Vit chokladpannacotta med passionsfrukt

Vit chokladpannacotta med passionsfrukt

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(11)

Lyxig och enkel chokladpannacotta med vispad vit choklad och grädde, passionsfrukt och krispigt smulströssel. En efterrätt som passar utmärkt att bjuda på när det vankas fest!

Tillagningstid: 15 min + tid att stelna
Ugnstemperatur:200º
6 portioner
  • 1 gelatinblad
  • 100 g vit choklad, hackad
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 passionsfrukter och eventuellt smulströssel till servering
  • Smulströssel
  • 100 g kallt smör, tärnat
  • 2 dl vetemjöl
  • 0.75 dl strösocker
  • 0.5 tsk bakpulver
  • 1 tsk flingsalt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Lägg gelatinbladet i kallt vatten. Smält chokladen i 1 dl av grädden under omrörning. Ta kastrullen från värmen och lyft över gelatinbladet. Rör tills bladet smält och häll sedan ner i en bunke med resten av grädden.
  2. Rör om ordentligt och täck med plast precis mot ytan. Låt stå i kylen tills det stelnat, ca 6 timmar eller över natten.
  3. Vispa smeten fluffig och fast, ca 5 min. Spritsa krämen i serveringsglas eller skålar och toppa med passionsfrukt och smulströssel.

Smulströssel:

  1. Sätt ugnen på 200°. Nyp ihop alla ingredienser till en smulig deg med fingrarna eller i en matberedare. Strö ut på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 15 min. Rör om någon gång under tiden. Låt kallna. Förvara i tättslutande burk i rumstemperatur.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Vit chokladpannacotta med passionsfrukt
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 1 gelatinblad
  • 100 g vit choklad, hackad
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 passionsfrukter och eventuellt smulströssel till servering
  • Smulströssel
  • 100 g kallt smör, tärnat
  • 2 dl vetemjöl
  • 0.75 dl strösocker
  • 0.5 tsk bakpulver
  • 1 tsk flingsalt

Vit chokladpannacotta med passionsfrukt

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(11)

Lyxig och enkel chokladpannacotta med vispad vit choklad och grädde, passionsfrukt och krispigt smulströssel. En efterrätt som passar utmärkt att bjuda på när det vankas fest!

Tillagningstid: 15 min + tid att stelna
Ugnstemperatur:200º
6 portioner

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Lägg gelatinbladet i kallt vatten. Smält chokladen i 1 dl av grädden under omrörning. Ta kastrullen från värmen och lyft över gelatinbladet. Rör tills bladet smält och häll sedan ner i en bunke med resten av grädden.
  2. Rör om ordentligt och täck med plast precis mot ytan. Låt stå i kylen tills det stelnat, ca 6 timmar eller över natten.
  3. Vispa smeten fluffig och fast, ca 5 min. Spritsa krämen i serveringsglas eller skålar och toppa med passionsfrukt och smulströssel.

Smulströssel:

  1. Sätt ugnen på 200°. Nyp ihop alla ingredienser till en smulig deg med fingrarna eller i en matberedare. Strö ut på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 15 min. Rör om någon gång under tiden. Låt kallna. Förvara i tättslutande burk i rumstemperatur.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!