Pannacotta med  passionsfrukt

Pannacotta med passionsfrukt

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(15)

Låt passionsfrukt och kardemumma smaksätta den här fantastiska pannacottan. En dessert perfekt till nyår och andra festliga tillfällen!

Tillagningstid: 20 minuter + tid i kyl
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 3 dl vispgrädde
  • 0.5 dl socker
  • 0.5 tsk mortlade kardemummakärnor
  • 4 krm röd melatin
  • 0.5 dl vatten
  • 3 passionsfrukter
  • Ev citronmeliss

Gör så här

  1. Blanda grädde, socker ochkardemumma i en kastrull. Låt koka upp, ta direkt från plattan och ställ åt sidan.
  2. Blanda melatin och vatten i en annan kastrull och låt koka några sek, tills den blivit genomskinlig. Tillsätt gräddblandningen undervispning. Häll upp i små glas eller koppar. Ställ i kyl i minst 1 timme.
  3. Gröp ut innandömet frånpassionsfrukterna och lägg på pannacottorna. Garnera ev med citronmeliss.

Tips

I stället för melatin kan du använda 2 gelatinblad enl anvisning på paketet. Men då är receptet inte vegetariskt längre.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Pannacotta med  passionsfrukt
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 3 dl vispgrädde
  • 0.5 dl socker
  • 0.5 tsk mortlade kardemummakärnor
  • 4 krm röd melatin
  • 0.5 dl vatten
  • 3 passionsfrukter
  • Ev citronmeliss

Pannacotta med passionsfrukt

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(15)

Låt passionsfrukt och kardemumma smaksätta den här fantastiska pannacottan. En dessert perfekt till nyår och andra festliga tillfällen!

Tillagningstid: 20 minuter + tid i kyl
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda grädde, socker ochkardemumma i en kastrull. Låt koka upp, ta direkt från plattan och ställ åt sidan.
  2. Blanda melatin och vatten i en annan kastrull och låt koka några sek, tills den blivit genomskinlig. Tillsätt gräddblandningen undervispning. Häll upp i små glas eller koppar. Ställ i kyl i minst 1 timme.
  3. Gröp ut innandömet frånpassionsfrukterna och lägg på pannacottorna. Garnera ev med citronmeliss.

Tips

I stället för melatin kan du använda 2 gelatinblad enl anvisning på paketet. Men då är receptet inte vegetariskt längre.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!