Vit chokladpannacotta med passionsfrukt

Vit chokladpannacotta med passionsfrukt

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(11)

Lyxig och enkel chokladpannacotta med vit choklad och grädde, passionsfrukt och krispigt smulströssel. En efterrätt som passar utmärkt att bjuda på när det vankas fest!

Tillagningstid: 15 min + tid att stelna
Ugnstemperatur:200º
6 portioner
  • 1 gelatinblad
  • 100 g vit choklad, hackad
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 passionsfrukter och eventuellt smulströssel till servering
  • Smulströssel
  • 100 g kallt smör, tärnat
  • 2 dl vetemjöl
  • 0.75 dl strösocker
  • 0.5 tsk bakpulver
  • 1 tsk flingsalt

Gör så här

  1. Lägg gelatinbladet i kallt vatten. Smältchokladen i 1 dl av grädden under omrörning.Ta kastrullen från värmen och lyft övergelatinbladet. Rör tills bladet smält och hällsedan ner i en bunke med resten av grädden.
  2. Rör om ordentligt och täck med plastprecis mot ytan. Låt stå i kylen tills det stelnat,ca 6 timmar eller över natten.
  3. Vispa smeten fluffig och fast, ca 5 min.Spritsa krämen i serveringsglas ellerskålar och toppa med passionsfrukt ochsmulströssel.

Smulströssel:

  1. Sätt ugnen på 200°. Nyp ihop allaingredienser till en smulig deg med fingrarnaeller i en matberedare.Strö ut på en plåt med bakplåtspapper.Grädda mitt i ugnen ca 15 min. Rör omnågon gång under tiden. Låt kallna. Förvarai tättslutande burk i rumstemperatur.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Vit chokladpannacotta med passionsfrukt
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 1 gelatinblad
  • 100 g vit choklad, hackad
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 passionsfrukter och eventuellt smulströssel till servering
  • Smulströssel
  • 100 g kallt smör, tärnat
  • 2 dl vetemjöl
  • 0.75 dl strösocker
  • 0.5 tsk bakpulver
  • 1 tsk flingsalt

Vit chokladpannacotta med passionsfrukt

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(11)

Lyxig och enkel chokladpannacotta med vit choklad och grädde, passionsfrukt och krispigt smulströssel. En efterrätt som passar utmärkt att bjuda på när det vankas fest!

Tillagningstid: 15 min + tid att stelna
Ugnstemperatur:200º
6 portioner

Gör så här

  1. Lägg gelatinbladet i kallt vatten. Smältchokladen i 1 dl av grädden under omrörning.Ta kastrullen från värmen och lyft övergelatinbladet. Rör tills bladet smält och hällsedan ner i en bunke med resten av grädden.
  2. Rör om ordentligt och täck med plastprecis mot ytan. Låt stå i kylen tills det stelnat,ca 6 timmar eller över natten.
  3. Vispa smeten fluffig och fast, ca 5 min.Spritsa krämen i serveringsglas ellerskålar och toppa med passionsfrukt ochsmulströssel.

Smulströssel:

  1. Sätt ugnen på 200°. Nyp ihop allaingredienser till en smulig deg med fingrarnaeller i en matberedare.Strö ut på en plåt med bakplåtspapper.Grädda mitt i ugnen ca 15 min. Rör omnågon gång under tiden. Låt kallna. Förvarai tättslutande burk i rumstemperatur.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!