Pannacotta med björnbär

Pannacotta med björnbär

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(4)

Krämig och len pannacotta med marinerade björnbär. Perfekt som helgdessert.

Tillagningstid: 10 min + 3 tim att stelna
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 200 g björnbär
  • 1 dl marsalavin eller flädersaft
  • 0.5 citron, finrivet skal
  • Pannacotta
  • 2 gelatinblad
  • 1 dl karamelliserad mjölk (dulce de leche)
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 tsk mortlad kardemumma
  • citronmeliss eller mynta, till garnering

Gör så här

  1. Lägg gelatinbladen i kalltvattenbad tills de är mjuka.
  2. Vispa lätt ihop karamelliserad mjölkmed grädde och kardemumma.
  3. Smält gelatinbladen i en kastrullmed lite av vattnet de ligger i. Hällner detta i en tunn stråle i smetenunder omrörning.
  4. Häll upp i serveringsglas och låt stå i kylen minst 3 timmar.
  5. Dela björnbären om de är stora.Vänd runt bären med marsalavineller flädersaft och finrivetcitronskal.
  6. Skeda på björnbären och toppamed rivet citronskal. Garneramed citronmeliss eller mynta.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Margareta Wiberg

2020-12-31

Gott och mycket snabbt och enkelt att göra.

Pannacotta med björnbär
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 200 g björnbär
  • 1 dl marsalavin eller flädersaft
  • 0.5 citron, finrivet skal
  • Pannacotta
  • 2 gelatinblad
  • 1 dl karamelliserad mjölk (dulce de leche)
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 tsk mortlad kardemumma
  • citronmeliss eller mynta, till garnering

Pannacotta med björnbär

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(4)

Krämig och len pannacotta med marinerade björnbär. Perfekt som helgdessert.

Tillagningstid: 10 min + 3 tim att stelna
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Lägg gelatinbladen i kalltvattenbad tills de är mjuka.
  2. Vispa lätt ihop karamelliserad mjölkmed grädde och kardemumma.
  3. Smält gelatinbladen i en kastrullmed lite av vattnet de ligger i. Hällner detta i en tunn stråle i smetenunder omrörning.
  4. Häll upp i serveringsglas och låt stå i kylen minst 3 timmar.
  5. Dela björnbären om de är stora.Vänd runt bären med marsalavineller flädersaft och finrivetcitronskal.
  6. Skeda på björnbären och toppamed rivet citronskal. Garneramed citronmeliss eller mynta.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Margareta Wiberg

2020-12-31

Gott och mycket snabbt och enkelt att göra.