron, rivet skal och pressad saft
  • 3 msk olivolja
  • 3 krm svartpeppar
  • 2 krm salt
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Blanda marinaden i en plastpåse och lägg ner kycklinglårfilén. Knyt ihop påsen och gnid in kycklinglårfilén ordentligt. Ta upp kycklingen ur påsen.

  2. 2

    Lägg kycklingen på grillen och grilla i 5-6 minuter på varje sida.

Tabbouleh

  1. 1

    Koka bulgur i vatten enligt anvisningen på förpackningen, men lägg i en buljongtärning i vattnet. Låt bulguren kallna och rör den luftig.

  2. 2

    Blanda dressingen på rödlök, vitlök, citronskal och citronsaft, olja, salt och peppar. Häll dressingen över bulguren och vänd ner grönsaker och kryddgrönt.

Servering

Servera tillsammans med tabbouleh och yoghurt (10%).
Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Frans

    Jo det här är ju en väldigt exotisk maträtt från norra Thailand. Jag är extremt erfaren i den här typen av mat och älskar historien bakom kycklinglåret. Ett litet tips från mig skulle väll vara att hetta till det lite extra med en exotisk persika eller en italiensk mozzarella. För frågor maila gärna Frans69@live.se Tack