Panerad torsk med broccolipuré och picklad lök
  • Tid 35 min

Panerad torsk med broccolipuré och picklad lök

4.17 (36 betyg)

  • Tillagningstid 35 min
  • Ingredienser 12

Ingredienser

4 portioner
  • 400 g torskfilé
  • 1 ägg
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 dl ströbröd
  • 1 msk smör
  • 1 msk olja
  • 1 citron, till servering
Picklad rödlök
  • 2 rödlökar
  • 2 tsk strösocker
  • 5 msk vinäger (t ex röd eller vit)
Broccolipuré
  • 500 g fryst broccoli
  • 100 g cream cheese
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Picklad rödlök: Skiva löken i tunna skivor. Blanda löken med sockret tills den börjar safta sig. Häll över vinägern och låt stå tills maten är klar.

Broccolipuré:

  1. 1

    Koka broccolin i saltat vatten tills den är mjuk. Låt rinna av och mixa slät med cream cheese. Smaka av med salt.

  2. 2

    Skär fisken i mindre bitar och salta. Doppa i lättvispat ägg, vetemjöl och sist ströbröd.

  3. 3

    Hetta upp olja och smör i en panna och stek fisken gyllene på båda sidor. Servera med broccolipurén, picklad rödlök och citronklyftor.

Detta är ett lättlagat recept som inte kostar mer än 80 kronor för fyra personer. Se hur vi har räknat.

Sätt ett betyg

3 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Helena

    Jättegott, men det behövs något mer till, typ potatismos eller klyftpotatis.

  • Michaela

    Supergott! Kompletterade med lite ungsrostade rotfrukter så blev det lite mer mättande. Gick enkelt och sanbbt att göra! Rekommenderas!

  • Kristian

    Det blev väldigt gott! Jag la till rotsaker i ugn så räckte det även för hungrigare magar.