Pannacotta grundrecept

Pannacotta grundrecept

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(38)

Klassiskt recept på pannacotta med vanilj. Toppa din pannacotta med hallon, blåbär eller jordgubbar och bjud på en riktigt festlig efterrätt - perfekt till nyår!

Tillagningstid: 15 min + tid att stelna
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2 gelatinblad
  • 5 dl vispgrädde
  • 0.5 dl strösocker
  • 1 vaniljstång eller 1 tsk vaniljsocker

Gör så här

  1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten och låt svälla ca 5 min.
  2. Häll grädde och socker i en kastrull. Skrapa fröna ur vaniljstången ner i grädden, lägg i stången.
  3. Koka upp och ta bort från plattan. Lyft ur vaniljstången. Rör ner gelatinbladen i grädden så att de smälter.
  4. Häll i portionsglas och låt stelna i kylen minst 3 tim. Servera gärna med färska hallon.

Tips

Toppa gärna med hallon.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Pannacotta med passionsfrukt

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Chokladpannacotta med mörk rom

Betyg
Betyg
(62)
Spara recept

Pannacotta med björnbär

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Chokladfondant

Betyg
Betyg
(95)
Spara recept

Rispudding med lingon

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Chokladmousse med konjak

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Vaniljkulor

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Vit chokladpannacotta med passionsfrukt

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Vit chokladcheesecake med citrus

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Vit chokladmousse med blueberry swirl

Betyg
Betyg
(41)
Spara recept

Chokladmousse

Betyg
Betyg
(51)
Spara recept

Chokladparfait med apelsin

Betyg
Betyg
(5)
Pannacotta grundrecept
4 st
  • Ingredienser (4)
  • 2 gelatinblad
  • 5 dl vispgrädde
  • 0.5 dl strösocker
  • 1 vaniljstång eller 1 tsk vaniljsocker

Pannacotta grundrecept

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(38)

Klassiskt recept på pannacotta med vanilj. Toppa din pannacotta med hallon, blåbär eller jordgubbar och bjud på en riktigt festlig efterrätt - perfekt till nyår!

Tillagningstid: 15 min + tid att stelna
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten och låt svälla ca 5 min.
  2. Häll grädde och socker i en kastrull. Skrapa fröna ur vaniljstången ner i grädden, lägg i stången.
  3. Koka upp och ta bort från plattan. Lyft ur vaniljstången. Rör ner gelatinbladen i grädden så att de smälter.
  4. Häll i portionsglas och låt stelna i kylen minst 3 tim. Servera gärna med färska hallon.

Tips

Toppa gärna med hallon.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Pannacotta med passionsfrukt

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Chokladpannacotta med mörk rom

Betyg
Betyg
(62)
Spara recept

Pannacotta med björnbär

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Chokladfondant

Betyg
Betyg
(95)
Spara recept

Rispudding med lingon

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Chokladmousse med konjak

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Vaniljkulor

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Vit chokladpannacotta med passionsfrukt

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Vit chokladcheesecake med citrus

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Vit chokladmousse med blueberry swirl

Betyg
Betyg
(41)
Spara recept

Chokladmousse

Betyg
Betyg
(51)
Spara recept

Chokladparfait med apelsin

Betyg
Betyg
(5)