Vit chokladpannacotta med passionsfrukt

Vit chokladpannacotta med passionsfrukt

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(11)

Lyxig och enkel chokladpannacotta med vit choklad och grädde, passionsfrukt och krispigt smulströssel. En efterrätt som passar utmärkt att bjuda på när det vankas fest!

Tillagningstid: 15 min + tid att stelna
Ugnstemperatur:200º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 gelatinblad
  • 100 g vit choklad, hackad
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 passionsfrukter och eventuellt smulströssel till servering
  • Smulströssel
  • 100 g kallt smör, tärnat
  • 2 dl vetemjöl
  • 0.75 dl strösocker
  • 0.5 tsk bakpulver
  • 1 tsk flingsalt

Gör så här

  1. Lägg gelatinbladet i kallt vatten. Smältchokladen i 1 dl av grädden under omrörning.Ta kastrullen från värmen och lyft övergelatinbladet. Rör tills bladet smält och hällsedan ner i en bunke med resten av grädden.
  2. Rör om ordentligt och täck med plastprecis mot ytan. Låt stå i kylen tills det stelnat,ca 6 timmar eller över natten.
  3. Vispa smeten fluffig och fast, ca 5 min.Spritsa krämen i serveringsglas ellerskålar och toppa med passionsfrukt ochsmulströssel.

Smulströssel:

  1. Sätt ugnen på 200°. Nyp ihop allaingredienser till en smulig deg med fingrarnaeller i en matberedare.Strö ut på en plåt med bakplåtspapper.Grädda mitt i ugnen ca 15 min. Rör omnågon gång under tiden. Låt kallna. Förvarai tättslutande burk i rumstemperatur.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Smoothie med mango och banan

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Bananplättar med kokos

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Citron- och kardemummayoghurt

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Frukt och bär med vaniljkräm

Betyg
Betyg
(2)
Vit chokladpannacotta med passionsfrukt
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 1 gelatinblad
  • 100 g vit choklad, hackad
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 passionsfrukter och eventuellt smulströssel till servering
  • Smulströssel
  • 100 g kallt smör, tärnat
  • 2 dl vetemjöl
  • 0.75 dl strösocker
  • 0.5 tsk bakpulver
  • 1 tsk flingsalt

Vit chokladpannacotta med passionsfrukt

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(11)

Lyxig och enkel chokladpannacotta med vit choklad och grädde, passionsfrukt och krispigt smulströssel. En efterrätt som passar utmärkt att bjuda på när det vankas fest!

Tillagningstid: 15 min + tid att stelna
Ugnstemperatur:200º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Lägg gelatinbladet i kallt vatten. Smältchokladen i 1 dl av grädden under omrörning.Ta kastrullen från värmen och lyft övergelatinbladet. Rör tills bladet smält och hällsedan ner i en bunke med resten av grädden.
  2. Rör om ordentligt och täck med plastprecis mot ytan. Låt stå i kylen tills det stelnat,ca 6 timmar eller över natten.
  3. Vispa smeten fluffig och fast, ca 5 min.Spritsa krämen i serveringsglas ellerskålar och toppa med passionsfrukt ochsmulströssel.

Smulströssel:

  1. Sätt ugnen på 200°. Nyp ihop allaingredienser till en smulig deg med fingrarnaeller i en matberedare.Strö ut på en plåt med bakplåtspapper.Grädda mitt i ugnen ca 15 min. Rör omnågon gång under tiden. Låt kallna. Förvarai tättslutande burk i rumstemperatur.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Smoothie med mango och banan

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Bananplättar med kokos

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Citron- och kardemummayoghurt

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Frukt och bär med vaniljkräm

Betyg
Betyg
(2)