Kycklingvingar med sötstark dippsås
  • Tid 20 min + tid att marinera

Kycklingvingar med sötstark dippsås

4.2 (5 betyg)

Receptet hittar du i boken: Tareq Taylor kyckling. Receptör: Tareq Taylor Foto: Marcus Lawett

  • Tillagningstid 20 min + tid att marinera
  • Ingredienser 9

Ingredienser

4 portioner
  • 900 g kycklingvingar
  • 0.5 dl japansk soja
  • 0.5 dl citron, pressad citronsaft
Honungs- och chilidippsås
  • 2 röda chili, finhackade (med kärnor)
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 1.5 dl flytande honung
  • 1 dl rödvinsvinäger
  • 0.5 msk risvinäger
  • 1 tsk flingsalt
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Lägg kycklingvingarna i dubbla plastpåsar, häll över soja och citronsaft och låt marinera, gärna över natten.

  2. 2

    Häll alla ingredienser till dippsåsen i en kastrull. Småkoka 8–10 min. Låt svalna. Späd ev med vatten.

  3. 3

    Grilla vingarna på direkt glöd tills de är genomgrillade, ca 15 min. Vänd dem då och då så att de blir jämnt grillade och inte brända. Flingsalta ev. Servera direkt med dippsåsen.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Med en stor härlig sallad och kanske matiga potatisklyftor är du ”hemma”.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

2 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Åke

    Den här dippsåsen är något helt extra. Passar till allt grillat. Så prova!

  • Cecilia

    Jättegott!!