För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Parmesan- och fröpanerad kyckling

Betyg (1-5):
3.31 (117 betyg)

Krispig ´kyckling i rolig blandning med smak av citrus och parmesan.

Tillagningstid: 40 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 600 g kycklingfilé
  • 1 citron, pressad saft och rivet skal
  • 1.5 dl solrosfrön
  • 75 g tärnad parmesan
  • 1 dl persilja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 0.5 tsk peppar
  • 250 g cocktailtomater
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

  1. Skär kycklingen i 5 cm stora bitar och blanda dem med pressad citron och rivet citronskal.
  2. Mixa solrosfrön, parmesan, persilja och vitlök i en matberedare. Vänd kycklingbitarna i blandningen och lägg dem i en smord ugnssäker form. Krydda med salt och peppar.
  3. Låt stå i ugnen tills kycklingen är genomstekt, cirka 15 minuter. Skölj tomaterna och lägg dem i ugnsformen de sista 5 minuter av tillagningstiden.

Servering

Servera med till exempel pasta och tomatsås.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Josefin

2016-08-25

En klar favorit hos oss! Smakar friskt!

Malena

2013-03-03

Citronen kändes överflödig. Citronen tog över helt och då hade vi ändå 300 g mer kyckling än receptet angav. Nästa gång blir det utan citron och med olivolja i "peston". Eller utan pesto men med citron.

Ellen

2012-05-09

Väldigt gott!

Liknande recept

Kycklingklubba med rotfruktsgratäng

(11)

Kycklingfärsspett med grekisk sallad

(3)

Kycklingsallad med quinoa, fetaost och granatäpple

(3)

Matig melonsallad med bönor, fetaost och kyckling

(31)

Fyllda tomater med parmesan och kyckling

(11)

Kyckling och mozzarella i citronsirap

(104)

Kycklingrullar med tomater i balsamvinäger

(192)

Kyckling- och mozzarellapizza

(2)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 600 g kycklingfilé
  • 1 citron, pressad saft och rivet skal
  • 1.5 dl solrosfrön
  • 75 g tärnad parmesan
  • 1 dl persilja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 0.5 tsk peppar
  • 250 g cocktailtomater
  • 0.5 tsk salt

Parmesan- och fröpanerad kyckling

Betyg (1-5):
3.31 (117 betyg)

Krispig ´kyckling i rolig blandning med smak av citrus och parmesan.

Tillagningstid: 40 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skär kycklingen i 5 cm stora bitar och blanda dem med pressad citron och rivet citronskal.
  2. Mixa solrosfrön, parmesan, persilja och vitlök i en matberedare. Vänd kycklingbitarna i blandningen och lägg dem i en smord ugnssäker form. Krydda med salt och peppar.
  3. Låt stå i ugnen tills kycklingen är genomstekt, cirka 15 minuter. Skölj tomaterna och lägg dem i ugnsformen de sista 5 minuter av tillagningstiden.

Servering

Servera med till exempel pasta och tomatsås.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Josefin

2016-08-25

En klar favorit hos oss! Smakar friskt!

Malena

2013-03-03

Citronen kändes överflödig. Citronen tog över helt och då hade vi ändå 300 g mer kyckling än receptet angav. Nästa gång blir det utan citron och med olivolja i "peston". Eller utan pesto men med citron.

Ellen

2012-05-09

Väldigt gott!

Liknande recept

Kycklingklubba med rotfruktsgratäng

(11)

Kycklingfärsspett med grekisk sallad

(3)

Kycklingsallad med quinoa, fetaost och granatäpple

(3)

Matig melonsallad med bönor, fetaost och kyckling

(31)

Fyllda tomater med parmesan och kyckling

(11)

Kyckling och mozzarella i citronsirap

(104)

Kycklingrullar med tomater i balsamvinäger

(192)

Kyckling- och mozzarellapizza

(2)