Parmesanköttbullar med rostade grönsaker

Betyg (1-5):
3.72 (43 betyg)

Ny smak på köttbullarna med parmesan, basilika och tomat.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (14)
  • 1 zucchini i bitar
  • 2 rödlökar i bitar
  • 500 g paprika, gärna olika sorter och färger, i bitar
  • 500 g cocktailtomater
  • 2 msk olivolja
  • svartpeppar
  • Parmesanköttbullar:
  • 500 g nötfärs
  • 1 ägg
  • 2 dl riven parmesanost
  • 1 kruka hackad basilika
  • 3 msk tomatpuré
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • olja till stekning

Gör så här

  1. Sprid ut grönsakerna i en långpanna eller ugnssäker form. Ringla över olivolja, salta och peppra. Rosta grönsakerna mitt i ugnen ca 20 min.

Parmesanköttbullar

  1. Blanda ingredienserna till köttbullarna till en smidig färs. Forma 12 stora köttbullar. Hetta upp olja i en stekpanna och bryn köttbullarna runt om så att de får färg utan att bli genomstekta. Lägg dem på plåten med grönsakerna de sista 5 min.

Till servering

  1. Servera gärna med couscous, bulgur eller en bit bröd.

Tips

Rosta 2–3 vitlöksklyftor bland grönsakerna. Mixa dem med 2 dl turkisk yoghurt, salt och svartpeppar och du har en rostad vitlökssås.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2019-04-25

Hej Charlotte! Se till att steka på hög värme så köttbullarna stekt och inte kokas, då brukar de hålla ihop. Kul att du gillar smaken! /Elsa, webbredaktör

Charlotte

2019-04-19

Gott men köttbullarna trillar alltid isär när vi lagat denna rätt 😏

Jenny

2017-11-25

Mycket gott!

Monica

2016-10-25

Riktigt gott! Gick hem hos barn och vuxna hos oss :)

Rebecca

2015-09-25

Otroligt gott! Har man bra färs behövs inte ägget i smeten och köttbullarna får en intensivare smak. Rekommenderar att göra såsen till och addera även lite kryddgrönt i den. Passar väldigt bra ihop!

Stefan

2015-09-18

Mycket gott. Men jag hackade salami och hade med i köttbullarna. Blandade även i morötter persiljerot och rotselleri i grönsakerna,

Eva

2014-01-21

Väldigt gott. Svårt att få ihop tiden med köttbullarna och grönsakerna bara. Jag behövde ca 15 min i ugnen innan de blev klara. Hade väl att göra med att jag endast brynte dem i stekpannan.

Lotta

2013-11-20

Gott, fräscht och relativt snabbt och enkelt att tillaga. Vi älskade köttbullarna! Bröd till - ja ok, men couscous eller bulgur är överflödigt och gör rätten mer onyttig. Grönsakerna tog längre tid än angivet. Vi kommer absolut att göra den här rätten fler gånger. Jätte gott att ta Herbamare chili på grönsakerna, istället för vanligt salt.

Liknande recept

Chorizo- och mozzarellaköttbullar

(1)

Entrecôtespett och kikärtssallad med fetaost

(74)

Nejlikebakad skinkstek med kålrot och ädelost

(6)

Köttbullar med chèvre

(0)

Isbergssallad med bacon och blue cheese-dressing

(3)

Lammkebabspett med fetaostdipp

(9)

Angusbiff med grillad sötpotatis och fetaostkräm

(1)

Örtfylld lammstek med feta

(9)
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 1 zucchini i bitar
  • 2 rödlökar i bitar
  • 500 g paprika, gärna olika sorter och färger, i bitar
  • 500 g cocktailtomater
  • 2 msk olivolja
  • svartpeppar
  • Parmesanköttbullar:
  • 500 g nötfärs
  • 1 ägg
  • 2 dl riven parmesanost
  • 1 kruka hackad basilika
  • 3 msk tomatpuré
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • olja till stekning

Parmesanköttbullar med rostade grönsaker

Betyg (1-5):
3.72 (43 betyg)

Ny smak på köttbullarna med parmesan, basilika och tomat.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sprid ut grönsakerna i en långpanna eller ugnssäker form. Ringla över olivolja, salta och peppra. Rosta grönsakerna mitt i ugnen ca 20 min.

Parmesanköttbullar

  1. Blanda ingredienserna till köttbullarna till en smidig färs. Forma 12 stora köttbullar. Hetta upp olja i en stekpanna och bryn köttbullarna runt om så att de får färg utan att bli genomstekta. Lägg dem på plåten med grönsakerna de sista 5 min.

Till servering

  1. Servera gärna med couscous, bulgur eller en bit bröd.

Tips

Rosta 2–3 vitlöksklyftor bland grönsakerna. Mixa dem med 2 dl turkisk yoghurt, salt och svartpeppar och du har en rostad vitlökssås.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2019-04-25

Hej Charlotte! Se till att steka på hög värme så köttbullarna stekt och inte kokas, då brukar de hålla ihop. Kul att du gillar smaken! /Elsa, webbredaktör

Charlotte

2019-04-19

Gott men köttbullarna trillar alltid isär när vi lagat denna rätt 😏

Jenny

2017-11-25

Mycket gott!

Monica

2016-10-25

Riktigt gott! Gick hem hos barn och vuxna hos oss :)

Rebecca

2015-09-25

Otroligt gott! Har man bra färs behövs inte ägget i smeten och köttbullarna får en intensivare smak. Rekommenderar att göra såsen till och addera även lite kryddgrönt i den. Passar väldigt bra ihop!

Stefan

2015-09-18

Mycket gott. Men jag hackade salami och hade med i köttbullarna. Blandade även i morötter persiljerot och rotselleri i grönsakerna,

Eva

2014-01-21

Väldigt gott. Svårt att få ihop tiden med köttbullarna och grönsakerna bara. Jag behövde ca 15 min i ugnen innan de blev klara. Hade väl att göra med att jag endast brynte dem i stekpannan.

Lotta

2013-11-20

Gott, fräscht och relativt snabbt och enkelt att tillaga. Vi älskade köttbullarna! Bröd till - ja ok, men couscous eller bulgur är överflödigt och gör rätten mer onyttig. Grönsakerna tog längre tid än angivet. Vi kommer absolut att göra den här rätten fler gånger. Jätte gott att ta Herbamare chili på grönsakerna, istället för vanligt salt.

Liknande recept

Chorizo- och mozzarellaköttbullar

(1)

Entrecôtespett och kikärtssallad med fetaost

(74)

Nejlikebakad skinkstek med kålrot och ädelost

(6)

Köttbullar med chèvre

(0)

Isbergssallad med bacon och blue cheese-dressing

(3)

Lammkebabspett med fetaostdipp

(9)

Angusbiff med grillad sötpotatis och fetaostkräm

(1)

Örtfylld lammstek med feta

(9)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies