Paprikasoppa med garam masala

Paprikasoppa med garam masala

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(1)

En slät och fyllig soppa på paprika och indisk kryddning.

Tillagningstid: 25 minuter
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 6 paprikor i olika färger
  • 1 liten hackad gul lök
  • 2 krm garam masala
  • 1 msk olja
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 liter grönsaksbuljong av tärning eller fond
  • 1 krm peppar
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

  1. Skär varje paprika i 4 delar på längden och skrapa ur kärnorna. Lägg paprikan med skalet upp i en långpanna och sätt in den i övre delen av ugnen tills skalen blir båsiga och svartnar, ca 10 minuter. Låt paprikan svalna lite och skala den.
  2. Fräs under tiden lök och garam masala i fettet i en gryta.
  3. Tillsätt tomatpuré, buljong och paprika och koka soppan ca 5 minuter. Mixa den med stavmixer, matberedare eller vispa den slät med stålvisp.
  4. Smaka av med salt och peppar.

Servering

Servera med ostsmörgås.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Caesarsallad med räkor

Betyg
Betyg
(33)
Spara recept

Rödgrön caesar coleslaw

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Spenatsoppa med ädelost

Betyg
Betyg
(25)
Spara recept

Sej med grillad paprika och parmesan

Betyg
Betyg
(115)
Spara recept

Linsbolognese

Betyg
Betyg
(59)
Spara recept

Enkel linssoppa

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Färsk tortellini med gräddstuvad grönkål

Betyg
Betyg
(32)
Spara recept

Wrap med grillade grönsaker, kyckling och tzatziki

Betyg
Betyg
(18)
Paprikasoppa med garam masala
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 6 paprikor i olika färger
  • 1 liten hackad gul lök
  • 2 krm garam masala
  • 1 msk olja
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 liter grönsaksbuljong av tärning eller fond
  • 1 krm peppar
  • 0.5 tsk salt

Paprikasoppa med garam masala

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(1)

En slät och fyllig soppa på paprika och indisk kryddning.

Tillagningstid: 25 minuter
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skär varje paprika i 4 delar på längden och skrapa ur kärnorna. Lägg paprikan med skalet upp i en långpanna och sätt in den i övre delen av ugnen tills skalen blir båsiga och svartnar, ca 10 minuter. Låt paprikan svalna lite och skala den.
  2. Fräs under tiden lök och garam masala i fettet i en gryta.
  3. Tillsätt tomatpuré, buljong och paprika och koka soppan ca 5 minuter. Mixa den med stavmixer, matberedare eller vispa den slät med stålvisp.
  4. Smaka av med salt och peppar.

Servering

Servera med ostsmörgås.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Caesarsallad med räkor

Betyg
Betyg
(33)
Spara recept

Rödgrön caesar coleslaw

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Spenatsoppa med ädelost

Betyg
Betyg
(25)
Spara recept

Sej med grillad paprika och parmesan

Betyg
Betyg
(115)
Spara recept

Linsbolognese

Betyg
Betyg
(59)
Spara recept

Enkel linssoppa

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Färsk tortellini med gräddstuvad grönkål

Betyg
Betyg
(32)
Spara recept

Wrap med grillade grönsaker, kyckling och tzatziki

Betyg
Betyg
(18)