Parmesan- och fröpanerad kyckling

Betyg (1-5):
3.31 (116 betyg)

Krispig ´kyckling i rolig blandning med smak av citrus och parmesan.

Tillagningstid: 40 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 8 st
  • 600 g kycklingfilé
  • 1 citron, pressad saft och rivet skal
  • 1.5 dl solrosfrön
  • 75 g tärnad parmesan
  • 1 dl persilja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 0.5 tsk peppar
  • 250 g cocktailtomater

Gör så här

  1. Skär kycklingen i 5 cm stora bitar och blanda dem med pressad citron och rivet citronskal.
  2. Mixa solrosfrön, parmesan, persilja och vitlök i en matberedare. Vänd kycklingbitarna i blandningen och lägg dem i en smord ugnssäker form. Krydda med salt och peppar.
  3. Låt stå i ugnen tills kycklingen är genomstekt, cirka 15 minuter. Skölj tomaterna och lägg dem i ugnsformen de sista 5 minuter av tillagningstiden.

Servering

Servera med till exempel pasta och tomatsås.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Josefin

2016-08-25

En klar favorit hos oss! Smakar friskt!

Malena

2013-03-03

Citronen kändes överflödig. Citronen tog över helt och då hade vi ändå 300 g mer kyckling än receptet angav. Nästa gång blir det utan citron och med olivolja i "peston". Eller utan pesto men med citron.

Ellen

2012-05-09

Väldigt gott!

Liknande recept

Kyckling- och mozzarellapizza - Coop

(2)

Kyckling och mozzarella i citronsirap - Coop

(104)

Kycklingrullar med tomater i balsamvinäger - Coop

(192)

Kycklingsallad med quinoa, fetaost och granatäpple - Coop

(2)

Kycklingklubba med rotfruktsgratäng - Coop

(10)

Grillad kyckling med parmesankräm - Coop

(2)

Fyllda tomater med parmesan och kyckling - Coop

(10)

Kycklingfärsspett med grekisk sallad - Coop

(2)
8 st
  • Ingredienser 8 st
  • 600 g kycklingfilé
  • 1 citron, pressad saft och rivet skal
  • 1.5 dl solrosfrön
  • 75 g tärnad parmesan
  • 1 dl persilja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 0.5 tsk peppar
  • 250 g cocktailtomater

Parmesan- och fröpanerad kyckling

Betyg (1-5):
3.31 (116 betyg)

Krispig ´kyckling i rolig blandning med smak av citrus och parmesan.

Tillagningstid: 40 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skär kycklingen i 5 cm stora bitar och blanda dem med pressad citron och rivet citronskal.
  2. Mixa solrosfrön, parmesan, persilja och vitlök i en matberedare. Vänd kycklingbitarna i blandningen och lägg dem i en smord ugnssäker form. Krydda med salt och peppar.
  3. Låt stå i ugnen tills kycklingen är genomstekt, cirka 15 minuter. Skölj tomaterna och lägg dem i ugnsformen de sista 5 minuter av tillagningstiden.

Servering

Servera med till exempel pasta och tomatsås.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Josefin

2016-08-25

En klar favorit hos oss! Smakar friskt!

Malena

2013-03-03

Citronen kändes överflödig. Citronen tog över helt och då hade vi ändå 300 g mer kyckling än receptet angav. Nästa gång blir det utan citron och med olivolja i "peston". Eller utan pesto men med citron.

Ellen

2012-05-09

Väldigt gott!

Liknande recept

Kyckling- och mozzarellapizza - Coop

(2)

Kyckling och mozzarella i citronsirap - Coop

(104)

Kycklingrullar med tomater i balsamvinäger - Coop

(192)

Kycklingsallad med quinoa, fetaost och granatäpple - Coop

(2)

Kycklingklubba med rotfruktsgratäng - Coop

(10)

Grillad kyckling med parmesankräm - Coop

(2)

Fyllda tomater med parmesan och kyckling - Coop

(10)

Kycklingfärsspett med grekisk sallad - Coop

(2)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies