
Pannbiff med kryddpeppar och stekt lök
Betyg (1-5):
Pannbiffarna blir saftiga och får en härlig smak när de kokas i mörkt julöl.
Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 500 g nötfärs
- 1 riven gul lök
- 1 ägg
- 1 tsk malen kryddpeppar
- 0.5 tsk nymalen svartpeppar
- 2 msk smör
- 3 strimlade gula lökar
- 1 msk socker
- 2 dl mörkt julöl
- 1 msk smör
- 200 g grovt skuren vitkål
- 1 tsk flingsalt
- 1 tsk salt
- Till servering:
- 800 g kokt potatis
Gör så här
- Blanda nötfärs, lök, ägg, kryddpeppar, salt och svartpeppar. Forma 8 biffar. Smält smör i en panna och stek biffarna 2 minuter på varje sida.
- Lägg dem i en ugnsfast form och sätt in i ugnen cirka 10 minuter. Behåll smöret i pannan och stek lök och socker 5 minuter. Häll på öl och koka ytterligare 5 minuter.
- Bryn smör och vitkål i en stekpanna cirka 5 minuter, så att kålen behåller spänsten. Strö över flingsalt.
Till servering
- Servera med kokt potatis eller potatispuré.
Pannbiff med kryddpeppar och stekt lök
Betyg (1-5):
Pannbiffarna blir saftiga och får en härlig smak när de kokas i mörkt julöl.
Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Blanda nötfärs, lök, ägg, kryddpeppar, salt och svartpeppar. Forma 8 biffar. Smält smör i en panna och stek biffarna 2 minuter på varje sida.
- Lägg dem i en ugnsfast form och sätt in i ugnen cirka 10 minuter. Behåll smöret i pannan och stek lök och socker 5 minuter. Häll på öl och koka ytterligare 5 minuter.
- Bryn smör och vitkål i en stekpanna cirka 5 minuter, så att kålen behåller spänsten. Strö över flingsalt.
Till servering
- Servera med kokt potatis eller potatispuré.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!