Parfait med blåbär

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.75 (4 betyg)

Parfait är en krämig underbar efterrätt som är lätt att tillaga och väldigt uppskattad. Denna smaksatt med blåbär.

Tillagningstid: 20 min + tid att frysa
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 3 dl vispgrädde
  • 3 äggulor
  • 0.5 dl florsocker eller strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1.5 dl blåbärssylt
  • 2 msk blåbär

Gör så här

  1. Vispa grädden fluffig. Vispa äggulor, socker och vaniljsocker poröst. Vänd ner 1 dl av sylten och all grädde i äggvispet.
  2. Varva parfaitmassan och resten av sylten i en form. Strö över blåbär och ställ in i frysen minst 5 timmar. Plasta in formen om den ska förvaras längre.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Chokladpastej med blueberry curd

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Pascha med hallon och blåbär

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Mango- och jordgubbsslush

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Snabba marängbakelser

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Blåbärscocotter

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Parfait med bär

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Blåbärskaka med mandelspån

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Glasstårta med sockerkaka och tre sorters glass

Betyg
Betyg
(12)
6 st
  • Ingredienser (6)
  • 3 dl vispgrädde
  • 3 äggulor
  • 0.5 dl florsocker eller strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1.5 dl blåbärssylt
  • 2 msk blåbär

Parfait med blåbär

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.75 (4 betyg)

Parfait är en krämig underbar efterrätt som är lätt att tillaga och väldigt uppskattad. Denna smaksatt med blåbär.

Tillagningstid: 20 min + tid att frysa
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Vispa grädden fluffig. Vispa äggulor, socker och vaniljsocker poröst. Vänd ner 1 dl av sylten och all grädde i äggvispet.
  2. Varva parfaitmassan och resten av sylten i en form. Strö över blåbär och ställ in i frysen minst 5 timmar. Plasta in formen om den ska förvaras längre.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Chokladpastej med blueberry curd

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Pascha med hallon och blåbär

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Mango- och jordgubbsslush

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Snabba marängbakelser

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Blåbärscocotter

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Parfait med bär

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Blåbärskaka med mandelspån

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Glasstårta med sockerkaka och tre sorters glass

Betyg
Betyg
(12)