För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Pannbiff med kryddpeppar och stekt lök

Betyg (1-5):
3.9 (20 betyg)

Pannbiffarna blir saftiga och får en härlig smak när de kokas i mörkt julöl.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 500 g nötfärs
  • 1 riven gul lök
  • 1 ägg
  • 1 tsk malen kryddpeppar
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar
  • 2 msk smör
  • 3 strimlade gula lökar
  • 1 msk socker
  • 2 dl mörkt julöl
  • 1 msk smör
  • 200 g grovt skuren vitkål
  • 1 tsk flingsalt
  • 1 tsk salt
  • Till servering:
  • 800 g kokt potatis

Gör så här

  1. Blanda nötfärs, lök, ägg, kryddpeppar, salt och svartpeppar. Forma 8 biffar. Smält smör i en panna och stek biffarna 2 minuter på varje sida.
  2. Lägg dem i en ugnsfast form och sätt in i ugnen cirka 10 minuter. Behåll smöret i pannan och stek lök och socker 5 minuter. Häll på öl och koka ytterligare 5 minuter.
  3. Bryn smör och vitkål i en stekpanna cirka 5 minuter, så att kålen behåller spänsten. Strö över flingsalt.

Till servering

  1. Servera med kokt potatis eller potatispuré.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Rostbiff med currypotatissallad

(9)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(9)

Rårakor med fläsk och rårörda lingon

(0)

Matig sallad med grillad biff och thaidressing

(9)

Grillplanka med chimichurripotatissallad

(3)

Klassisk kalops

(4)

Biff rydberg med en twist

(1)

Tunnbrödsrulle med viltfärsbiff och lingon

(2)
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 500 g nötfärs
  • 1 riven gul lök
  • 1 ägg
  • 1 tsk malen kryddpeppar
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar
  • 2 msk smör
  • 3 strimlade gula lökar
  • 1 msk socker
  • 2 dl mörkt julöl
  • 1 msk smör
  • 200 g grovt skuren vitkål
  • 1 tsk flingsalt
  • 1 tsk salt
  • Till servering:
  • 800 g kokt potatis

Pannbiff med kryddpeppar och stekt lök

Betyg (1-5):
3.9 (20 betyg)

Pannbiffarna blir saftiga och får en härlig smak när de kokas i mörkt julöl.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda nötfärs, lök, ägg, kryddpeppar, salt och svartpeppar. Forma 8 biffar. Smält smör i en panna och stek biffarna 2 minuter på varje sida.
  2. Lägg dem i en ugnsfast form och sätt in i ugnen cirka 10 minuter. Behåll smöret i pannan och stek lök och socker 5 minuter. Häll på öl och koka ytterligare 5 minuter.
  3. Bryn smör och vitkål i en stekpanna cirka 5 minuter, så att kålen behåller spänsten. Strö över flingsalt.

Till servering

  1. Servera med kokt potatis eller potatispuré.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Rostbiff med currypotatissallad

(9)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(9)

Rårakor med fläsk och rårörda lingon

(0)

Matig sallad med grillad biff och thaidressing

(9)

Grillplanka med chimichurripotatissallad

(3)

Klassisk kalops

(4)

Biff rydberg med en twist

(1)

Tunnbrödsrulle med viltfärsbiff och lingon

(2)