
Vit chokladpannacotta med passionsfrukt
Betyg (1-5):
Lyxig och enkel chokladpannacotta med vit choklad och grädde, passionsfrukt och krispigt smulströssel. En efterrätt som passar utmärkt att bjuda på när det vankas fest!
Tillagningstid: 15 min + tid att stelna
Ugnstemperatur:200º
6 portioner
- 1 gelatinblad
- 100 g vit choklad, hackad
- 3 dl vispgrädde
- 2 passionsfrukter och eventuellt smulströssel till servering
- Smulströssel
- 100 g kallt smör, tärnat
- 2 dl vetemjöl
- 0.75 dl strösocker
- 0.5 tsk bakpulver
- 1 tsk flingsalt
Gör så här
- Lägg gelatinbladet i kallt vatten. Smältchokladen i 1 dl av grädden under omrörning.Ta kastrullen från värmen och lyft övergelatinbladet. Rör tills bladet smält och hällsedan ner i en bunke med resten av grädden.
- Rör om ordentligt och täck med plastprecis mot ytan. Låt stå i kylen tills det stelnat,ca 6 timmar eller över natten.
- Vispa smeten fluffig och fast, ca 5 min.Spritsa krämen i serveringsglas ellerskålar och toppa med passionsfrukt ochsmulströssel.
Smulströssel:
- Sätt ugnen på 200°. Nyp ihop allaingredienser till en smulig deg med fingrarnaeller i en matberedare.Strö ut på en plåt med bakplåtspapper.Grädda mitt i ugnen ca 15 min. Rör omnågon gång under tiden. Låt kallna. Förvarai tättslutande burk i rumstemperatur.
Vit chokladpannacotta med passionsfrukt
Betyg (1-5):
Lyxig och enkel chokladpannacotta med vit choklad och grädde, passionsfrukt och krispigt smulströssel. En efterrätt som passar utmärkt att bjuda på när det vankas fest!
Tillagningstid: 15 min + tid att stelna
Ugnstemperatur:200º
6 portioner
Gör så här
- Lägg gelatinbladet i kallt vatten. Smältchokladen i 1 dl av grädden under omrörning.Ta kastrullen från värmen och lyft övergelatinbladet. Rör tills bladet smält och hällsedan ner i en bunke med resten av grädden.
- Rör om ordentligt och täck med plastprecis mot ytan. Låt stå i kylen tills det stelnat,ca 6 timmar eller över natten.
- Vispa smeten fluffig och fast, ca 5 min.Spritsa krämen i serveringsglas ellerskålar och toppa med passionsfrukt ochsmulströssel.
Smulströssel:
- Sätt ugnen på 200°. Nyp ihop allaingredienser till en smulig deg med fingrarnaeller i en matberedare.Strö ut på en plåt med bakplåtspapper.Grädda mitt i ugnen ca 15 min. Rör omnågon gång under tiden. Låt kallna. Förvarai tättslutande burk i rumstemperatur.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!