Pannbiff med kryddpeppar och stekt lök

Pannbiff med kryddpeppar och stekt lök

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(20)

Pannbiffarna blir saftiga och får en härlig smak när de kokas i mörkt julöl.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 500 g nötfärs
  • 1 riven gul lök
  • 1 ägg
  • 1 tsk malen kryddpeppar
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar
  • 2 msk smör
  • 3 strimlade gula lökar
  • 1 msk socker
  • 2 dl mörkt julöl
  • 1 msk smör
  • 200 g grovt skuren vitkål
  • 1 tsk flingsalt
  • 1 tsk salt
  • Till servering:
  • 800 g kokt potatis

Gör så här

  1. Blanda nötfärs, lök, ägg, kryddpeppar, salt och svartpeppar. Forma 8 biffar. Smält smör i en panna och stek biffarna 2 minuter på varje sida.
  2. Lägg dem i en ugnsfast form och sätt in i ugnen cirka 10 minuter. Behåll smöret i pannan och stek lök och socker 5 minuter. Häll på öl och koka ytterligare 5 minuter.
  3. Bryn smör och vitkål i en stekpanna cirka 5 minuter, så att kålen behåller spänsten. Strö över flingsalt.

Till servering

  1. Servera med kokt potatis eller potatispuré.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Pannbiff med kryddpeppar och stekt lök
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 500 g nötfärs
  • 1 riven gul lök
  • 1 ägg
  • 1 tsk malen kryddpeppar
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar
  • 2 msk smör
  • 3 strimlade gula lökar
  • 1 msk socker
  • 2 dl mörkt julöl
  • 1 msk smör
  • 200 g grovt skuren vitkål
  • 1 tsk flingsalt
  • 1 tsk salt
  • Till servering:
  • 800 g kokt potatis

Pannbiff med kryddpeppar och stekt lök

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(20)

Pannbiffarna blir saftiga och får en härlig smak när de kokas i mörkt julöl.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda nötfärs, lök, ägg, kryddpeppar, salt och svartpeppar. Forma 8 biffar. Smält smör i en panna och stek biffarna 2 minuter på varje sida.
  2. Lägg dem i en ugnsfast form och sätt in i ugnen cirka 10 minuter. Behåll smöret i pannan och stek lök och socker 5 minuter. Häll på öl och koka ytterligare 5 minuter.
  3. Bryn smör och vitkål i en stekpanna cirka 5 minuter, så att kålen behåller spänsten. Strö över flingsalt.

Till servering

  1. Servera med kokt potatis eller potatispuré.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!