Panerad torsk med broccolipuré och picklad lök

Panerad torsk med broccolipuré och picklad lök

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(66)

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
  • 400 g torskfilé
  • 1 ägg
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 dl ströbröd
  • 1 msk smör
  • 1 msk olja
  • 1 citron, till servering
  • 1 tsk salt
  • Picklad rödlök
  • 2 rödlökar
  • 2 tsk strösocker
  • 5 msk vinäger (t ex röd eller vit)
  • Broccolipuré
  • 500 g fryst broccoli
  • 100 g cream cheese
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Picklad rödlök: Skiva löken i tunna skivor. Blanda löken med sockret tills den börjar safta sig. Häll över vinägern och låt stå tills maten är klar.

Broccolipuré:

  1. Koka broccolin i saltat vatten tills den är mjuk. Låt rinna av och mixa slät med cream cheese. Smaka av med salt.
  2. Skär fisken i mindre bitar och salta. Doppa i lättvispat ägg, vetemjöl och sist ströbröd.
  3. Hetta upp olja och smör i en panna och stek fisken gyllene på båda sidor. Servera med broccolipurén, picklad rödlök och citronklyftor.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Caroline

2020-10-28

Jätte gott

Marcus

2020-02-04

Den va god mycket krispig och härlig fräschör

Helena

2018-09-18

Jättegott, men det behövs något mer till, typ potatismos eller klyftpotatis.

Michaela

2017-08-14

Supergott! Kompletterade med lite ungsrostade rotfrukter så blev det lite mer mättande. Gick enkelt och sanbbt att göra! Rekommenderas!

Kristian

2017-03-02

Det blev väldigt gott! Jag la till rotsaker i ugn så räckte det även för hungrigare magar.

Panerad torsk med broccolipuré och picklad lök
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 400 g torskfilé
  • 1 ägg
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 dl ströbröd
  • 1 msk smör
  • 1 msk olja
  • 1 citron, till servering
  • 1 tsk salt
  • Picklad rödlök
  • 2 rödlökar
  • 2 tsk strösocker
  • 5 msk vinäger (t ex röd eller vit)
  • Broccolipuré
  • 500 g fryst broccoli
  • 100 g cream cheese
  • 1 tsk salt

Panerad torsk med broccolipuré och picklad lök

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(66)

Tillagningstid: 35 min
4 portioner

Gör så här

  1. Picklad rödlök: Skiva löken i tunna skivor. Blanda löken med sockret tills den börjar safta sig. Häll över vinägern och låt stå tills maten är klar.

Broccolipuré:

  1. Koka broccolin i saltat vatten tills den är mjuk. Låt rinna av och mixa slät med cream cheese. Smaka av med salt.
  2. Skär fisken i mindre bitar och salta. Doppa i lättvispat ägg, vetemjöl och sist ströbröd.
  3. Hetta upp olja och smör i en panna och stek fisken gyllene på båda sidor. Servera med broccolipurén, picklad rödlök och citronklyftor.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Caroline

2020-10-28

Jätte gott

Marcus

2020-02-04

Den va god mycket krispig och härlig fräschör

Helena

2018-09-18

Jättegott, men det behövs något mer till, typ potatismos eller klyftpotatis.

Michaela

2017-08-14

Supergott! Kompletterade med lite ungsrostade rotfrukter så blev det lite mer mättande. Gick enkelt och sanbbt att göra! Rekommenderas!

Kristian

2017-03-02

Det blev väldigt gott! Jag la till rotsaker i ugn så räckte det även för hungrigare magar.