Pannbiff med kryddpeppar och stekt lök

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.9 (20 betyg)

Pannbiffarna blir saftiga och får en härlig smak när de kokas i mörkt julöl.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 500 g nötfärs
  • 1 riven gul lök
  • 1 ägg
  • 1 tsk malen kryddpeppar
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar
  • 2 msk smör
  • 3 strimlade gula lökar
  • 1 msk socker
  • 2 dl mörkt julöl
  • 1 msk smör
  • 200 g grovt skuren vitkål
  • 1 tsk flingsalt
  • 1 tsk salt
  • Till servering:
  • 800 g kokt potatis

Gör så här

  1. Blanda nötfärs, lök, ägg, kryddpeppar, salt och svartpeppar. Forma 8 biffar. Smält smör i en panna och stek biffarna 2 minuter på varje sida.
  2. Lägg dem i en ugnsfast form och sätt in i ugnen cirka 10 minuter. Behåll smöret i pannan och stek lök och socker 5 minuter. Häll på öl och koka ytterligare 5 minuter.
  3. Bryn smör och vitkål i en stekpanna cirka 5 minuter, så att kålen behåller spänsten. Strö över flingsalt.

Till servering

  1. Servera med kokt potatis eller potatispuré.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Ugnsstekt fläskkarré med ingefärsrotmos

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Biff rydberg med en twist

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Bolognese

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Saltrostad potatis och palsternacka med lövbiff och kryddsmör

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Köttbullar i grönpepparsås

Betyg
Betyg
(67)
Spara recept

Matig sallad med grillad biff och thaidressing

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Fläskkotlett med skysås och mos

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Rostbiff med currypotatissallad

Betyg
Betyg
(13)
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 500 g nötfärs
  • 1 riven gul lök
  • 1 ägg
  • 1 tsk malen kryddpeppar
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar
  • 2 msk smör
  • 3 strimlade gula lökar
  • 1 msk socker
  • 2 dl mörkt julöl
  • 1 msk smör
  • 200 g grovt skuren vitkål
  • 1 tsk flingsalt
  • 1 tsk salt
  • Till servering:
  • 800 g kokt potatis

Pannbiff med kryddpeppar och stekt lök

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.9 (20 betyg)

Pannbiffarna blir saftiga och får en härlig smak när de kokas i mörkt julöl.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda nötfärs, lök, ägg, kryddpeppar, salt och svartpeppar. Forma 8 biffar. Smält smör i en panna och stek biffarna 2 minuter på varje sida.
  2. Lägg dem i en ugnsfast form och sätt in i ugnen cirka 10 minuter. Behåll smöret i pannan och stek lök och socker 5 minuter. Häll på öl och koka ytterligare 5 minuter.
  3. Bryn smör och vitkål i en stekpanna cirka 5 minuter, så att kålen behåller spänsten. Strö över flingsalt.

Till servering

  1. Servera med kokt potatis eller potatispuré.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Ugnsstekt fläskkarré med ingefärsrotmos

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Biff rydberg med en twist

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Bolognese

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Saltrostad potatis och palsternacka med lövbiff och kryddsmör

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Köttbullar i grönpepparsås

Betyg
Betyg
(67)
Spara recept

Matig sallad med grillad biff och thaidressing

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Fläskkotlett med skysås och mos

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Rostbiff med currypotatissallad

Betyg
Betyg
(13)