Paprikasoppa med garam masala
  • Tid 25 min
  • Ugn 225º

Paprikasoppa med garam masala

0 (0 betyg)

En slät och fyllig soppa på paprika och indisk kryddning.

  • Tillagningstid 25 min
  • Ingredienser 8
  • Ugnstemperatur 225º

Ingredienser

4 portioner
  • 6 paprikor i olika färger
  • 1 liten hackad gul lök
  • 2 krm garam masala
  • 1 msk olja
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 liter grönsaksbuljong av tärning eller fond
  • 0.5 tsk salt
  • 1 krm peppar
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Skär varje paprika i 4 delar på längden och skrapa ur kärnorna. Lägg paprikan med skalet upp i en långpanna och sätt in den i övre delen av ugnen tills skalen blir båsiga och svartnar, ca 10 minuter. Låt paprikan svalna lite och skala den.

  2. 2

    Fräs under tiden lök och garam masala i fettet i en gryta.

  3. 3

    Tillsätt tomatpuré, buljong och paprika och koka soppan ca 5 minuter. Mixa den med stavmixer, matberedare eller vispa den slät med stålvisp.

  4. 4

    Smaka av med salt och peppar.

Servering

Servera med ostsmörgås.
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar