Kalkonbröst i smakrik kallmarinad
  • Tid 50 min
  • Ugn 125º

Kalkonbröst i smakrik kallmarinad

0 (0 betyg)

Örtmarinaden är ljuvlig, men tänk vad härligt att det finns två andra lika goda marinader att variera med!

  • Tillagningstid 50 min
  • Ingredienser 22
  • Ugnstemperatur 125º

Ingredienser

6 portioner
  • 900 g kalkonbröstfilé
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 0.5 msk olivolja
Örtmarinad
  • 1 dl olivolja
  • 1 dl pressad citronsaft
  • 2 msk flytande honung
  • 20 g färsk salvia
  • 0.5 kruka färsk persilja
  • 0.5 kruka färsk oregano
Soja- och ingefärsmarinad
  • 1 dl japansk soja
  • 0.5 dl grovriven färsk ingefära
  • 1 tsk ättiksprit (12 %)
  • 2 msk ljus sirap
Rödvinsmarinad
  • 1 schalottenlök, finhackad
  • 2 dl rödvin
  • 2 dl vatten
  • 2 msk köttfond
  • 1 lagerblad
  • 1 msk strösocker
  • 10 krossade svartpepparkorn
  • 2 rosmarinkvistar, repade blad
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Sätt ugnen på 125°. Hetta upp olja i en stekpanna och bryn kalkonbrösten runt om. Lägg dem i en ugnsform. Salta och peppra. Tillaga mitt i ugnen till en innertemperatur på 67°. Låt svalna.

  2. 2

    Blanda alla ingredienser till marinaden. Lägg den i en plastpåse med den ugnsstekta kalkonen. Låt marinera i kylen under natten.

  3. 3

    Skär upp kalkonen i skivor och skeda över marinaden från påsen. Servera med t ex ugnsrostad potatis/grönsaker och grönsallad.

Rödvinsmarinad

  1. 1

    Låt allt koka ihop ca 10 min innan marinaden läggs i påsen med den tillagade kalkonen.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar